Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam ;)  Pozukuje jakiegoś dobrego smartfona do 900zł (mozna troche wiecej) najlepiej z dużym ekranem, androidem, dobrym prockiem i ramem, i z kamerką o przyzwoitej jakości (zależy mi na rozdzielczości i fps przy nagrywaniu). Zastanawiałem się nad http://www.mgsm.pl/pl/katalog/sony/xperial/. Co o tym myślicie? Z góry dzięki za pomoc. :)

pozdrawiam

Nówkę S2 jest ciężko dorwać nie-chińczyka (sprowadzane 2 miesiące z honk kongu). Prędzej dostaniesz s2 plus, który ma gorszy procek grafiki i mniej pamięci wewnętrznej. Ale za nówkę trzeba patrzeć 1000-1100 (chociaż może idzie coś lepszego znaleźć). 

Gdyby nie android poleciłbym lumie 820, cena ~900zł a możliwości jak galaxy s2, lepsze do xperii L (lumia ma amoled, fullhd video). xperia SP też ciekawa, ale znów droższa i ciągle TFT. Wadą (to już zależnie od używania) 820 może być mniejsza bateria.

• Popieram 1

Lumia 820 ma lepsze podzespoły i lżejszy system niż SGS2, więc nie stawiałbym Samsunga na poziomie tej Lumii.

Swoją drogą, co wy macie do TFT? Lumia 920 ma TFT IPS i obraz jest bardzo dobry. Tobie raczej chodziło o TN, ponieważ Sony ma najprawdopodobniej TFT TN.

• Popieram 1
Gość usunięty

Ja mam - LG 4X HD P880 z rewelacyjnym wyświetlaczem IPS a trochę gorszym od konkurencji aparatem.

Możesz też pomyśleć o Lenovo A820 / A830 z tą uwagą, że realizacja gwarancji nie zawsze odbywa się w Polsce.

Lumia 820 ma lepsze podzespoły i lżejszy system niż SGS2, więc nie stawiałbym Samsunga na poziomie tej Lumii.

Nie tak do końca gorsze a dzięki możliwości modyfikacji system w Samsungu nie jest gorszy niż ten w Nokii, ba - moim zdaniem ma więcej możliwości.

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/4906/6563/0/0/

Poza tym autor tematu chce Androida :P

Edytowane przez Igorrodz
  • Popieram 1