adson993 8 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Siema. Po długim przymierzaniu się postanowiłem na zakup tej oto mychy. Jest tu jednak mały problem... Występuje ona w wersji X747H i X747. Może mi ktoś powiedzieć, która jest lepsza i w zasadzie czym one się różnią od siebie? Cytuj Link to post Share on other sites
Animator 1 Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Na stronie producenta obydwie te myszki niczym się nie różnią.Jedyną różnicą jaką zauważyłem to różny czas gwarancji. X747 ma 3 lata gwarancji a X747H tylko 2 lata.Nie wiem czy to błąd w druku, ale to jedyne różnice.Różnią się też opakowaniem.Masz linki do myszek. X747: http://www.a4tech.pl/produkty/mysz-a4t-evo-xgame-laser-oscar-x747-blue-fire-usb X747H: http://www.a4tech.pl/produkty/mysz-a4tech-xgame-laser-xl-747h-brown-fire-usb Rózniąs ię też kolorem nadruku 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cezicezi 5 Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Nie różnią się niczym tylko Kolorem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Należy dodać także, że obydwie nie grzeszą precyzją... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 ...co akurat na własnych dłoniach się przekonuję. Jest dla nich jakaś ciekawa alternatywa w podobnym segmencie ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Należy także dodać, że tylko część graczy zauważy różnicę Reszta będzie zadowolona. Ciekawą alternatywą była x-luca, była ponieważ jest bardzo ciężko dostępna, jedyna aukcja z allegro zniknęła. Z większych myszy zostaje tylko A4tech XL 750bh Z trochę mniejszych Xornet oraz logitech G100. Jeśli ktoś może to naprawdę warto dopłacić do Roccat Savu, albo G400. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Szczerze to właściwie gram bardzo rzadko, a zainteresowała mnie, ponieważ nie doszukałem się czegoś w podobnej cenie, a musiałem dość szybko coś zamówić. Sadzę więc, że narzekać nie powinienem. Czytałem opinie, oglądałem recenzje i skoro innym graczom przypasowała, to mi powinna tym bardziej nie sprawiać problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 nie mam doświadczenia w myszkach, ale na początek X747 chyba może być, za to co kosztuje. Gdy ją zamówiłem i zamieniłem zwykłą za 20zł różnica była spora. Dziś do CS wydaję się dla mnie ciut za mało precyzyjna, ale na początku nie narzekałem. Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Doszła do mnie ta mysz, lecz mam pewien problem. Miała ona posiadać technologię "Anti Vibrate Technology", a moja nawet nie ma tego małego "przycisku" na spodzie myszki, który jest za to odpowiedzialny. Ciekawi mnie to, skoro nawet na pudełku jest zaznaczona ta opcja... Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Ciekawi mnie to, skoro nawet na pudełku jest zaznaczona ta opcja... Standard u A4Tech'a... strasznie mieszają z tymi opakowaniami i nazwami. "Anti Vibrate Technology" Mało przydatny bzdet, tym bardziej, że nie grasz. Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Tylko co ciekawe, myszka ma te same numery co ta, która jest na stronie A4Tech'a, choć moja pozbawiona jest tej funkcji. Takie trochę zwyczajne lecenie w ch**a moim zdaniem. Fakt, że mało przydatna rzecz, mimo, że pogram w CS'a, to jakoś nie wydaje mi się, by to miało jakoś znacząco wpłynąć na rozgrywkę. Cytuj Link to post Share on other sites
cezicezi 5 Napisano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Jeśli tak to życzę miłej gry w CS Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts