BuryZenek 351 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 (edytowane) @crout większość uważa, że automapa jest lepsza, a wiesz czemu? Bo ją spiracą i mają za darmo, ukradną wręcz. Jakby mieli ją kupić to nikt by się ją nie podniecał. Oczywiście nie mówię, że ArioX ją ukradł. Sam miałem okazję ją użytkować na licencji i jest dobra, ale nie mam jak porównać do map od nokii bo ich nie używałem. Edytowane 19 Marca 2015 przez BuryZenek Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Auto Mapa JEST lepsza :) - uzywalem wielu, obecnie używam HERE - ale tylko dla tego, ze nie ma Auto Mapy. Po kolei : Punkty POI, Punkty VIA - już te dwie cechy powodują, ze AM jest lepsza od Here. Do tego AM ma znacznie częściej aktualizowane mapy oraz ma dokładniejszą bazę Adresów. Aby nie było - miałem wykupiona licencję na AM - jak kupiłem Lumie to jej nie przedłużyłem i przesiadłem sie na HERE. Ale jak sie pojawi Auto Mapa dla Windows Phone to na 100% ją kupię. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kornela95 3018 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Aplikacji jest od groma a na ich brak narzekają raczej nieliczni. A ja często czytam (choćby tutaj, na tym forum): "nie chcę WP, bo za mało aplikacji", albo: "WP jest biedny". Albo co mnie irytuje: ktoś kupi telefon z Windows Phone i pisze później w wadach: "bardzo mało aplikacji, brakuje mi ...". To po co kupował Już to chyba kiedyś pisałam, ale się powtórzę: ludziom żaden system nie pasuje i pasować nie będzie, do wszystkiego się doczepią i do wszystkiego będą mieć jakieś "ale". Sory za offtop. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14023 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Bo nie ma czegoś takiego jak system idealny. To po co kupował A skąd miał wiedzieć jak nie miał? Kupił, zobaczył że mu nie pasuje i więcej pewnie nie kupi. Proste... Cytuj Link to post Share on other sites
Kornela95 3018 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 A od czego jest chociażby internet ? Może Ty kupujesz w ciemno, ale ja tego nie polecam. Albo, co mnie chyba śmieszy najbardziej i z tym też spotkałam się kilka razy. Ktoś kupuje smartfona z 5 cali i później fala narzekania, jaki ten telefon ogromny, jaki nieporęczny i jak źle się z niego korzysta. No chore, po prostu chore. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Kornela są różni ludzie, i ja z doświadczenia wiem, że szkoda czasu na takich Dla mnie poniżej 5,5 cala nie da się korzystać, no ale każdy ma swoje zdanie Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14023 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 W internecie też sprawdzasz jak wyglądają na Tobie spodnie, czy bluzka się rozciąga czy może jak jeździ auto ktore chcesz kupić? Wiadomo, że mógł sobie poczytać opinie takich użyszkodników jak wy, gdzie chodzicie i wciskacie lumie każdemu bo to system idealny - przychodzi co do czego po kupnie, że użytkownikowi on nie odpowiada. Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Sorry, ale nikomu nie wciskam lumii, i nie znam nie zadowolonej osoby, która takową ma. Nikomu takiej nie poleciłem chyba, że zapytał na forum o jakiś model i akurat w tym przedziale była dobra, Swoją drogą trzeba mieć ładnie w głowie by kupować ubrania itp przez neta bez wcześniejszego przymierzenia. Potem niech płaczą, bo chcieli zaoszczędzić, albo nie mieli czasu ruszyć tyłka z pokoju. Cytuj Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Sorry, ale nikomu nie wciskam lumii Chodziło mu pewnie o innego użyszkodnika. Pewnie wiesz o kogo chodzi. i nie znam nie zadowolonej osoby, która takową ma Tadaaaam - właśnie poznałeś. Ale całe szczęście już nie mam tego crapa. Niektórzy muszą zrozumieć, że nie wszyscy żyją "kafelkowym trybem życia" od M$ i nie podoba im się ten twór. Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Chodziło mu pewnie o innego użyszkodnika. Pewnie wiesz o kogo chodzi. Jeśli chodzi o Ravira, to nie mam nic przeciwko niemu, polecam zarówno lumie jak i androidy. Ja miałem lumię na windows 7.x i był w porządku, nie wiem jak jest teraz. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 W 99% przypadków aplikacje na WP są - w paru przypadkach polecalem konkretne Androidy bo brakowalo konkretnych aplikacji. Zaś jak używamy telefonu "ogólnie" to czemu mam nie polecać WP? Zwlaszcza, ze w wśrod tanich telefonów jest znacznie lepszy niż Android ? Tak czy inaczej zobaczymy jak się sytuacja zmieni po Windows 10 - bo im więcej informacji się pojawia tym ciekawiej to wyglada. Cytuj Link to post Share on other sites
Kornela95 3018 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 @cocaine01 - nikt tu Lumii nie wciska. Jeśli ktoś chce kupić telefon za 500-600 zł to chyba nikt nie poleci mu Androida. Ja rozumiem jeśli użytkownik napisałby wyraźnie, że WP go nie interesuje, ale jeśli jest otwarty na propozycje to poleca się to co jest warte polecenia. I taka mała uwaga: używaj kropek, bo dziwnie się czyta takie posty. Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14023 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 I taka mała uwaga: używaj kropek, bo dziwnie się czyta takie posty. Chyba Ci lumia kropek nie wyświetla, bo u mnie wszędzie są. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 (edytowane) Jeśli ktoś chce kupić telefon za 500-600 zł to chyba nikt nie poleci mu Androida Sugerujesz, że mój obecny smartfon kupiony za około 500zł z androidem, jest gorszy od lumii 535? Nie, nie jest. Edytowane 19 Marca 2015 przez SKOME Cytuj Link to post Share on other sites
Kornela95 3018 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Na 3 długaśne linijki tekstu wstawiłeś jedną kropkę na końcu zdania. To faktycznie dużo. Przecinki to nie wszystko. W szkole nie uczyli ? Cytuj Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Na 3 długaśne linijki tekstu wstawiłeś jedną kropkę na końcu zdania. To faktycznie dużo. Przecinki to nie wszystko. W szkole nie uczyli ? No na moje to znak zapytania też kończy zdanie Ktoś tu nie do końca zabłysnął. Do tego widzę tam również myślnik. Zaczynają się bezsensowne zaczepki w stronę wyrażających własne opinie. Cytuj Link to post Share on other sites
walker 3324 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Zaraz się przekonamy jak Windows Pchone wychodzi z człowieka. Nie bez powodu ten temat powinien mieć w nawiasie 'gównoburza'. Mógłbym w tym miejscu naprodukować argumentów, bo zajrzałem tej bestii w oczy, ale nie widzę najmniejszego powodu do przekopywania się przez zbitą zgraję fanbojów. Tutaj brak rozwoju systemu przez samego producenta, czy też nikłe starania deweloperów są uznawane za zaletę. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14023 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Zaczynają się bezsensowne zaczepki w stronę wyrażających własne opinie. Tradycyjnie gdy brakuje argumentów lub nie ma się racji. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Sami rozpoczynacie bezsensowną dyskusję. Wybór telefonu zależy od użytkownika i jego upodobań. W dodatku każdy system ma swoje dobre i złe strony a android nie jest tutaj wyjątkiem. Jak ktoś nie siedzi pół dnia z telefonem w ręku, jak mają to teraz w zwyczaju liczne osobniki, to tego systemu nawet do końca nie pozna... Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 https://wpworld.pl/42300/windows-10-mobile-ze-smart-dial-trybem-slow-motion-i-innymi-funkcjami-foto-wideo/zawiało optymizmem Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 (edytowane) Przecież jest masa dialerów - nawet na Androidzie nie używałem systemowego Sam używam Rap Dialer Pro - nawet za niego zapłaciłem, taki dobry jest A pro po - REWELACYNY klient poczty MAESTRO dziś za DARMO - normalnie 6.49 złociszy. Polecam go zwłaszcza tym, którzy nadal niestety używają Gmaila. Edytowane 20 Marca 2015 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Oddawał ktoś na gwarancję L 535 do x-kom? Szybko załatwiają sprawę z felernym dotykiem? Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Ravir - klient mail ma problemy z synchronizacją. I powiadomieniem. A Dialery trzeba kliknąć jeszcze dodatkowo potwierdzenie Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Ja nie mam problemów z pocztą, a mam kilka kont służbowych i prywatnych - może używam dobrych dostawców Co do dialera - te dodatkowe kliknięcie mi odpowiada, bez niego wiele razy niechcący wybierałem numer Cytuj Link to post Share on other sites
david87-87 1 Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Warto zmieniac lumie 1020 na lumie 930? Czy moze lepiej poczekac na windows 10? Zapowiedzieli ze latem ma byc premiera ale czy telefony tez juz latem zostana wypuszczone do sprzedazy? W lumii 1020 nic mi nie brakuje po za troche wiekszym ekranem i lepsza bateria. jest sens wymiany? na minus 930 to brak glance screen. Moj temat ze zmiana tel zostal raczej zakonczony i nie musze przenosic sie na androida z czego niezmiernie sie ciesze Wlasnie z poczta mialem problemy a dokladniej z synchronizacja powiadomiem ale chyba juz doszedlem do ladu. Ravir dzieki za cynk z tym maestro, przetestuje Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts