Skocz do zawartości

Karta graficzna + inne

Recommended Posts

Witam

Mam taką konfigurację:

radeon 4800 hd
Amd phenom II x4 965
płyta MSi 870S-c45 (fX)
zasilacz logic 230v
ramy 4gb

Chłodzenie freezer xtreme

Zbliża się bf4, nowy cod więc chciałbym trochę ulepszyć mojego staruszka. Podobno procesor można trochę podkręcić więc chyba tylko bym musiał wymienić zasilacz (jaki?) Karta graficzna też już stara. Pamięci też nie za dużo jest. Ogólnie napiszcie co byście dodali zmienili. kwota około 1500-1800 zł. Pozdrawiam

Pamięci ram mam kingston hyperx ddr 3. Myślałem, że procesor i płyta może zostać. Jak ją kupowałem to mi mówili, że płyta jest przyszłościowa i można na niej podkręcić spokojnie ten procesor co mam tylko lepszy zasilacz potrzebny. A opinie w internecie są dobre o niej. Ale to ta karta z drugiego postu nie wykorzysta swojej mocy nawet jak podkrece proca?

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Jak podkręcisz to będzie ok ;) Lepiej pójść w zasilasz/grafika dopiero potem zająć się prockiem i płytą główną ;) Bo jak dla mnie wymiana takiego phenoma ma sens tylko w przypadku wymiany na procesor z literką "K" na końcu :) Ewentualnie można sprzedać Procesor/Płyte Główną/ Grafike/Zasilacz i  pomyśleć o wymianie :)

Edytowane przez witchesslayer

http://pclab.pl/art50000-16.html z tego co widzę ten procesor jest słabszy w grach nawet od 2 rdzeniowego i3...

Sam kiedyś miałem phenoma 1090T oc 4ghz połączonego z 7970 gigabyte w bf3 64 graczy szturm na karkand za przyjemnie się nie grało a wykorzystanie karty nie przekraczało 60%... średnia 35fps.. po zmianie na i5 3570k stabilne 60fps...

Jesli i tak zdecydujesz sie tylko na karte i zasilacz polecam :http://www.agito.pl/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd-7970-oc-3gb-ddr5-pci-e-fbox-84-662673.html?attr=248-508003 Ponieważ karta jest tańsza nie specjalnie jakoś słabsza od 770 i gratis gry z promocji Amd

Edytowane przez kyubi13231