Blest 171 Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Może w Windows (Phone) 10 będzie . Cytuj Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Nie wiem czy to jest odpowiedni temat, czy może raczej powinienem to wrzucić w rozmowy o urządzeniach mobilnych, ale trafiłem na test Lumii 535, który mnie nieco zaniepokoił.Chodzi o ten filmik: Wychodzi na to, że jednak to przewijanie listy z aplikacjami wcale nie jest tak płynne, jak można się tego spodziewać. Czy to może być wada akurat tego modelu czy jednak jego wnętrze nie radzi sobie z płynnym wyświetlaniem obrazu na 5 calowym ekranie? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Jest to dziwne - bo Lumia 530 - czyli njaslabsza Lumia nie ma takich problemów. Sam doświadczyłem podobnych problemów w salonie z L930 - co więcej iPhone 6 czy Z2, HTC One M8 - w salonie też się potwornie przycinaly :) - może to kwestia testowego egzemplarza, który swoje przeszedł Znajomy ma L535 i nie ma takich zacinek, sam miałem w rękach L535 i nie zauwazyłem przycięć. Może to ten telefon. Inne dotychczasowe recenzje nie mówia nic o takim zachowaniu. Cytuj Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Widziałem też filmiki z hindusami narzekającymi, że L535 nie działa tak wspaniale i płynnie jak L730 tylko zastanawia mnie jaki jest sens porównywania jej do telefonu prawie 2x droższego z mniejszym wyświetlaczem i lepszym procesorem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Poczekajmy na recenzje. Za kilka dni wszystko będzie jasne. A tak nawiasem mówiąc CZEGO WY SIĘ SPODZIEWALIŚCIE?... że przebije Lumie 930??? Czy nawet 735??? Jakby tak było to po czorta by inne Lumie wychodziły... To jest smartfon budżetowy gdzie za wszystko odpowiada budżetowy Snapdragon 200! Na litość... jak ktoś kupuje VW Golfa to raczej nie ma prawa narzekać, że nie ma w nim tyle miejsca co w Passacie lub że nie ma komfortu Mercedesa... jak ktoś chce czegoś lepszego to są Lumie: 630, 635, 730, 735... i tak aż do 930 (że nie wspomnę o serii Lumia x20). W Lumii 535 liczy się JAKOŚĆ/CENA - znajdźcie coś co w tej kategorii przebije ten model, raczej nie dacie rady. (i "chińczyków" w to nie wliczam bo brak gwarancji w PL to żadna jakość) Edytowane 30 Grudnia 2014 przez ArioX 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Nie bulwersuj się kolego Jestem jestem cholernie szczęśliwy z powodu wypuszczenia na rynek L535, bo jest tania i dobra. Sądząc po wszystkich opisach, recenzjach, etc, będzie mi pasowała idealnie, bo jestem człowiekiem leniwym, który kupuje sprzęt na dłuższy okres czasu. Kupując nowy telefon, na który mam do wydania maksymalnie 500zł, nie chcę po kilku miesiącach być zmuszony do poszukiwania niebrandowego oprogramowania i babrania się w nim z ryzykiem uszkodzenia sprzętu i utraty gwarancji.Musiałby mnie coś dużego w głowę pie*dolnąć, żebym wziął androida w tej cenie. Moja dziewczyna od 1,5 roku posiada HTC Desire X. Od ponad 6 miesięcy praktycznie nie da się z niego korzystać. Odebranie rozmowy potrafi trwać pół minuty, dźwięk budzika się tnie i często bardzo trudno go wyłączyć. Są jedne wielkie lagi i utrudnienia. Używając go czuję się jakbym korzystał w dzisiejszych czasach z kompa z Duronem 1GHz i 128MB RAMu.Nawet jeżeli w L535 przepływ tekstu na ekranie nie będzie idealnie płynny to przecież świat się nie zawali - w końcu to nowy telefon z najniższej półki cenowej.//Edit:https://www.youtube.com/watch?v=4tQPcYQAWU0Ten filmik niestety jest już trochę bardziej niepokojący. Czyżby problem z dotykiem był większy niż Microstoft sądził? Edytowane 30 Grudnia 2014 przez Outlaw666 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bulishi 0 Napisano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 W co wejść żeby włączyć to w tel? Jutro możliwe że przyjedzie do mnie Lumia535 i chciałbym to sprawdzić u mnie. Oby było Ok;/ pierwsza moja Lumia..pierwsze starcie z WP i nie chciałbym żeby była totalną klapą;/ Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Wejdź do SKLEP i wpisz: MultiTouch test Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Może dostali wadliwą serię wyświetlaczy albo coś. Zobaczymy jak to się rozwiąże dalej. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 A naprawili już w Lumia 930 żeby się nie przegrzewała bez powodu? To była partia z wadliwym procesorem czy błąd samego OS? Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Lumia 535 przetestowana - dzisiaj kilka godzin zabawy. Wszystko działa prawidłowo, problemu z dotykiem brak. Telefon działa płynnie, aplikacje włączają się tak jak tego oczekujemy. Wyświetlacz jest w miarę ok. Od miesiąca użytkuję HD Retinę, więc tutaj widzę różnicę, jednak nie przeszkadza on w użytkowaniu telefonu. Jakość połączeń bardzo dobra. Dual sim (karta play + aero2) działa prawidłowo. Zasięg wifi jest lepszy niż w Lumie 930 - siedziałem w miejscu, gdzie na 930-stce wifi czasami rozłączało (pogranicze0 i 1 kreski zasięgu), a tutaj zasięg wynosił 1-3 kresek i stałe połączenie z routerem. Telefon od nowości wyposażony w Lumia selfie - program do obróbki "samoyebek", oraz całą gamę innych programów Lumia....., portfel, ceneo - telefon zakupiony w x-kom. Podsumowując - działa równie płynnie co "moja była" Lumia 930, wyświetlacz wiadomo, że ma gorszą jakość, niż full HD OLED w 930, głośnik - na maksymalnych ustawieniach trochę trzeszczy - na poziomie 9 jest już ok - do słuchania muzyki raczej na dłuższą metę się nie nadaje (chyba jak w każdym telefonie) - zbyt irytujący zakres częstotliwości. Aparaty testowane tylko przy sztucznym oświetleniu - dość dobre. Telefon działa tak jak trzeba - w grach nie testowałem. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 2 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 "moja była" Lumia 930 sprzedałeś? pozbyłeś się? DLACZEGO?!? Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Ponieważ mogłem operatorowi dopłacić wartość używanej 930-stki i wziąć iPhone 6 w abonamencie 70zl/msc. Zmiana czysto ekonomiczna - jak bym teraz sprzedał iPhonea to kupiłbym używana Lumię i był jeszcze do przodu z kasą. Cytuj Link to post Share on other sites
toddlockwood 71 Napisano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 jak można sprzedać lumie i kupić iphona? Cytuj Link to post Share on other sites
kasia-ona-84 0 Napisano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 witam sorcia ze sie wtracam w dyskusje ale mam problem z lumia 625,od jakiegos czasu notorycznie wywala mnie do pulpitu,czy to podczas przegladania www,grania w gre czy gdy siedze na yt,przywracanie systemu nic nie dalo,i co z tym fantem zrobic? czy to wina telefonu? systemu? oddac na gwarancje? Cytuj Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 No jak jest na gwarancji to chyba najlepiej oddać, skoro samo przywrócenie do ustawień fabrycznych nie pomogło. Tym bardziej, że niedawno weszła ustawa dzięki której jak raz oddałaś telefon do naprawy i nadal występuje ten sam problem to mają obowiązek wymienić Ci go na nowy. Cytuj Link to post Share on other sites
dannyy 13 Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, poszukuje etui do Lumi 920, teraz mam takie gumowo-sylikonowe ale jest ono duże, zastanawiam się czy nie kupić takiego właśnie : http://allegro.pl/najciensze-etui-nokia-lumia920-0-5mm-mocne-promo-i4823196381.html#glr . Wydaje się całkiem fajne, cienkie no i jako tako osłania telefon. Kupować czy jest coś ciekawszego w tej cenie ~15 zł? A może jest ktoś chętny na zamianę tej Lumi 920 na 1320? I czy aparat "jako tako" będzie dorównywał temu z 920-stki? A może sprzedać i kupić jakiegoś następcę jej, w końcu mam ją już rok a od daty premiery jej minęło już trochę czasu. Jest coś wartego w tej cenie lumi plus 200 zł? Edytowane 3 Stycznia 2015 przez dannyy Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 920-tka ma lepszy aparat. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Nowe zdjęcia z WP10. Prawdziwe? W dobrą stronę idą? http://wmpoweruser.com/wp-content/uploads/eae521c0ce4b_85DB/image.png Cytuj Link to post Share on other sites
dannyy 13 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 http://cdn.meme.am/instances/24454595.jpg To by było to! Cytuj Link to post Share on other sites
toddlockwood 71 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Coraz bardziej zaczynam przekonywać sie do Windows phone Ejj polecilibyscie l830? Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Czyli dodana tapetka w menu aplikacji i kilka przezroczystych kafli więcej? Zbyt dużej rewolucji tutaj nie zauważam. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 A jakiej rewolucji oczekujesz? IMO dodanie możliwości wybrania swojego tła i transparentnych kafli czarnych lub w kolorze motywu to dobra opcja. Nawiąże do W8 i W10. Kto chce to skorzysta a więcej udziwnień nie widzę bo zrobi się zabawkowy 'lizak'. polecilibyscie l830? Jeśli kupisz w dobrej cenie to czemu nie. Cena sklepowa jest przesadzona. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Jakby kogoś interesowało to tutaj 2 fotki zrobiłem - na dniach mogę więcej przetestować, to było tak na szybko. 1. Nokia Lumia 1020 CYAN (bez flasha) http://imageshack.com/a/img673/6130/pH39er.jpg 2. Nokia Lumia 930 DENIM (bez flasha, bez Rich Capture) - mogłem też z Rich Capture zrobić, ale kropiło i spieszyło mi się http://imagizer.imageshack.us/a/img537/6501/boTRVP.jpg http://imagizer.imageshack.us/a/img673/6130/pH39er.jpghttp://imagizer.imageshack.us/a/img537/6501/boTRVP.jpg Edytowane 4 Stycznia 2015 przez ArioX 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 A jakiej rewolucji oczekujesz? IMO dodanie możliwości wybrania swojego tła i transparentnych kafli czarnych lub w kolorze motywu to dobra opcja. Nawiąże do W8 i W10. Kto chce to skorzysta a więcej udziwnień nie widzę bo zrobi się zabawkowy 'lizak'. Mogliby dodać animowane kafle oraz pełną swobodę do wyrzucania na pulpit wszelkich ustawień/przełączników - np. żebyśmy mogli bez problemu przykleić do pulpitu kafelek od włączania danych komórkowych (wiem, że są do tego aplikacje) - chodzi mi bardziej, żeby na pulpicie był już sam przełącznik w postaci kafla - klikamy na niego włącza się LTE, klikamy drugi raz - wyłącza się. Animowane kafle - np. animacja aktualnych warunków atmosferycznych, animowany zegar, itp. Sam system dla mnie jest petardą - Android może się uczyć optymalizacji i dopracowania. Jednak żeby przekonać więcej użytkowników do siebie, a dzięki czemu wymusić na twórcach androidów doszlifowania swojego systemu, potrzebne są lekkie "wodotryski" graficzne dla przeciętnych użytkowników, którzy jeszcze nie rozumieją wyższości WP nad Androidem, a skłaniają się ku drugiemu ze względu na bajery interfejsowe. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts