mikijoe 0 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam, Zakupiłem Xonara jakiś miesiąc temu, działał pięknie ze słuchawkami AKG 912. Jednego dnia pod włączeniu komputera zaczął pstrykać zacząłem się niepokoić ale dowiedziałem się ze to jest normalne. Ale dźwięk "pstryk" jest także kiedy zmieniam ustawienia Asus Audio Center i podczas wyłączania komputera. Więc odinstalowałem sterowniki od Xonara wyciągnąłem kartę włożyłem i zainstalowałem z płyty stery podczas instalacji instalacja jakby się cofała może odświeżała?. Podczas innych instalacji się nie cofa czyli DVDROM działa. Pstryk nadal występował z obawy żeby kary nie uszkodzić wyciągnąłem ją. Słuchawki działają sprawdziłem na Integrze. Mój sprzęt: FX 6100 GA-970A-UD3 6850 OCZ 600W StealthXStream Proszę o pomoc. Oddać na gwarancję? Pozdrawiam mikijoe Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez mikijoe Cytuj Link to post Share on other sites
Hans Olo 92 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) Nie jestem z ASUS, ale tak, pstrykanie jest normalne. Zauważyłeś może, że jak włączasz komputer, to na słuchawkach nie ma takiego charakterystycznego "prutnięcia" jakie można spotkać w rożnych tanich układach, gdy są załączane wyjścia? Otóż na ile mi wiadomo w Xonarach masz przełącznik NECa, który to filtruje, ale zamiast tego masz klik z karty. To wszystko w temacie. Live long and prosper. Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez Hans Olo Cytuj Link to post Share on other sites
mikijoe 0 Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Prukniecie jest jak załączam słuchawki. Chyba oddam ją po prostu do reklamacji. Cytuj Link to post Share on other sites
ponton1967 0 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Mam też tą kartę ten pykniecie jest tylko przy przetłoczeni funkcji w panelu i przy uruchomieniu i wyłączeniu komputera, to jest normalne. W tym momencie jest przełączana funkcja przez przekaźnik, dlatego jest pykniecie. Prawdopodobnie to jest przełącznik Po załączeni już nie ma żadnych zniekształceń (także pyknięć) Cytuj Link to post Share on other sites
mikijoe 0 Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) Przy uruchomieniu to wiem, że jest normalne. Ale podczas zmiany ustawień? Na początku nie pykała ani przy włączaniu i zmianie ustawień a działała. Będę reklamował. Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez mikijoe Cytuj Link to post Share on other sites
ponton1967 0 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 To jest normalne gdy zmieniasz przejście z hdmi na inne źródło . Są przełączane opcje przez przekaźniki. Powiedz, jaka maż wersje karty Xonar na gniazdo PCI-E jest osiem. Ja mam jedną Xonar HDAV1.3 Deluxe i przy przełączaniu niektórych funkcji jest pykniecie tylko w czasie przełączania. A ojciec ma model Xonar D2X tam nie stwierdziłem efekty pyknięcia. Ale obie karty się bardzo różnią. Cytuj Link to post Share on other sites
mikijoe 0 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Xonar DG 5.1 rev.1.01 Cytuj Link to post Share on other sites
ponton1967 0 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Nie spotkałem się z ta kartą. Sory nie pomogę ci. Ta karta jest na PCI. Cytuj Link to post Share on other sites
OLsoneczek 22 Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 (edytowane) posiadam tą kartę i w tej karcie pstrykanie jest normalne, podczas włączania/wyłączania komputera i zmiany ustawień w Xonar Audio Center więc się nie przejmuj Edytowane 1 Września 2013 przez OLsoneczek Cytuj Link to post Share on other sites
mikijoe 0 Napisano 2 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2013 No ale nie mam dźwięku? Próbowałem na wszelkie sposoby. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts