Skocz do zawartości

Pełny zestaw do >2000 PLN (klawa, mysz, monitor itd.)

Recommended Posts

Siemka,

proszę o złożenie tytułowego zestawu do około 2000 złotych.

• Zastosowanie komputera : praca biurowa
  • Maksymalna kwota : 2100
  • Których części potrzebuję : cały zestaw wliczając w to myszkę, klawiaturę, monitor, listwę antyprzepięciową oraz urządzenie wielofunkcyjne (na ten cel około 350 złotych)
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : nie
  • Rozdzielczość mojego monitora : brak monitora
  • Specjalne wymagania :
  • Części z poprzedniego komputera : brak
  • Własna propozycja zestawu :  brak
  • Inne : Składamy cały komplet od zera, system będzie kupowany osobno (pierwotne założenie).

Liczę na Waszą pomoc.

Edytowane przez pawel902

Moja propozycja:
http://www.morele.net/inventory/info/5R3FLu/

Całość łącznie z monitorem i drukarką: 2190 zł na morele.net

Dwurdzeniowy wydajny procesor ze zintegrowaną kartą graficzną. Do prac biurowych wystarczy. Do tego 4GB kość RAMu również powinna wystarczyć. Dysk 500GB, jeśli to za mało można dołożyć 30-50 zł do 1TB. Wszystko w ładnej obudowie Zalman Z9.

Hewlett-Packard Deskjet Ink Advantage 3525 zbiera dobre opinie, jako niedrogie rozwiązanie HP.

Monitor Dell U2212HM - 21'5" matryca IPS FullHD, alternatywnie: NEC AS221WM - 22" martyca TN 1680 x 1050

http://www.morele.net/monitor-nec-accusync-as221wm-60002791-279056/

Edytowane przez Tomasz_lc
  • Popieram 1

Można wszystko, tylko czy się zmieści w budżecie?

Intel CORE i3-3240 3,4GHz, różni się od tego Pentiuma tym że ma HT i 4 wątki zamiast 2 i kosztuje 444 zł zamiast 219 zł (225 zł różnicy) Można też kupić normalną (ATX) płytę główną, np MSI B75A-G43 (http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-msi-b75a-g43-b75-dualddr3-1600-sata3-5xsata2-hdmi-dvi-gblan-atx-lga1155-459601/) koszt 250 zł (zamiast 193zł, różnica 57zł)

Edytowane przez Tomasz_lc
  • 2 tygodnie później...

Witam,

Od ostatniego razu, pare rzeczy stało się niedostępne na morele.net , więc stworzyłem coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/34xQGl/

Zmiany od ostatniego zestawu:

• procesor i3-3240 zamiast Pentium G2030 - według życzenia
  • płyta MSI B75A-G43 zamiast MSI B75MA-E33 - płyta o normalnym wymiarze ATX
  • inny zasilacz, ale podobnej klasy
  • inna klawiatura, podobna do tej co była
  • no i monitor... zamiast NECa, który jest niedostępny dałem Philipsa 220V3LSB/62 wydaje mi się całkiem przyzwoity do biura w kwocie do 500-550zł, ale jak ktoś się bardziej zna na monitorach niech doradzi coś lepszego
  • Popieram 1

Po konsultacjach z osobą dla której przeznaczony jest sprzęt: inwestujemy w i3 i lepszą płytę główną.

Why ? Podczas biurowej nie wykorzystasz HT z i3, więc nie wiem po co dopłacać http://pclab.pl/art52137-7.html

Tutaj zdecydowanie trzeba inwestować w SSD

Moja propozycja taka:

Intel Pentium G2020 /2.9GHz, 3MB, LGA1155, BOX/

MSI B75MA-P45 /intel B75, LGA1155

SilentiumPC Brutus M23 Pure Black (bez zasilacza)

High Power Element Plus 500W

Crucial 4GB 1333MHz CL9 Ballistix

Liteon iHAS120 SATA (black)

Plextor M5S 128GB SATA3 (520/200MB/s)

Brother MFC-J220

Logitech MK120 Desktop

Ever Premium 3m (7 gniazd)

LG 20EN33SS-B (LED, 5ms)

SilentiumPC Fera Pro HE1224

2308 zł +  kod na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówieniaX98TY2AZ + dostawa

O procesorze już wszystko wiadomo, dodatkowo w zestawie dysk SSD który znacznie przyśpieszy pracę całego zestawu, uruchamianie, zamykanie, zapisywanie, otwieranie będzie odbywać się nieporównywalnie szybciej niż na HDD. 

Dodatkowo 20 calowy monitor z rozdzielczością 1600 / 900 powinien w zupełności wystarczyć do pracy biurowej. Dodatkowo zasilacz z certyfikatem 80 Plus, chłodzenie na CPU dla zachowania cichej pracy, urządzenie wielofunkcyjne Brother które oferuje bardzo dobrą jakość a przy tym jest tanie w eksploatacji, można również zastanowić się nad opcją z Wi - Fi Brother DCP-J315W Wi-Fi  

Ewentualnie, jeżeli 128 GB na dysku nie wystarczy, można dokupić jako magazyn Seagate 500GB 7200rpm 16MB cache SATA600 Barracuda 7200.12, kosztem chłodzenia i dopłaty 100 zł 

• Popieram 1