Skocz do zawartości

A4 Tech EVO XGame Laser Oscar X747 a X747H

Recommended Posts

Siema.

Po długim przymierzaniu się postanowiłem na zakup tej oto mychy. Jest tu jednak mały problem... Występuje ona w wersji X747H i X747. Może mi ktoś powiedzieć, która jest lepsza i w zasadzie czym one się różnią od siebie?

Na stronie producenta obydwie te myszki niczym się nie różnią.Jedyną różnicą jaką zauważyłem to różny czas gwarancji. X747 ma 3 lata gwarancji a X747H tylko 2 lata.Nie wiem czy to błąd w druku, ale to jedyne różnice.Różnią się też opakowaniem.Masz linki do myszek.

X747:

http://www.a4tech.pl/produkty/mysz-a4t-evo-xgame-laser-oscar-x747-blue-fire-usb

X747H:

http://www.a4tech.pl/produkty/mysz-a4tech-xgame-laser-xl-747h-brown-fire-usb

Rózniąs ię też kolorem nadruku ;)

• Popieram 1

Należy także dodać, że tylko część graczy zauważy różnicę :P Reszta będzie zadowolona.

Ciekawą alternatywą była x-luca, była ponieważ jest bardzo ciężko dostępna, jedyna aukcja z allegro zniknęła.

Z większych myszy zostaje tylko A4tech XL 750bh

Z trochę mniejszych Xornet oraz logitech G100.

Jeśli ktoś może to naprawdę warto dopłacić do Roccat Savu, albo G400.

• Popieram 2

Szczerze to właściwie gram bardzo rzadko, a zainteresowała mnie, ponieważ nie doszukałem się czegoś w podobnej cenie, a musiałem dość szybko coś zamówić. Sadzę więc, że narzekać nie powinienem. Czytałem opinie, oglądałem recenzje i skoro innym graczom przypasowała, to mi powinna tym bardziej nie sprawiać problemów.

nie mam doświadczenia w myszkach, ale na początek X747 chyba może być, za to co kosztuje. Gdy ją zamówiłem i zamieniłem zwykłą za 20zł różnica była spora. Dziś do CS wydaję się dla mnie ciut za mało precyzyjna, ale na początku nie narzekałem.

Doszła do mnie ta mysz, lecz mam pewien problem. Miała ona posiadać technologię "Anti Vibrate Technology", a moja nawet nie ma tego małego "przycisku" na spodzie myszki, który jest za to odpowiedzialny. Ciekawi mnie to,  skoro nawet na pudełku jest zaznaczona ta opcja...

Tylko co ciekawe, myszka ma te same numery co ta, która jest na stronie A4Tech'a, choć moja pozbawiona jest tej funkcji. Takie trochę zwyczajne lecenie w ch**a moim zdaniem.

Fakt, że mało przydatna rzecz, mimo, że pogram w CS'a, to jakoś nie wydaje mi się, by to miało jakoś znacząco wpłynąć na rozgrywkę.