arweduii 0 Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam,niedawno robiłem formata (win 7 64bit) teraz zainstalowałem skype i mam taki mały problem. Kolega mnie nie słyszy, natomiast ja go tak.Nic nie jest wyciszone,wszystko jest podłączone na swoim miejscu. Jednak gdy zrobiłem test mikrofonu (w aplikacji Steam) to musiałem bardzo głośno mówić aby siebie usłyszeć (ale słyszałem ) tak wiec mikrofon sprawny,teraz nasuwa się pytanie co bym mógł zrobić aby było mnie lepiej słychać? Mobo Asus P8Z77-M słuchawki Plantronics GAMECOM (chyba 380) Pozdrawiam, Piotr Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez arweduii Cytuj Link to post Share on other sites
makabrax 229 Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) prawym na głośnik w trayu -> urządzenia do nagrywania -> prawym na mikrofonie -> właściwości i w zależności od rodzaju mikrofonu będziesz mieć w którejś zakładce (najprawdopodobniej w "poziomy", "rozszerzenia mikrofonu" bądź "niestandardowy") opcję "zwiększenie wydajności mikrofonu" lub "microphone boost" i to ustaw na +20 lub +30 i wtedy spróbuj jeszcze w zakładce "poziomy" powinien być suwak podpisany mikrofon, przesuń go na maksa w prawo Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez makabrax Cytuj Link to post Share on other sites
arweduii 0 Napisano 23 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Tak,ustawiłem na +30 i ten suwak na max w prawo.Potem kolejna próba i gdy mówiłem słyszałem siebie tak samo,jedyne co się zmieniło to ze powstawało "eho" nawet gdy ciszej mówiłem??? Teraz takie pytanie,gdy bym kupił taki mikrofon http://allegro.pl/mikrofon-tracer-trs3-s3-skype-gietki-statyw-krk-i3438378761.html To by działał normalnie czy to wina ze strony systemu a nie słuchawek? Cytuj Link to post Share on other sites
makabrax 229 Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 wszystkie te mikrofony są w sumie takie same, a w skypie masz ustawiony automatyczny dobór głośności mikrofonu czy na stałe ustawione? jeżeli jedyne co się zmieniło to system to problem musi leżeć w ustawieniach, samego mikrofonu, karty dźwiękowej albo skypa Cytuj Link to post Share on other sites
arweduii 0 Napisano 23 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Możliwe że coś w słuchawkach się popsuło, bo mikrofon sam z siebie się nie zepsuje,w skype mam ustawione na stałe.Przed chwilka rozmawiałem z kolegą to ledwie mnie słyszał ,co dziwne bo bardzo głośno mówiłem " krzyczałem " .Zamówiłem już drugi mikrofon jeżeli problem jakoś się rozwiąże to w ciągu 7 dni go zwrócę . Dziękuje ci za pomoc,jak coś to się jeszcze odezwę. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts