yedrzey 0 Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Składam zestaw dla brata (jest już osobny temat w dziale "zestawy") ale tu chciałbym skupć sie na chłodzeniu : czy do procka Athlon II X4 630 mozna zastosować chłodzenie Zalmana założone na dotychczasowym Athlonie XP 1700+ ? Niestety nie znam nazwy tego modelu, ale jest wykonany na zasadzie : radiator na procesor w formie wachlarza miedzianych blaszek + duży wentylator montowany nad ten radiator osobno na ramieniu do obudowy . Ew. czy jest sens wykorzystać osobno sam taki wentylator jesli kupię jednak nowe chłodzenie typu CM TX3, CM 212, SPC Spartan ? Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Zrob zdjecie, podaj model. Inaczej nie damy rady Ci tego powiedziec. Jedynie co to bedziesz mogl sprobowac zalozyc je jak bedziesz mial plyte. Cytuj Link to post Share on other sites
yedrzey 0 Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Poszperałem w necie i znalazłem typ tego chłodzenia : Zalman CNPS3000 Plus. Informacje o nim są na stronie http://www.dzikie.net/index.php?mode=1&cel=zalman2 Wynika z tego że chyba zapinka nie będzie pasować ? Czy mozna z boxowego chłodzenia nowego procesora usunąć sam wentylator i używać ten z tego Zalmana ? Albo po prostu wymienic sam wentylator na inny (jaki?) a z tym zalmanem dac sobie spokój ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Najsensowniej byloby wymienic cale chlodzenie. Wicherator raczej juz jest leciwy jak z jego glosnoscia i wydajnoscia musisz sam sobie odpowiedziec. wymiary tego zalmana to bodajrze 92x92 wiec czy spasujesz... nie wiem. Cytuj Link to post Share on other sites
sas11 0 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Ja mam TX3 i sądze że poradzi sobie z trochę podkręconym prockie 4-rdzeniowym.Wentyl na TX3 jest bardzo głośny i jeśli to kumuś przeszkadza, to warto go wymienić. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts