Skocz do zawartości

Recommended Posts

NIE - Ustawienia -> Kopia Zapasowa - robi WSZYSTKO :)

Owszem, aplikacje pobierają się po przywróceniu - ALE - mamy zachowany układ kafli, dzwonek, tapety, do skrzynek pocztowych wystarczy podać hasło.

Sam to przerobiłem parę dni temu, gdy znajomemu po OTA Lumia "wariowała" - zrobiłem Kopię Zapasową z Ustawień - po wgraniu softu NSRK - przywróciłem z Kopi i wszystko jest jak było poprzednio. Zachował się układ kafli, dzwonek, tapeta wszystko. Jedynie trzeba było trochę poczekać na pobranie aplikacji - bo same kafle apek były na swoim miejscu.

Sam jak przechodziłem z WP8.1 PfD na Cyan też użyłem Kopi zapasowej - i wszystko się odtworzyło.

Edytowane przez Ravir

Mam pytanie do Was ! :)

Nie znam się kompletnie na Windows Phone i zauważyłem coś, ale nie znam przyczyny. 

Np Windows phone 8.1 jest w niektórych telefonach super, a w niektórych zbyt prosty. Od czego to zależy ?

Np tutaj jeden prosty - http://allaboutwindowsphone.com/images/flow/misc/3columns.jpg

A tutaj wyglądający o niebo lepiej - http://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2014/04/Windows-Phone-8.1.jpg

Czyli wersje nr 2 w zdjęciu jestem w stanie osiągnąć w każdej Lumii z Windosem 8.1 ? Np Lumii 920 albo 730 ?

Dzięki wielkie ! To zmienia postać rzeczy odnośnie mojego kupna Lumii, bo widziałem ten prosty wygląd lumii i mnie wkurzał, a ten robi mega wrażenie wizualne.

Edytowane przez FreddieMercury
Dzięki wielkie ! To zmienia postać rzeczy odnośnie mojego kupna Lumii, bo widziałem ten prosty wygląd lumii i mnie wkurzał, a ten robi mega wrażenie wizualne.

Nie ma się co martwić,wszystko można dosyć łatwo dostosować do swoich potrzeb :)

U mnie chwilowo (brak jakichkolwiek aplikacji %-) ) wszystko wygląda tak

http://i.imgur.com/zgzyXAw.png

Tak na marginesie,dziękuję chłopakom,którzy mi pomogli przy perypetiach z baterią,po 3 cyklach wydaje się,że wszystko wróciło do normy :)

• Popieram 1

Widać nie byłeś w temacie. Microsoft kupując dział Nokii przejął również prawa do marki Nokia wśród smartfonów. Pozostałe oddziały Nokii mogą produkować urządzenia pod tą marką ale poza rynkiem smartfonów np. klasyczne telefony. Skoro kupili Nokię to oczywiste, że będą chcieli lansować własną markę czyli 'Microsoft' ale pozostaną przy nazwie Lumia, która wypracowała już sobie opinię na rynku. Nie wiem czy w telewizji coś jest na ten temat bo nie oglądam ale z informacji w internecie wiadome już było od jakiegoś czasu ;)