makapaka 0 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Siema, Gdzieś przeczytałem że na Radeonach jest lepsza jakość obrazu niż na GeForce'ach. Czy to prawda? Link to post Share on other sites
Arlekin 262 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 nie, jakość obrazu jest taka sama, chyba że ktoś porównywał Radeon (dvi) vs GeForce (d-sub), PS: trolujesz ? Link to post Share on other sites
makapaka 0 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 nie, nie troluje, po prostu gdzieś to przeczytałem i zapytałem się czy to prawda. Link to post Share on other sites
boss7891 1 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 ale ogólnie na RADEONACH jakoś niektóre gierki lepiej chodzą to fakt stwierdzony !!!! Link to post Share on other sites
carroarmato 93 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Kiedyś były jakieś dziwne testy w których niby było, że kolory na radeonach są bardziej ostre i soczyste, ale nie wiem ile jest w tym faktycznej prawdy. Coś może być na rzeczy, bo sam gdy zmieniłem 8800gt na radka 5850 pierwsze wrażenie było coś jest inaczej.. nie wiem może to ustawienia monitora, konkretnej gry.. sterowników i reszty. Jakby kolory u AMD były bardziej "jadowite" ja to odbierałem. Ale jak mówię to błędy pomiarowe mogą być. Generalnie nie sądzę by jakaś znacząca różnica była. Wiele zależy od danego monitora i gry zapewne. Ja bym się kompletnie tym nie sugerował. Link to post Share on other sites
macireks 57 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 No niektóre gierki są nastawione pod Radeony a inne pod Geforcy. Tutaj tylko chodzi o to kto więcej kasy w daną produkcje wpompuje. AC 3 np lepiej działa na Geforcach Link to post Share on other sites
makapaka 0 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Tak dokładniej to przeczytałem to tu: http://forum.pclab.pl/topic/756469-Dlaczego-AMD-Radeon-Dlaczego-Nvidia-Geforce-okiem-u%C5%BCytkownik%C3%B3w-i-graczy/ i tu: http://forum.benchmark.pl/topic/54782-nvidia-vs-amd-radeon-co-lepsze-do-gier/ patrzałem na ten test http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Najlepsze_karty_graficzne_do_gier_-_porownanie%2C_wydajnosc%2C_ranking-4037/strona/14983.html ale też jakoś nie widziałem różnicy. Dziękuje że mi to wyjaśniliście. Link to post Share on other sites
nikodem99 6 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 To że radeony lepiej chodza w niektórych grach to też przez to że sterowniki amd mają mniejszy narzut na cpu i gdy ktoś ma dosyć starego procka niektóre gry mogą lepiej chodzić Link to post Share on other sites
marek8967 26 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 zależy od gry, Zdarza się (rzadko) że gra na geforcie wygląda troszeczkę inaczej (np. bardziej żywe kolory) niż na radeonie. Z tego co pamiętam na przykładzie jakiegoś dirta różnica była zauważalna, na korzyść ATI Link to post Share on other sites
macireks 57 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Gdyż Dirt był w tej całej akcji czy jak to nazwać Gaming Evolved, której twórcą było ATI. Tak samo jak już wyzej pisałem jest z AC 3. Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Było kiedyś tak że NV cięła jakość obrazu by zyskać trochę FPSów, jak to dzisiaj jest, nie wiadomo Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Xarix 2265 Napisano 14 Sierpnia 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 UP@ Przestań już Co do problemu: kwestia ustawień kolorów itp. w sterownikach Link to post Share on other sites
Recommended Posts