Skocz do zawartości

Komputer do Gier do 1500zl ..Dzieki za pomoc! Zapraszam.

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera : Gry
  • Maksymalna kwota : 1500zl
  • Których części potrzebuję : Buda.
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : Mysle ,ze w przyszlosci tak.
  • Rozdzielczość mojego monitora : 1280x1024 (bede zmienial ale to pozniej)
  • Specjalne wymagania : Chcialbym pograc w najnowsze tytuly takie jak Nowy battlefield 3/4 , Call of duty Ghost itp..(jesli to wgl mozliwe)
  • Części z poprzedniego komputera : mysle ,ze nic sie nie przyda
  • Własna propozycja zestawu : -
  • Inne : Chcialbym jak najlepszy komputer w tej cenie wiem ,ze to Nie wiele ale niestety nie stac mnie na nic lepszego takze , zapraszam i dziekuje :) 

Edytowane przez charmipl

ALe ja nie chce zlozyc komputera jak najtaniej...gdybym mial wiecej pieniedzy to wiadoma rzecz ,ze dolozyl bym ...jesli ty zlozyles swoj zestaw i sie nie nadaje chociazby do battlefielda 3 to prosze cie...nie wypowiadaj sie poniewaz wydaje mi sie ,ze masz male doswiatczenie nie zeby cos..ale wole opinie kogos kto sie troszke lepiej zna i jest bardziej doswiadczony ..osobiscie mi sie wydaje ,ze da sie zlozyc zestaw za 1500zl na ktorym bede mogl grac bez problemu w battlefielda 3, pozdrawiam ;)

Z dyskiem nie róbcie sobie jaj. Gwarancję sobie umownie wystawia sprzedawca choć i tak jest zobligowany do odpowiedzialności za towar przez dwa lata. A jak w międzyczasie sklep się zwinie i pechowo dysk padnie to u producenta gwarancji nie zrealizujecie bo dysk jest bez przedniej etykiety. Za kilkadziesiąt zł nie warto ryzykować.

Ja bym się postarał o coś z Phenomem 965 - będzie zdecydowanie wydajniej od wszelakich procesorów Intela z serii G:

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G2020-vs-AMD-Phenom-II-X4-965

Na Phenomie z dobrą kartą graficzną masz zapewnione medium/full detale w BF3, troszeczkę gorzej jest w przypadku multi. Moja propozycja:

http://i.imagebanana.com/img/n3afi4jj/kupqa.JPG

Wyjechałem ponad budżet (niestety nie wiem, czy możesz dołożyć) jednak przypominam, że zestaw będzie wydajniejszy od tego znajdującego się powyżej...nie ukrywam, że przydałoby się lepsze GPU, ale wszystko pchałem ''na styk'' :) Jeśli zdecydowałbyś się natomiast na ''niektóre'' używane części, to można zaoszczędzić na zasiłce, wybierając tą:

http://allegro.pl/zasilacz-atx-fortron-400w-fsp400-60mdn-100-ok-i3497450381.html

Która w zupełności wystarczy ;]

Edytowane przez Darius.
  • Popieram 1

zestaw Dariusa jest dobry , tyle że zrezygnuj na razie z chłodzenia (zostaw boxowe) i tą 100-ówke dodaj do karty,na  7790 ! spokojnie sobie pograsz i masz 4 rdzenie

Edytowane przez RaaKoo
  • Popieram 1

zestaw Dariusa jest dobry , tyle że zrezygnuj na razie z chłodzenia (zostaw boxowe) i tą 100-ówke dodaj do karty,na  7790 ! spokojnie sobie pograsz i masz 4 rdzenie

no ok wiec bylbym bardziej za zestawem Dariusa ..tak tez myslalem ,ze moze lepszym rozwiazaniem bedzie amd niz intel ale sie nie udzielalem bo zbytnio sie nie znam , mysle ,ze ta stowke jakos uskrobie + w pszyszlosci najwyzej dokupie chlodzenie i dodatkowe 4gb ramu :) Co do Kamileq27 to sorki ale nie usmiecha mi sie jakos kupowac uzywanych czesci wole troszke doplacic i miec nowe + gwarancje , pozdrawiam :)

hmm juz nie wiem .. teeraz mam metlik w glowie moze np wsztrzymac sie jeszcze chwile i uzbierac troszke wiecej kasy np 2k? Jak myslicie? co wy byscie zrobili? brac juz ten zestaw czy sie wstrzymac ? wgl powiedzcie mi ile bym musial miec pieniazkow na jakis porzadny sprzet tak + - na oko bym mogl pograc w te gry co teraz wyjda i jeszcze w jakies co wyjda w pszyszlosci bez zadnych zmartwien??

Edytowane przez charmipl

Lepiej gdybyś uzbierał. Albo kup zestaw na intelu a za jakiś czas kup i5 i lepsze gpu.

To nie lepiej np zostawic ta kase co jest niczego nie kupowac nazbierac jeszcze troche i dopiero cos kupic ? wie ktos ile mniej wiecej bym musial miec na jakis porzadny wydajny sprzet? Tylko wiadomo....bez przesady.. jestem jeszcze nie pelnoletni i ciezko mi cos ogarnac teraz przez te wakacje pracowalem i zarobilem 1500zl to niewiele ale zawsze cos :)

http://www.morele.net/inventory/info/iwVheN/

polecam zmienić obudowę na SPC Brutus m23 (aktualnie nie ma jej w ofercie morele, więc dałem bude w podobnej cenie

Dzieki wielkie stary :) ten zestaw bije na glowe chyba wszystkie wyzej wymienione ? + Ten procesor jest 3rdzeniowy ? Jak oceniacie ten zestaw ? dam rade na nim pograc w jakies nowsze gierki ?

Edytowane przez charmipl

Jeśli już decydujesz się na Intela to prawdą jest to, że w przyszłości będziesz mógł zmienić procesor na lepszy (3350p, 3470 pod tą płytę będzie idealny) lecz aktualny procesor posiada tylko dwa rdzenie...w coś pociągniesz zawsze, GPU jest całkiem całkiem, lecz licz się z tym, że te bardziej wymagające gry zawsze mają zapotrzebowanie większej ilości rdzeni i sprzęt ten może stawiać Ci pewne opory w grach...

Apropo @up - co chcesz pokazać tym testem ? Grafa jest w porządku a zamieszczony przez Ciebie test ukazuje FX'a, więc nie wiem czego się można przez to dowiedzieć wybierając dwurdzeniowego Pentiuma...

Edytowane przez Darius.

Moim zdaniem pakowanie się w podstawkę na AM3 nie ma żadnego sensu. Na chwilę obecną nie ma praktycznie mocniejszych czterech rdzeni niz phenom 965 na tą płytę. Wydajność jednego rdzenia nawet w pentiumie g2020 jest dużo wyższa niż w procesorze od AMD. W grach wykorzystujących dwa rdzenie do pentium będzie wydajniejszy a za jakiś czas możesz wymienić go na i5 tak jak inni doradzają. Do rozdzielczości ,którą podałeś hd7770 będzie idealna. Zagrasz na niej we wszystkie gry na max detalach . 

HD7770-370zł

Brutus m23-150zł

Napęd Lg-55zł

Zasilacz corsair vs450 140zł

Dysk WD Blue 230zł

Pentium g2020 -210zł

Pamięć ok 100 zł

Płyta z USB3 ok 180zł

łącznie nieco ponad 1400 zł

Edytowane przez boguslawski19

według mnie nie masz co się zastanawiać bierz phenoma 965 ,w przyszłości możesz zmienić na 6/8 rdzeniowy amd

tutaj masz wyniki g2020 + 7790 oraz phenoma 965+7790 w wynik cpu jest bardzo duża róznica jak i gpu (na korzysć amd)

intel

http://www.3dmark.com/3dm11/6831452

amd

http://www.3dmark.com/3dm11/6814106

Edytowane przez RaaKoo