Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kochani potrzebuję takiej porady :

mam Nokię lumię 920 

JAK wgrać w WP8 film, na fbk, ale do grupy zamkniętej. Próbując dodać post z filmem - aplikacja widzi tylko zdjęcia w galerii, nie widzi filmów. Za to wchodząc najpierw w galerię ->film->udostępnij-> fbk - nie ma opcji, żeby ustawić, by wgrał tylko do grupy zamkniętej - aplikacja chce wgrać film na tablicę - dla wszystkich znajomych. nie o to mi chodzi!

wkurza mnie też to, że apka ta oficjalna nie ma opcji edycji komentarzu

macie jakieś SPRAWDZONE pod tym kontem appki fbk? najchętniej bezpłatne...

a druga sprawa - nie mogę na komputerze obejrzeć filmów, które się przesłały na SkyDrive. Wyskakuje bład... 
"There's a problem with a a video. Try downloading he viedo and playing it in a video app."

i tak z każdym filmem, za każdym razem!

co jest grane?? 

Edytowane przez Rysica

Ok, to już wiem która. Dzięki.

Edit:

Jeszcze jedno pytanie - czasami wyskakuje mi komunikat "Próbowaliśmy wysłać żądanie pobrania do telefonu, ale Twój telefon na nie nie odpowiedział. Instrukcja instalacji zostanie wysłana na adres -------------@hotmail.com. Otwórz wiadomość e-mail w telefonie, aby zainstalować aplikację."

Jak sobie z tym poradzić? Usługę lokalizacji mam włączoną, podobnie "znajdź mój telefon" i internet z Wi-Fi.

Edytowane przez Tabalan

Próbowałeś zainstalować przez stronę sklepu? Tzn przez komputer na stronie www? Jeśli czasami tak się dzieje to nie wiem czym to jest spowodowane, może wielkością instalacji? Ja przeważnie instaluje z karty a przez www 'kupuje' do konta darmowe apki z promocji ;)

Takie pytanko - na opakowaniu Lumii są 2 naklejki - 1 z numerem IMEI, a druga z IMEI i WLAN. Która jest naklejką identyfikacyjną, którą należy nakleić na kartę gwarancyjną?

Jaką Lumie kupiłeś? :D

Jeżeli nie sekret...

Wagę czuć, ale również to, że telefon jest porządnie wykonany. W dodatku lepiej leży w dłoni niż SGS3 Mini, który lubił się ślizgać (gdy nie przytrzymywałem go kciuciem). Bateria trzyma średnio, chociaż ja cały czas mam włączone wi-fi i ściągam apki, próbuję te, które dopiero co zainstalowałem itp. Jak zacznę ją normalnie użytkować to powinno być ok, a nawet lepiej.

Zarówno N3 jak i L1520 to porządne phablety i jak dla mnie są zdecydowanie za duże. Już L920 jest spora (mam 172) :P

Edytowane przez Tabalan

nie doczekałam się odpowiedzi więc powtórzę pytania ;)

Kochani potrzebuję takiej porady :

mam Nokię lumię 920 

JAK wgrać w WP8 film, na fbk, ale do grupy zamkniętej. Próbując dodać post z filmem - aplikacja widzi tylko zdjęcia w galerii, nie widzi filmów. Za to wchodząc najpierw w galerię ->film->udostępnij-> fbk - nie ma opcji, żeby ustawić, by wgrał tylko do grupy zamkniętej - aplikacja chce wgrać film na tablicę - dla wszystkich znajomych. nie o to mi chodzi!

wkurza mnie też to, że apka ta oficjalna nie ma opcji edycji komentarzu

macie jakieś SPRAWDZONE pod tym kontem appki fbk? najchętniej bezpłatne...

a druga sprawa - nie mogę na komputerze obejrzeć filmów, które się przesłały na SkyDrive. Wyskakuje bład... 
"There's a problem with a a video. Try downloading he viedo and playing it in a video app."

i tak z każdym filmem, za każdym razem!

co jest grane?? 

ponadto - takie oto zdjęcia robi moja oraz męża L920 :) (męża to te o proporcjach 16:9)
WP_20131214_039.jpg
WP_20131214_004.jpg

WP_20131214_005.jpg

WP_20131214_006.jpg

WP_20131214_18_09_59_Pro.jpg

te na Warszawskiej Starówce i Nowym Świecie - z dzisiaj, wieczór, ciemna noc ;)

a tu z fleshem makro ;) moje oczko ;)
WP_20131214_065.jpg

no naprawdę jestem pod wrażeniem zdjęć tego telefonu!!!

Niestety za mało ramu.
Być może zrobią wersję na 512mb. 

Ja obecnie mam dylemat brać N3 czy 1520.
Poważny dylemat. Ciężko coś doradzić w tym wypadku. Na pewno Nokia zrobi lepsze zdjęcia ;)

Bateria trzyma średnio
Wielkiej zmiany może nie będzie ale po paru ładowaniach odpowiednio się uformuje. 

nie mogę na komputerze obejrzeć filmów, które się przesłały na SkyDrive.
Przesyłasz je ręcznie czy masz ustawione automatycznie (najlepsza jakość przez WiFi)?

Wtyczka w przeglądarce? Próbowałaś wejść np przez inną przeglądarkę?

nie próbowałam, mąż też ma Google Chrome tak samo jak ja...

może brakuje jakiegoś kodeka, ale ja nawet nie wiem jakiego... i gdzie w kompie to sprawdzić...

EDIT: na IE działa, aaale tnie się strasznie....

Edytowane przez Rysica