jankers2403 1 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Chcę zaznaczyć że cała moja wiedza to teoria wzięta z internetu. Właśnie w tym temacie na 1. stronie były wymienione m.in. Shure i było napisane że są jasne. Nie znam za dużo miejsc gdzie było by trochę interesujących słuchawek do odsłuchu. W Saturnie jest trochę słuchawek ale tylko kilka dobrych i to raczej otwartych, a tym razem celuje w coś bardziej zamkniętego. A co innego możecie polecić poza CALami i Shure 240? Zamknięte, raczej jasne/chłodne. Jestem otwarty na propozycje. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 np. Superlux 669. Cytuj Link to post Share on other sites
jankers2403 1 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 A Sennheiser HD 439? Są warte by do nich dopłacić? Wolę wydać teraz więcej niż potem żałować że kupiłem tańsze i się z nimi męczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
ladygaga 13 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Chcę zaznaczyć że cała moja wiedza to teoria wzięta z internetu. Właśnie w tym temacie na 1. stronie były wymienione m.in. Shure i było napisane że są jasne. Nie znam za dużo miejsc gdzie było by trochę interesujących słuchawek do odsłuchu. W Saturnie jest trochę słuchawek ale tylko kilka dobrych i to raczej otwartych, a tym razem celuje w coś bardziej zamkniętego. A co innego możecie polecić poza CALami i Shure 240? Zamknięte, raczej jasne/chłodne. Jestem otwarty na propozycje. Shure 240 są bardziej ciemne niż jasne. Bez przesady, zamknięte mają zazwyczaj ciemny charakter, oczywiście to tak jak powiedzieć że każdy Polak to pijak ... A Sennheiser HD 439? Są warte by do nich dopłacić? Wolę wydać teraz więcej niż potem żałować że kupiłem tańsze i się z nimi męczyć. Fajne słuchawki, pady miękkie i rozmiarów akurat, ale słabo się trzymają głowy, nie dociskają prawie wcale, lekkie jak piórko, fajnie grają rocka, do cieszenia się i tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
jankers2403 1 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 A jakieś inne słuchawki zamknięte do max 250 zł proponujesz? Cytuj Link to post Share on other sites
ladygaga 13 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 ale co chcesz na nich zagrać ? Masz w tym chodzić po mieście ? I co lubisz, bas, średnicę , górę ? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Do muzyki elektronicznej, to w sumie każde pasmo ważne (rozdzielcza góra, czytelna średnica ) ale część ludzi zadowoli w miarę podbitymi wysokimi i niskim.Superluxy są tanie ale nie grają jak na swój budżet . Przed zakupem warto jednak wiedzieć w co się pakuje. Ludzie na ogół są bardzo z nich zadowoleni. Cytuj Link to post Share on other sites
ladygaga 13 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 adivx5 ? Mam pytanie, wydaję mi się że wyłapałem sybilizację na pionerkach, czy to znaczy że tak się odróżnia chłopców od mężczyzn czy po prostu takie nagranie czy mi się p... we łbie ? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 to jest efekt uboczny parowania ich z niektórymi źródłami. Tanie karty dźwiękowe maja problem z utrzymaniem krystalicznej góry bez skazy, aczkolwiek same z siebie potrafią sybilować.Tak ten typ ma, nie każdy to lubi, ja z resztą tez. To nie najlepiej świadczy o prezentowaniu góry w tych słuchawkach, bo są bardzo jasne nie mające takich problemów z sybilizacją ,wystające ponad jakiś standard. i oczywiście kwestia materiału dostarczonego do papu swoje robi , może w twoim przypadku nawet największe.Musisz dokładniej zbadać, co jest przyczyną. Cytuj Link to post Share on other sites
jankers2403 1 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Słucham elektroniki, źródło to iPod 5 i integra, chcę w nich chodzić po mieście ale tym się nie sugerujcie, chciałbym aby były zamknięte, tony lubię raczej wysokie i średnicę. Coś jeszcze? Cytuj Link to post Share on other sites
ladygaga 13 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 kurdę, to dałeś ostrą zagwostkę, miałem ci polecić k420 bo do elektroniki są super, no ale mówisz że wysokie i średnica i jeszcze przydałaby się izolacja. Szczerze z nausznych nic mi nie przychodzi do głowy... Cytuj Link to post Share on other sites
jankers2403 1 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Cale odpadają bo ma je mój brat, po wakacjach penie kupię jakąś kartę dźwiękową do PC. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Poczytaj o Takstarach Hi-2050 Cytuj Link to post Share on other sites
jankers2403 1 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 A te AKG 420 izolują chociaz trochę? Te Takstary jak czytam tą recenzję są raczej otwarte. Powiem jeszcze że wcześniej użytkowałem Sony MDR ZX 600, one były całkowicie otwarte i spadały z uszu jak machnąłeś lekko głową lub ja pochyliłeś. Nie chcę znowu takich słuchawek. Do tego nie chcę też za głośno słuchać muzyki, ale chcę ją słyszeć. W moich Sony jak jechałem np. metrem to musiałem podgłaśnieć prawie na full by wyraźnie słyszeć muzykę. Dlatego zależy mi by były zamknięte. Cytuj Link to post Share on other sites
ladygaga 13 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 nie na k420 to ty nic nie usłyszysz tylko się wkur.... Taksy też beznadziejny pomysł. Jak dla mnie w ciężkich warunkach i tak średnicy nie potrzebujesz xD , znaczy się kto ją wyłapię w PKP np. xD Więc coś z zamkniętych typu noontec zoro hd, ale nie słuchałem na nich elektroniki. może k518 dj ? osobiście sprzedałem je szybko , dziura w średnicy porażka... a może jakieś doki wyłapiesz zamiast nausznych ? Cytuj Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 one były całkowicie otwarte i spadały z uszu jak machnąłeś lekko głową lub ja pochyliłeś Co to ma do rzeczy? Cytuj Link to post Share on other sites
jankers2403 1 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Nie, douszne odpadają, dużo bardziej niszczą słuch a ja słucham muzyki nawet 4 godziny dziennie ( a poza tym na słuchawkach słucham też innych dźwięków jak gry, filmy). Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Te Takstary jak czytam tą recenzję są raczej otwarte sorki pomyliło mi się z HD2000 Cytuj Link to post Share on other sites
jankers2403 1 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 @SKOME Wydaje mi się że słuchawki zamknięte lepiej przylegają do uszu niż otwarte, dlatego też mniej spadają. A jakbym zwiększył budżet do 300 zł? Oczywiście opóźniło by to zakup ale jeśli naprawdę byłoby warto jestem w stanie tyle uzbierać. Cytuj Link to post Share on other sites
ladygaga 13 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 (edytowane) sorki pomyliło mi się z HD2000 słabo tłumią, ale słuchawki przekozackie. Miałem - jak dla mnie lepsze od maxelli , tylko trochę chińskie Taka tańsza wersja cali, serio. Edytowane 21 Marca 2015 przez ladygaga Cytuj Link to post Share on other sites
jankers2403 1 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 (edytowane) A co myślicie o Audio Technica ATH SJ-55. Będą dobre do elektroniki? Te takstary chyba całkiem fajne, chociaż nie znalazłem za dużo na temat ich dźwięku. Postaram się gdzieś je przesłuchać. Edytowane 21 Marca 2015 przez jankers2403 Cytuj Link to post Share on other sites
ladygaga 13 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 (edytowane) Ja je kiedyś opisywałem jak miałem tu poprzednie konto, z tego co pamiętam to miały minimalny brak w średnicy wyższej, ale na ogół bardzo bogate słuchawki w brzmieniu. Bierz k518dj lub NuForce NE-6. A jak weźmiesz używki akg to jeszcze na nuforce starczy. Edytowane 21 Marca 2015 przez ladygaga Cytuj Link to post Share on other sites
jankers2403 1 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Czyli naprawdę nawet za 300 zł nie ma słuchawek które spełniałyby moje oczekiwania? A jakbym trochę zrezygnował z jakości dźwięku, ale żeby nadal były zamknięte? Mogą mieć jakiś brak w górze czy w bassie, to i tak da mi więcej niżeli bym wziął otwarte. Słyszałem jeszcze że Beyerdynamic DTX 501p są świetne, ale sądząc po ich rozmiarach penie nie są bardzo zamknięte (oczywiście mogę się mylić i mam nadzieję że się mylę). Cytuj Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 (edytowane) Wydaje mi się że słuchawki zamknięte lepiej przylegają do uszu niż otwarte, dlatego też mniej spadają. Kę? Bzdura. Wszystko zależy od pałąka. Wydaje mi się, że nie rozumiesz co to słuchawki zamknięte/otwarte/półotwarte. Edytowane 21 Marca 2015 przez SKOME Cytuj Link to post Share on other sites
ladygaga 13 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 (edytowane) Czyli naprawdę nawet za 300 zł nie ma słuchawek które spełniałyby moje oczekiwania? A jakbym trochę zrezygnował z jakości dźwięku, ale żeby nadal były zamknięte? Mogą mieć jakiś brak w górze czy w bassie, to i tak da mi więcej niżeli bym wziął otwarte. Słyszałem jeszcze że Beyerdynamic DTX 501p są świetne, ale sądząc po ich rozmiarach penie nie są bardzo zamknięte (oczywiście mogę się mylić i mam nadzieję że się mylę). No przecież ci podałem modele, inni też. Co do beyerdynamic to tak się składa że te słuchawy tez miałem. Fajne ciemne , mroczne słuchawy. Malutkie, ze świetnej jakości padami, miękkie i prawdziwa skóra. Świetny bas - przy tych rozmiarach jestem pod wrażeniem. W ogóle pozytywny wydźwięk rapu, elektroniki - jedyny mankament to dosyć plastikowa i niechlujna konstrukcja, przy częstym składaniu plastik się wyrabia, odpryski plastiku przy zgięciach. Mam jeszcze zdjęcia tego mankamentu , to jest pikuś - można je brać bo izolacja jest bardzo fajna. Jakbym miał wybierać między k518 a nimi to wybieram beyery. A i jeszcze pałąk kiepski , w porównaniu z k420 to wygląda jakby robiła je jakaś tandetna firma, coś jak w cal! Edytowane 21 Marca 2015 przez ladygaga Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts