Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak tylko powiem dla porównania, że miałem Samsung Galaxy Note (problemów z nim bylo co nie miara) - 3x serwis, za 4x oddali mi całą kwotę która za niego półtora roku wcześniej dałem.

I nikt się nie burzył o baterię zużytą.

https://wpworld.pl/42439/microsoft-jednak-pracuje-nad-wlaczeniem-aplikacji-androida-do-systemu-windows-10-mobile/jak to się sprawdzi to zostaje przy WP

Bo minął - ALE - w niektorych przypadkach to problem sprzetowy, trzeba reklamować. Najczęściej kończy się to wymianą ekranu.

Podobno pewne taśmy produkcyjne przez jakiś czas "fundowały" tą wadę. Jak trafi się na L535 z nowszej produkcji to nie ma problemów.

Teoretycznie nie ma problemów - to kwestia napisania Runtime (Środowisko Uruchomieniowe) dla Kodu Pośredniego JAVA, do którego są kompliowane programy dla Androida. Problemem jest sama Java - wysoce nie wydajny i "parszywy" jeśli chodzi o optymalizację język.

Idealnie by było napisać Kompilator - który w trakcie instalacji kompilował by program z Kodu Pośredniego do Maszynowego - sa kompilatory Javy, które generują całkiem wydajny i sensowny kod.

Microsoft ma duże środki i doświadczenie więc mogą opracować albo Runtime albo Kompilator - który będzie działał na Windows 10.

Sam Windows 10 ma wydajne jądro NT - i jeśli by "zaszyli" Runtime w jądrze, zoptymalizowali go, a wręcz krytyczne części kodu napisali w możliwie "niskim" języku - to całość mogła by działać.

Najbardziej będzie wesoło jak się okaże, że Środowisko Uruchomieniowe Microsoftu będzie szybsze niż Dalvik / ART :) :) :)

Obecnie wygląda to tak : program w Javie jest kompilowany do Kodu Pośredniego - a ów Kod jest przez Dalvik za każdym razem  jak uruchomiamy - kompilowany do Kodu Maszynowego. W przypadku ART kompilacja jest wykonywana w czasie instalacji - ale nie wiele to dało :) :)

Java jako taka jest nie wydajna, a i sam ART też nie generuje szybkiego kodu.

Tak więc - Microsoft może nas tu zaskoczyć - napiszą dobry Kompilator, generujący szybki i dobry kod - i może się okazać, ze aplikacje na Windows będą działać lepiej.

Na miejscu MS napisał bym Runtime - a przynajmniej jego krytyczne elementy w Asemblerze :) :) - zasuwało by jak szatan. :) :)

TAK - wiem z doświadczenia, że pisanie w asemblerze to "masakra" - ale za to dostajemy piekielnie szybki kod. A w przypadku Javy prędkości nigdy za dużo :) 

Edytowane przez Ravir

Tak offtopujac to jak powiedziałeś 10l w d... to mi się mój kolega przypomniał. Był w sklepie i nie bylo TV które chcial kupić i później mi w Wattach pisał że jest w d... Śmiesznie to brzmiało - ma Nissan Leaf :)

• Popieram 1

Lumia 930 za 1000 zl ? To rewelacja :) 

Soft na l930 ma jakieś problemy - wykryli "bugi" - więc nie ma co się spinać - będzie wersja stabilna to się pojawi.

Uważam, że jak by wypuścili wersję Lumii 1520 z 5 calowym ekranem to był by hicior :)

Lumia 930 ma aplikację Lumia Camera 5 i TYLKO dlatego jest OK (nic ponad to). Zdjęcia na niej niewiele się różnią od tych z Lumii 735 (testowałem), a pomiędzy 1020 a 930 przepaść po prostu.

Różnice pomiędzy serią x30 + 1520 (mówimy o flagowcach) a serią x20 widać przy słabym oświetleniu - w tych warunkach Lumia 920 bije na łeb 930tkę.

Na tym forum, w TYM temacie zdjęcia porównujące wklejałem WIELE razy - 735, 920, 925, 930, 1020 - poszukaj sobie. (kiedyś miałem każdy post gdzie wklejałem takie zdjęcia w ulubionych i linki podawałem tylko, teraz po formacie już nie mam, z resztą jak ci się forum nie chce przeszukać to zobacz na stronach wewnętrznych - polecam gsmarena)

Edit: Stronach zewnętrznych*