Lupito 1 Napisano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam mam pytanko odnośnie serwisu Sony. Córce padł głośnik w Xperia J i nie mogę znaleźć paragonu, mam tylko podbitą kartę gwarancyjną z datą zakupu. Wiem że telefonu nie mogę oddać go na gwarancję w sklepie gdzie go zakupiłem, czy z serwisem jest tak samo? Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 W teorii wystarcza im tylko IMEI, w praktyce lubią się czepiać, dlatego ciężko odpowiedzieć na to pytanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Lupito 1 Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Chcę wysłać telefon od razu do serwisu, w sklepie będę czekał ok 30dni znając życie. Zdaje mi się że paragon jest potrzebny tylko w sklepie ale chcę się upewnić. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Wydawalo mi sie ze maja do 14 dni na naprawę. Sent from my Nokia Lumia 920 using Tapatalk Cytuj Link to post Share on other sites
Lupito 1 Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Tak serwis ma 14 dni, ale operator lub sklep lubi przetrzymywać telefony. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 4 Września 2013 Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Tak serwis ma 14 dni Na jakiej podstawie? W dokumencie gwarancyjnym nie ma przecież tego napisane - zatem nie, może to być dłużej. operator lub sklep lubi przetrzymywać telefony Kwestią otwartą jest, czy reklamuje się z mocy ustawy czy umowy gwarancyjnej - jak z mocy ustawy to odpowiada sklep a jak z mocy gwarancji to gwarant w dokumencie wpisany (zazwyczaj producent). W pierwszym przypadku sklep ma na odpowiedź na roszczenie 14 dni (ale nie na naprawę) a w drugim zgodnie z zapisami w umowie gwarancji. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts