venedet 34 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam. Od niedawna mam nowy komputer i mogę pograć w tytuły wcześniej nieosiągalne dla mojego starego pc. Szukam gry z dobrym fundamentem fabularnym.(Tylko nie samochodówki) Grałem w: Mass Effect 1\2\3 Dragon Age: Początek Wiedźmin The Walking Dead Fallout New Vegas Dishonored( Właśnie kończę). Skyrim Normalnie zaopatrzył bym się w Wiedźmina 2 ale nie znalazłem go w żadnym sklepie w Manufakturze. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez venedet Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Alan Wake, Deus Ex:Human revolution. 1 Link to post Share on other sites
AndreoKomp 145 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Dead Space 1 Link to post Share on other sites
alladen 19 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 seria AC (fabuła trzyma poziom choć 2 jeszcze nikt nie przebił). Max Payne 3, wiesiek 1 i 2, metro, 1 Link to post Share on other sites
venedet 34 Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Co myślicie o Risenie? Deus Ex wydaję się ciekawy. 1 Link to post Share on other sites
wojo12 54 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Risen 2 jest fajny. Pirackie klimaty. Podobne do Gothica troche 2 Link to post Share on other sites
Wakinashi 31 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam seria "Assasins Creed" z uwzględnieniem kolejności wydawania tych gier. Masz tam dwuwątkowość fabularną; 1. przeszłość - odgrywanie wspomnień i morderstw Twoich przodków jako asasynów 2. teraźniejszość - czyli po co z DNA odczytują wspomnienia Twoich przodków "Bioshock infinite" fabuła dotycząca przeplatających się wszechświatów równoległych do tego oczywiście soczysty rozpie..L "Rage" podobne do Fallout New Vegas tyle że to FPS z elementmi rozwojowymi, masz tam klimat post apokaliptyczny, uważam że fajna fabuła i dosyć szybka akcja "Homeworld" 1 i 2 to strategia - zagubiona i ścigana cywilizacja w galaktyce chce dotrzeć do swojego systemu planetarnego i przeżyć. "Sleeping Dogs" gra w klimacie azjatyckim jesteś gliną pod przykrywką w mafii / triadzie. gra w rodzaju GTA 4 "To the moon". gra przygodowa. Fabuła za pomocą technologii wchodzisz do umysłu człowieka żeby w ostatnim momencie zmienić jego życie. Minusy to grafika a raczej pikseloza w stylu Tibii Seria "Myst". przygodowo logiczna za dużo by tłumaczyć pozdrawiam 2 Link to post Share on other sites
heewit89 18 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Fahrenheit. Stara gra ale wciąga jak bagno 1 Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Gta San Andreas czekam na lincz Fallout 1 i 2 om nom nom 1 Link to post Share on other sites
Reventon134 3 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Zgadzam się z Dead Space'em, niby dopiero niedawno zacząłem grać, ale już mi się podoba seria Serious Sam - straszliwie polecam, masz arsenał ponad 10 broni, po prostu idziesz i eliminujesz hordy wrogów. Jakiejś powalającej fabuły nie ma, ale rozwałka rekompensuje wszystko. Giants: Citizen Kabuto - łoj stara to gra, ale najlepsza pośród wszystkich, w które grałem. W grze wcielasz się po kolei w 3 rasy (Mekowie - coś w stylu marines, wg mnie najlepsza część, bo najśmieszniejsza; Władczynie Mórz - wrogów eliminujesz będąc szczupłą białogłową, przy pomocy łuków i czarów; Kabuto - jesteś wielkim potworem i wszystko niszczysz). Pojawia się tu wątek miłosny. A poza tym dziadka i wnuka, matki i córki oraz Kabuto i kamienia. Nie jest to profesjonalny wyciskacz łez, ale gorrrąco polecam. Armed & Dangerous - tego samego studia, co G:CK, również strzelanina. Wcielasz się w Romana, Roman ma wiele fajnych pukawek tudzież dwójkę przyjaciół w postaci kreta i robota. Nie są to nowe gry, ale naprawdę warto. 1 Link to post Share on other sites
AndreoKomp 145 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) Oprócz Dead Space polecam również Singularity jeśli chodzi o fabułę. Jeśli chodzi o starsze gry, to najlepszą fabułę jaką spotkałem w grze była w Gorky 17. Ubolewam, że nie powstała kolejna część z tymi samymi postaciami i takim samym typem rozgrywki. Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez AndreoKomp 1 Link to post Share on other sites
Hezen 86 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) Polecam serię Gothic. Risen, Risen 2, warte polecenia. Slepping Dogs, gra a'la GTA 4 tyle że dużo lepsza grywalność i fabuła. Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez Hezen 2 Link to post Share on other sites
venedet 34 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) Gothici do trójki przechodziłem po kilka razy( do czwórki jakoś mnie nie ciągnie). San Andreas już dawno przeszedłem, Obywatela kabuto też(parę ładnych lat temu) Mam na oku kilka gier: - Władca Pierścieni Wojna na Północy - Risen 1 - Deus Ex : Bunt Ludzkości - Dead Space - Asassyna 1 Jest jakaś dobra gra ekonomiczno-strategiczna ( w stylu stronghold) która wyszła po roku 2010? Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez venedet 1 Link to post Share on other sites
Viktor 30 Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Assassin's Creed 1 jest dosyć nudny i powtarzalny, lepiej wziąść 2, która moim zdaniem jest ciekawsza i w miarę długa. Mi zajęła 44 godziny. Deux Ex: Bunt Ludzkości jest naprawdę dobry i warto zagrać. LA Noire też jest interesujące, ale trzeba lubić klimaty filmów "noire" . Ze strategiczno-ekonomicznych to masz Anno 2070, Sins of a Solar Empire, Shogun 2. 1 Link to post Share on other sites
viscaelbarca 6840 Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 zdecydowanie mafia I ( II tez ciekawa), planetscape torment , deus ex 1 ,fahrenheit i ciekawa bardzo fabula jest w spec ops the line 2 Link to post Share on other sites
Inferus 5 Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Risen 1 jest godny polecenia pod względem klimatu/mechaniki Gothica, natomiast sama fabuła jest już taka mocno średnia, pod koniec wręcz nudna. Wieśka 2 natomiast żal nie przejść właśnie ze względu na doskonałą fabułę i myślę, że gdzieś tam w Łodzi jest do dostania, a jak nie zawsze można kupić on-line. Z Deus Exem nie miałem do czynienia, ale słyszałem o nim same pozytywne opinie. Osobiście mi klimatem bardzo przypadło Metro 2033, ale wcześniej czytałem książkę, więc może to dla tego. 2 Link to post Share on other sites
venedet 34 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Metro wydaję się ciekawe, jesli ma klimat podobny do Stalkera Cień Czarnobyla to jest fajną opcją. Link to post Share on other sites
Inferus 5 Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Kontynuacja, Metro Last Light ponoć też jest baardzo klimatyczna, jeszcze lepsza niż pierwsza część, ale póki co nie mam jak tego sprawdzić, bo mój Radek odszedł do lepszego świata i teraz siedzę na integrze. 2 Link to post Share on other sites
Caulfield 3 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Post Mortem, Syberia, Sanitarium, Silent Hill, Jack Orlando, LBA 2 Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 4 Września 2013 Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Po kolei seria Splinter Cell 1 Link to post Share on other sites
pentaggon 41 Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Przygodowe -> Scratches, Still Life, Black Mirror Akcji ->Kroniki Riddicka: Ucieczka z Butcher Bay, Bioshock, Batman Arkham City 1 Link to post Share on other sites
Hermiona 1 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Gears of War 2,3 , Resident Evil 4,5 , Tekken, Mortal Kombat 9 i to tyle 1 Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Od tych residentów poleciłbym bardziej serię Dead Space... Tekken i fabuła? To samo MK9 ? Powciskane na hama jakieś historyjki a kolega szuka gier z "dobrą" fabułą. 1 Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 raczej fabułą w grze, a nie poza nią, bo historie dorabiane do bijatyk i innych zręcznościówek potrafią być nawet ciekawe (szczególnie te azjatyckie) tylko co z tego, skoro w grze nie ma jej ani grama 1 Link to post Share on other sites
matiklew 1 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Crysis 3 dead space 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts