Skocz do zawartości

Sony Xperia Tablet Z czy ASUS VivoTab Smart ME400CL, win 8 czy Android?

Recommended Posts

Głównie chodzi mi o to czy windows 8 czy android na tablecie. Nigdy nie korzystałem z androida, więc nie jestem przekonany, bawiłem się tym systemem tylko w sklepie. To będzie również mój pierwszy tablet. Chciałbym żeby chodził płynie, nie miał żadnych lag. Czytałem że Win ma dużo aktualizacji. Interesuje mnie również jak wygląda przeglądanie internetu w pulpitowych przeglądarkach na tablecie a nie w kafelkowych na 8. Ważną zaletą ze mogą na nim zainstolować to co na pececie. Tablet ma być głównie do internetu, nie będę robić nim zdjęć, a ni na nim grać. Chciałbym głównie wiedzieć co się lepiej sprawuje na tablecie windows 8 czy Android?

Jeśli chcesz płynnie działający tablet (w tych  też nie ma zacinek) najlepiej działają ipady. Ja posiadam nexusa 7 i android jest ok. Mi osobiście windows(pulpit) do obsługi palcem się nie nadaje ale polecam Ci iść do jakiegoś sklepu i samemu to sprawdzić.

Gość usunięty

Sony Xperia Tablet Z jest jednym z najlepszych tabletów na rynku z Anddroidem. Nie ma on praktycznie wad - ludzie zarzucą mu miże trochę gorsze kąty widzenia niż w tabletach konkurencji - i w zasadzie tyle z wad moim zdaniem. Warto jeśli Cię stać.

Co do Androida to system dość łatwy w użyciu a do tego bardzo popularny. Windows Phone to mniej niż 5% całego rynku urządzeñ mobilnych - resztę dzieli po iOS od Apple i Android od Google. Nie będziesz miał z Androidem więcej problemów niż inni początkujący - a jeśli nawet to pytaj, od tego tu jesteśmy aby pomagać - pytaj. ;)

Jeśli tablet z Win8 to tylko z procesorem Intel Atom oraz 32bitową wersją systemu. Będziesz mógł instalować teoretycznie to samo co na PC. Wynalazki z procesorami ARM i Windowsem RT omijaj szerokim łukiem. Ogólnie myślę że do przeglądania internetu lepszy będzie Win8, surfowanie powinno być mniej problematyczne oraz masz możliwość podłączenia zwykłej myszy czy klawiatury usb

Nie polecam Asusa... Miałem 3 modele i każdy się zepsuł. Kompletny shit. Od kilku dni mam Xperie tablet Z i jestem zachwycony ekranem Full HD, ale czasami ekran argumentuje tapniecie jako przesunięcie palca po ekranie...