Skocz do zawartości

Recommended Posts

promocja jest na wybrane kraje - zabawy ze zmiana regionów to inna sprawa - z resztą podobnie jest z iOS - niektóre aplikacje nie są w niektórych regionach dostępne i wystarczy zmienić region - np ebooki allegro - w Norwegii nie dostepne - zmienisz region na Polska i juz mozesz go sciagnac.

z resztą zamiast stękać ściagnijcie je sobie i już.

Edytowane przez ArioX

Ariox, mógłbyś się do tego ustosunkować?

26) Does the Lumia 925 address the many problems the Lumia 920 was plagued with, for example, dust under glass, poor heat dissipation, and mediocre battery life? Will Nokia have adequate supplies this time round of their new flagship phone?
Answer: We are continuously learning from our previous products, consumer experiences and feedback, and improving our products.

Byłbym wdzięczny.

Edytowane przez Tabalan

dust under glass - kompletnie nie wiem o jaki kurz chodzi - mam L920 juz dluzszy czas i nigdy niczego takiego nie widzialem (z reszta w L925 tez tego nie widzialem, jak i w L720)

poor heat dissipation - w porównaniu do L925 można powiedzieć że L920 jest "cold as ice" :)

mediocre battery life - masz w linku odpowiedź http://forum.benchmark.pl/topic/99689-nokia-zestawienie-modeli-smartfonów/

new flagship phone - flagshipem jest L1020 (tak w roli korekty)

To było z tematu, który powstał przed wyjściem L925, więc z tym flagowcem to po prostu przedawnione.

Swoją drogą, jak czytałem recenzję L925 to wyszło, że Lumie mają słabą kontrolę nad baterią:

Power Consumption

Luckily, the Lumia 925 is not as power-hungry as its predecessor. While idle, it uses 1.3 to 2.4 watts (Lumia 920: 2.1 to 3.9 watts). Still, the Samsung Ativ S only needs 1.0 to 2.1 watts and Apple's iPhone (0.4 to 1.4 watts) or high-performance Android devices such as the Galaxy S4 (0.4 to 1.2 watts) fare a lot better. The SoC doesn't appear to be the lone culprit here, as the Asus PadFone requires less (0.5 to 2.5 watts).

Under full load, we measured a maximum power consumption rate of 4.5 watts. Again, this is less than the Lumia 920 (5.4 watts), but more than most every other competitor (such as the Ativ S with 3.9 watts). The included power adapter has enough reserves to charge the battery even in this usage scenario.

When turned off, the Lumia 925 doesn't require any power at all, but during standby, an enormous amount of 1.2 watts is measured. This is due to a special function being active which allows the screen to display the time even when it is deactivated. Of course, this can be deactivated in the control panel.

Edytowane przez Tabalan

mam L920 juz dluzszy czas

To może pomożesz :)

Znajomy kupił sobie to cudo, powyłączał sprawdzanie poczty, WiFi i trzyma może ze 2 dni.

Telefon używany normalnie, czyli kilkanaście minut rozmowy dziennie i kilka SMSów.

Internet, ani żadne aplikacje się są używane.

Telefon wyciągnięty z pudełka nowy, jest na nim tylko to z czym wyszedł z fabryki.

Najnowsze aktualizacje zainstalowane.

To jest normalne, czy może warto to reklamować ?

Możecie jeszcze ściągnąć angry bird za free?  Bo ja coś nie mogę ;/

To może pomożesz :)

Znajomy kupił sobie to cudo, powyłączał sprawdzanie poczty, WiFi i trzyma może ze 2 dni.

Telefon używany normalnie, czyli kilkanaście minut rozmowy dziennie i kilka SMSów.

Internet, ani żadne aplikacje się są używane.

Telefon wyciągnięty z pudełka nowy, jest na nim tylko to z czym wyszedł z fabryki.

Najnowsze aktualizacje zainstalowane.

To jest normalne, czy może warto to reklamować ?

To normalne,też tak mi trzyma.

Jaka sieć i na ile umowa?

Sieć t -mobile, 24 miesiące ;)

Sobie wziąłem Xperię M. Ta 625 ma być dla kobiety, nosi w torebce, ogląda często jakiś film na fonie np. jadąc pociągiem.  Jakość wykonania można poprawić, dając jakiś silikon.

Jakość wykonania nie stoi na wysokim poziomie bo bo budżetowy telefon. Szczególnie wątpliwości budzi tylna klapka. Juz w którymś temacie podawałem plusy i minusy.

Podałbyś link do tematu ? :)