kubbak 10135 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 A ja osobiście jestem przeciwny dwóm dostawcom opon. Nie wiem czy pamiętasz ale za czasów Michelin/Bridgestone w GP USA 2005 ta pierwsza zaliczyła potężną wpadkę w przygotowaniu opon i do wyścigu przystąpiło 6 kierowców (Ferrari i dwa podrzędne zespoły). Moim zdaniem powinni pozbawić te auta kontroli trakcji. Cytuj Link to post Share on other sites
Filip17 15 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 (edytowane) Może trochę z innej beczki Co myślicie o McLarenie i powrocie Hondy ? ( Chodzi mi o sezon 2014 ) Edytowane 25 Września 2013 przez Filip17 Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 25 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Moim zdaniem powinni pozbawić te auta kontroli trakcji. Te auta już od jakiegoś czasu kontroli trakcji nie posiadają. Ja osobiście liczę na: Mercedes'a, który w tym roku uczynił ogromny postęp, jednak Hamilton wiedział co robi przechodząc tu. McLaren'a, jestem pewny, że w następnym sezonie będzie lepiej, doświadczenie Buttona i młodzieńcza fantazja Perez'a jest dosyć ciekawym połączeniem. Ferrari - zespół ma dwójkę genialnych kierowców, świetne zaplecze, m.in. Allison. Oby dominacja Newey'a się skończyła w następnym roku. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Te auta już od jakiegoś czasu kontroli trakcji nie posiadają.Dzięki za sprostowanie. Zatem komentatorzy z Polsatu są do zmiany. W ubiegłym roku, podczas, któregoś z deszczowych treningów powiedzieli coś w stylu "co oni by zrobili bez kontroli trakcji w takich warunkach". powrocie HondyHonda nie miała wrócić dopiero w 2015 roku jako dostawca silników do McLarena? Oby dominacja Newey'a się skończyła w następnym roku. +1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Komentatorzy z Polsatu już od dawna są w tyle w swoich transmisjach, wiedzą tylko tyle ile jest pokazane. Dawniej jak jeździli na każdy wyścig było świetnie a teraz wszystko leci ze studia. xD Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 25 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Komentatorzy Polstu nie raz potwierdzili swój profesjonalizm. Często widzę sytuację, kiedy np. Button wyprzedził Maldonado, a panowie idą w zaparte, że wyprzedzał Perez, co w oczywisty sposób wprowadza oglądającego w błąd. Rozumiem raz, dwa, ale to się zdarza co wyścig. Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 przecież oni mniej widzą niż ja http://static.frazpc.pl/board/2013/04/ca7b521243348deb.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 29 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2013 http://f1.dziel-pasje.pl/F1_news-16375-Znowu_podejrzewaja_Red_Bulla_o_stosowanie_kontroli_trakcji.html Jeśli okazałoby się to prawdą to mogłoby być ciekawie. Cytuj Link to post Share on other sites
Filip17 15 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Up, Nawet bardzo Ale szczerze wątpię czy to prawda. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Oby to była prawda Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Niech wywalą drsy, kersy, wprowadzą tankowanie i będzie gitara! Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Wtedy powróciłoby stare dobre F1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 29 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Gdyby nie nowe silniki... Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 @up - silniki turbodoładowane już były w F1 i wyścigi dzięki tym monstrom o mocy ~1500KM były bardzo ciekawe. Teraz do tego nie wrócą w dobie wszechobecnej "oszczędności". Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 30 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Wiem, że były i jakie moce osiągały podczas kwalifikacji, ale to już nie te czasy. Niepokoi mnie fakt, że przewidziana ilość paliwa na wyścig to 100 kg. Jeśli przyjmiemy, że gęstość benzyny, którą spala silnik w F1 wynosi 0,75 kg/dm3, to łatwo wyliczyć, że zużycie paliwa nie może być większe niż 44 l/100 km. Być może będziemy świadkami sytuacji, że bolidy specjalnie nie będą jeździć na najwyższych obrotach, by móc dojechać do mety, a tego chyba nie chcemy. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 I znowu Vettel na najwyższym stopniu, to już się robi naprawdę nudne gdy jeden zawodnik wygrywa kilka wyścigów pod rząd ba jest bezkonkurencyjny. Nikt nawet przez chwile nie zbliży się do niego tak żeby zaczął się bać. Jak wystrzeli na starcie tak jedzie do końca. Opony dzisiaj odgrywały kluczową rolę, Alonso sporo stracił przez problemy z degradacją Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 6 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Hulkenberg kolejny raz pokazał, że potrafi świetnie jeździć. Utrzymać mistrzów świata za sobą w takim bolidzie jak Sauber na pewno nie jest łatwo. Zawiedziony jestem brakiem opadów deszczu, które na pewno odmieniłyby wyścig. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 I znowu Vettel na najwyższym stopniu, to już się robi naprawdę nudne gdy jeden zawodnik wygrywa kilka wyścigów pod rząd ba jest bezkonkurencyjny.Dokładnie. Ciekawe co wyjdzie z tych plotek o kontroli trakcji. Może FIA powinna w F1 wprowadzić za WTCC dodatkowy balast dla najlepszych zawodników, wtedy Vettel straciłby trochę impetu. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 6 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Raczej wykluczona jest możliwość używania TCS przez Vettela. Myślę, że Newey znalazł jakąś lukę w regulaminie i znowu stosują "dmuchany dyfuzor". Z jednym się chyba wszyscy zgodzicie, Rosberg wygrał dzisiaj konkurs na najbardziej efektowne wyprzedzanie. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Chyba zaskoczenia nie było co do wygranej w GP Japonii xD To już się zrobił maraton i przedstawienie w wykonaniu jednego aktora, 5 wygrana z rzędu. Liczyłem że Webber wygra bo miał spore szanse a tu wzięli i ściągnęli go na zmianę opon tak żeby biedny Sebastianek się nie rozpłakał gdyby nie był na pierwszym miejscu. Dobra jazda Alonso, ostatecznie wylądował na 4. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Strategia RBR wobec Webbera woła o pomstę do nieba. Webber nawet, gdyby go nie ściągnięto na trzeci pit-stop, raczej dojechałby przed Vettelem. Świetnie pojechał Grosjean, chociaż z bolidami puszek nie miał szans. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Mogli przynajmniej jeden wyścig tak ustawić żeby wygrał Webber a nie ta szuja Vettel. Tym bardziej że to ostatni sezon Webbera. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Ten sezon jest przegrany. Trzeba mieć nadzieje, że pojawienie się nowych jednostek przyniesie odmianę. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Niestety, ale wśród żywych już nie ma lidera serii Porsche Supercup, Seana Edwardsa. Zginął jako pasażer na torze wyścigowym w Australii. http://www.motorsport.v10.pl/Sean,Edwards,nie,zyje,Rywal,Kuby,Giermaziaka,z,Porsche,Supercup,zginal,w,fotelu,pasazera,104940.html Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 To po wszystkim, Vettel mistrzem świata Jak tak będzie w kolejnych sezonach to ja kończę z F1 bo to jest nudne gdy jeden kierowca wygrywa każdy wyścig a reszta ledwo za nim nadąża... Całe szczęście Robert został mistrzem świata klasy WRC-2. Brawo ! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts