Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie,nie do G3,do L625 jest podobnie,nawet ciut lepiej na L625 do L735 się nie umuwa.

Tudzież na L630 podobnie wygląda z racji na mniejszy ekran.

I oczywiście nie przyszedłem do tematu się kłucić a pokazać obiektywną ocenę bo z paroma Lumiami miałem do czynienia.

Edytowane przez chudy131080

Ja miałem w ręku każdą Lumię x20 i x30.

Seria x20 to 520, 720, 920, 1020, 1520 - resztą się nie liczy.

Seria x30 to 735 - resztą się nie liczy.

Więc jak widać progres ŻADEN!

Zaczynam myśleć, że MS leje na serię Lumia już totalnie.

Jakby tylko wyszedł android z takim aparatem jak ma 1020 to z miejsca kupuję.

L535 to tani telefon :) - Lumia 735 kosztuje ponad 2x tyle :) nie ma się co dziwić, że ma lepszy ekran.

Microsoft - CELOWO - nacisk kładzie na tanie telefony, bo ich sprzedaje NAJWIĘCEJ. Zwlaszcza w "biedniejszych" krajach.

Ile Lumii 1020, 920, 1520 się sprzedało ? A ile L520 ?

Lumia 535 jest tanim a jednoczesnie BARDZO dobrym telefonem, w swojej klasie cenowej jest jednym z najlepszych sprzetów. Ma wady - ale za ta cenę? Obecnie mozna ją w sklepie kupić za 450 - 470 zł. :) Największą sprzedaż generuja tanie telefony, które można kupić z 1 zł z najtańsszym abonamentem.

Na pocieszenie dodam, że Lumia 640 ma znacznie lepszy ekran :) - a cenę ma też bardzo dobrą.

Lumai 1020 nadal jest kosmosem - minęły DWA lata - a nadal jest szybka, płynna i robi jedne z najlepszych zdjęć. Większosć DZISEJSZYCH flagowców robi gorsze zdjęcia i potrafi sie zacinać i za mulać. Jak dla mnie dwuletni telfon - który można porównać z współczesnymi i często z nimi wygrywa JEST kosmosem :)

Jak rozumiem MS "odgrzewa kotlety" jest wiec BEE - natomiast Samsung, Sony, HTC, LG i reszta  - odgrzewają kotlety i są CACY ? Naprawdę?

Ludzie - dlatego jestem zwolennikiem wypier... religii ze szkół i WPROWADZENIE takiego przedmiotu : PODSTWAY EKONOMI.

MS produkuje TANIE telefony - bo mu się OPŁACA - nie ma czegoś takiego jak "odgrzewanie kotletów" - skoro się sprzedają to zanczy, że decyzja był SŁUSZNA.

Po drugie jak na razie nie widzę KOTLETÓW - Lumia 535 kotletem nie była, L730 / 735 też nie, Lumia 640 tez koteletem nie jest, podobnie L640XL. Nawet Lumią 830 trudno nazwac kotletem. Lumia 1520  też nie, jedynie Lumię 930 można tak nazawać.

Z nowych L435, L532 też trudno tak nazwać - bo to tani sprzęt, w zasadzie nie na nasz rynek kierowany.

A TANIE modele ? Jak pisałem - jest dużo krajów, gdzie sprzedją się prawie wyłącznie NAJTAŃSZE modele - i MS je robi, musi też co jakiś czas zmienić je na nowe.

Jeśli to Nazywacie odgrzewaniem kotletów - to PROPONUJĘ - przestańcie używac tabletów, komputerów, laptopów, wródźcie do ZX Spectrum, wypier... lodówki i kupicie 30 letniego socjalistycznego Misk'a, auto zamieńcie na Dużego Fiata, a telewizor na Rubina. :) NIE będziecie mieć "odgrzewanych kotletów" :) :)

KAŻDY odgrzewa kotlety - nowe samochody, telewizory, prali i reszta AGD, nawet Wasze ubrania można nazwać odgrzewanymi kotletami :)

Denerwuje mnie tylko WYBÓRCZOŚC - na MS każdy nażeka, że odgrzewa - ale na inne firmy już nie. Więcej konsekwencji - prosze.

Jedyną opcją jaką tu widzę to wypuszczanie tanich low endów żeby zdobyć więcej użytkowników a skupianie się na rozbudowaniu W10. Miejmy nadzieje, że to co pokazali do tej pory to tylko część wszystkich zmian i opcji jakie dojdą w finalnej wersji. Wtedy pewnie zaczną oferować flagowce i może jeszcze inne firmy zaczną robić telefony z W10.

Ciężkie czasy nastały. Cokolwiek byś polubił, polecił komuś innemu, a broń Boże namówił. Jeśli już tak się stanie to się dostaje nalepkę 'FANBOY". Rozumiem Was, Ravir czasami może aż za bardzo wypowiada się o MS i ich produktach, no ale bez przesady. Lubi, to używa poleca, zachwala. Z tego co wiem to jest całkowicie naturalne, no ale co ja wiem;)

• Popieram 1

Ciężkie czasy nastały. Cokolwiek byś polubił, polecił komuś innemu, a broń Boże namówił. Jeśli już tak się stanie to się dostaje nalepkę 'FANBOY". Rozumiem Was, Ravir czasami może aż za bardzo wypowiada się o MS i ich produktach, no ale bez przesady. Lubi, to używa poleca, zachwala. Z tego co wiem to jest całkowicie naturalne, no ale co ja wiem;)

To jest forum i niektórzy liczą na obiektywizm użytkowników. Popatrz na jego posty - w 90% postów w tym dziale, wciska wszystkim WP.

SKOME - Tutaj http://forum.benchmark.pl/index.php?/topic/95743-Windows-Phone-8-(dyskusja)&do=findComment&comment=1088956jest pierwszy post w tym temacie, napisany w 2013 przeze mnie. (półtora roku temu!)

I teraz po tak długim czasie Microsoft wciąż produkuje smartfony takie same, procesory i RAM wciąż bez zmian. Tu nie chodzi o bycie fanem systemu, bo tym ja byłem DŁUGI CZAS, ale o postęp, a tego w WP brak. Bądźmy realistami, WP urze jeśli szybko coś MS nie zrobi.

A co do 1020 to zgadzam się, kamera w nim to wciąż kosmos!

Pisząc WP miałem na myśli Lumie. Wciskanie na siłę Lumii na każdym kroku nie prowadzi do czegoś dobrego. Nawet widziałem jak ktoś szukał smartfona i napisał, że nie chce WP, to próbowano mu wcisnąć Lumię. Albo zaczniemy być obiektywni albo sens istnienia tego działu będzie mocno podważony.

Edytowane przez SKOME

Nadchodzi Windows 10 - ma być w tym roku - PO CO MS ma się spinać i wydawać "fagowe" modele - które NIE generuja mu dużo zysku ?

Flagowy model jest zapowiedziany rowno z premierą Windows 10 - i to ma SENS. 

Z pierwszych przecieków wynika, że Lumia 940 ma mieć 30 Mpix aparat z optyką lepsza niż L1020, ma mieć skaner tęczówki oka - ponaddto chodża plotki, że po zadokowaniu ma się zmieniać w komputer - nawet jeśli nie to szykuje się porawdziwy flagowiec.

Jak faktycznie MS wypuści flagowca z Atomem X3 Intela i będzie po zadokowaniu zmieniał sie w PC - to MS "zalatwi" konkurencję na amen :) :)

Tu się zgadzam z polityką MS - lepiej wydać pożądny flagowiec co dwa lata niż co roku. Przypomnijcie czym sie rózni Z2 od Z3, HTC M8 od M9, czy Samsung S4 od S5 ?

Co by nie pisać Lumia 930, Lumia 1520 czy nawet Lumia 1020 nadal spokojnie sobie dają radę. 

Co do jednego się zgadzam - Lumia 930 mogla by byc lepsza - a dokladnie brakło jej slotu na Kartę Pamięci, większego akumulatora i rzeczy która mnie najbardziej "zabolała" i spowodowała, ze nie przesiadlem się z L920 na L930 - GLANCE SCREEN. :)

Natomiast w porównaniu do obecnej konkurencji L930 i L1520 nie mają sie czego wstydzić. 

Dlatego mocno liczę na Windows 10 i nowy flagowiec. Wypadało by po ponad dwóch latach na coś zamienić Lumię 920. :) :) Chociaż bardzo dobrze to świadczy o L920, ze nie mam "ciśnienia" na jej wymianę :) - nadal dziala płynnie, szybko, robi dobre zdjęcia. Jakby tylko akumulator był większy :)

Ja tam wolał bym coś typu 1520 ale

Snapek 810

4gb ramu ale minimum 3gb ddr4

minimum 64gb pamięci wewnętrznej+slot micro sd.

16mp aparat z optyczna stabilizacją i f1.6

Bateria minimum 3500 mAh mogą dać 4000 mAh

ekran super amoled full hd.

Tyle.

Co do jednego się zgadzam - Lumia 930 mogla by byc lepsza - a dokladnie brakło jej slotu na Kartę Pamięci, większego akumulatora i rzeczy która mnie najbardziej "zabolała" i spowodowała, ze nie przesiadlem się z L920 na L930 - GLANCE SCREEN. :)

Natomiast w porównaniu do obecnej konkurencji L930 i L1520 nie mają sie czego wstydzić. 

Dlatego mocno liczę na Windows 10 i nowy flagowiec. Wypadało by po ponad dwóch latach na coś zamienić Lumię 920. :) :) Chociaż bardzo dobrze to świadczy o L920, ze nie mam "ciśnienia" na jej wymianę :) - nadal dziala płynnie, szybko, robi dobre zdjęcia. Jakby tylko akumulator był większy :)

Nie wiem jak musiałbym używać mojej 930, żeby ją rozładować w ciągu jednego dnia...  Ciężko mi nawet wykorzystać te 32GB, które oferuje ona w standardzie, a mam mnóóstwo rzeczy. Glance Screen szkoda, że nie ma, ale aż tak to nie boli przy Double Tap 2 Wake.

Edytowane przez Crout

Crout - bardzo dobry aparat zachęca do robienia zdjęć, w RAW też - i pamięć mozna bardzo szybko "zapchać" :) - moja L920 też ma 32 GB, ma mniejszą rozdzielczość aparatu niz L930 - a jak poszedlem z moją chrześniaczką do parku rozrywki zacząłem robić zdjęcia i krecić filmy - to zapchałem pamięc błyskawicznie :) - Karty Pamięci sa tu bardzo przydatne.

Jeśli faktycznie pojawi się Lumia z procesorem Intel Atom X3 - która po zadokowaniu będzie mieć Pulpit z Windows 10 - to 4 GB RAM'u nie sa takie głupie :) Zapowiedzi mówią, ze Atom X3 ma mieć większą wydajność niż obecne Bay Trail a znacznie mniejsze zużycie mocy. Wtedy 4 GB RAM i 64 GB Pamięci Wewnętrznej mialo by duży sens.

Lumia 1520 - dali by wąskie ramki i 5 cali ekran i już bym ją miał - dla mnie 6 cali to za dużo :)

Edytowane przez Ravir