ludzikk 0 Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Witam,Mam problem z kartą dzwiękową w Toshiba Satellite 1410, PS141A-04YCZPPo zainstalowaniu sterowników, karta dzwiękowa nie włącza się - Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)Sterowniki brałem stąd:http://download-drivers-laptop.blogspot.com/2011/08/download-toshiba-satellite-1410-drivers.html Ktoś pomoże znaleść do tego modelu odpowiednie drivery?Z góry dziękuję. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość QaziG Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 ha miałem coś takiego ,nie dawno na stacjonarnym i badziewnej chińskiej płycie msi dźwięk działał ,a kod 10 mi waliło i wykrzyknik przy realteku hd pomógł reset biosu do ustawień fabrycznych ,mimo że nic nie zmieniałem od zakupu nowej płyty może i u ciebie pomoże ,jak nie to szukaj driverów ,ale u mnie pisało ,że mam aktualne najnowsze Cytuj Link to post Share on other sites
ludzikk 0 Napisano 23 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 U mnie to samo jest, reset biosu robiłem - nie pomaga. Obawiam się, czy nie padła czasem karta dzwiękowa. Jak coś, to system: XP HE, SP3 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość QaziG Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 a dźwięk u ciebie działa ,czy nie ? mimo błędu 10 ? spróbuj odpalić z płyty live CD jakiś linux ,albo windows i zobacz ,czy jest dźwięk wtedy i błąd ,czy nie ma ? będzie wiadomo ,czy problem fizycznie z kartą dźwiękową jest ,czy z systemem i sterownikami ? Cytuj Link to post Share on other sites
ludzikk 0 Napisano 23 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Ubuntu 8.10 - brak dzwięku. Z nowszych wersji nie idzie korzystać na tym sprzęcie.W takim razie padła karta dzwiękowa? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość QaziG Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 ale co się wcześniej działo ,lub co kombinowałeś ,że nagle nie ma dźwięku ? był dźwięk ,zainstalowałeś stery i nie ma ? czy co ? jak karta uwalona to: serwis lub można sobie zewnętrzną na USB dokupić Cytuj Link to post Share on other sites
ludzikk 0 Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Laptop siedział ~rok nieużywany - nie wiem co z nim wcześniej sie działo, system był uwalony, przeinstalowałem i dzwięk nie działa. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 http://support.microsoft.com/kb/943104/pl Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts