Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mercedesy szaleją od początku sezonu. Vettel znowu jakieś problemy, oj od początku sezonu ma pod górkę. Za to Roccardo jeździ świetnie w porównaniu do kolegi z zespołu. Problem w tym, że chłopaka co chwila spotyka kara. xD Ferrari też jakoś nie błyszczy od początku. Zobaczymy jak to dzisiaj wyjdzie w wyścigu, o ile się nic nie stanie to Mercedesy są poza zasięgiem. 

• 2 tygodnie później...

Widać, że Vettel ewidentnie jeździ dużo gorzej od Ricciardo. Widok Caterhama, który wyprzedza RBR był co najmniej zabawny.  :D

Szkoda, że załapałem się tylko na drugą część wyścigu (myślałem, że startuje o 10:00  %-) ). :P

• 3 tygodnie później...

Jak tak dalej Mercedesy będą bez konkurencyjne to te wyścigi staną się tym czym były w zeszłym sezonie zwycięstwa Vettela. Myślałem że Ferrari się obudzi po tej przerwie a tu dalej słabiutko. Ja już wolę oglądać MotoGP przynajmniej więcej się dzieje, choć w tym sezonie od początku jest jeden król :P

W Monaco RBR może być bardzo silny. Moc silnika nie odgrywa tam aż tak dużej roli, co innego aerodynamika.

Maldonado po raz kolejny utwierdził w przekonaniu, że do F1 się średnio nadaje

W Monaco RBR mogą przerwać passę Merca. Spa (o ile nic się nie zmieni) będzie popisem duetu HR - większość czasu jeździ się tam z gazem w podłodze.

Maldonado

Nie tylko on. Cała ekipa Caterhama to pomyłka.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Ogląda ktoś F1?  Z ciekawości pytam. Osobiście nie widziałem żadnego wyścigu w tym sezonie. W zeszły weekend odpaliłem GP W.Brytanii i wyłączyłem po 2 okrążeniach. Wyprzedzanie w strefie DRS, beznadziejny dźwięk bolidów. Totalne dno. Nawet do punktacji można się przyczepić. 25 za 1, 18 za drugie.  Według starej punktacji w sezonie 2012 mistrzem zostałby Alonso mając 126pkt a Vettel 115.  Według mnie za duże różnice pomiędzy 1 a 2.

Łezka się w oku kręci jak ogląda się filmy z lat, kiedy to nie było dopalaczy, były dotankowania i dźwięk który sprawiał że wyciskałem wszystko z głośników za $20 aby móc usłyszeć ten ryk!

https://www.youtube.com/watch?v=1-Jf-QAt9GU

Eh...

Edytowane przez okar19

Ja oglądam głównie z przyzwyczajenia, spać mi się chce jak oglądam te wyścigi. Z sezonu na sezon jest coraz gorzej, coraz więcej bzdurnych zmian które tylko ułatwiają rozgrywkę. Dawniej w głównej mierze w wszystko zależało od umiejętności kierowcy i strategii zespołu a teraz zależy tylko od tego kto ma lepszy bolid. Dźwięk bolidów przemilczę bo nawet brak słów żeby to opisać  :/ 

Wolę oglądać MotoGP, tam wyścigi są sporo krótsze ale nieporównanie ciekawsze.  

• Popieram 1