Frinc 0 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Witam serdecznie Dla większości z was pewnie będzie to oczywiste ale czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć jakieś większe różnice pomiędzy tymi dwiema płytami. Czy w ogóle warto i czy jest sens inwestować w wersje gaming. MSI B75A-G43 Gaming vs MSI B75A-G43 Z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
mirko-36 14 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Gaming tylko ladniej wyglada, a tak pozatym to te same plyty Cytuj Link to post Share on other sites
mrgibbass 226 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Jakieś 2 dni temu zakupiłem znajomemu do kompa B75A-G43. W sumie nie powala jakością wykonania, laminat jakiś taki cienki. Ale w sumie daje radę. Nawet ma sporo ma sporo złącz do wentyli. Chłodzenie na sekcji zasilania solidnie przykręcone. Ale tylko jedno Sata 6GB. Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 gaming ma kartę sieciową killer i nibyto gamingowe wyjście ps2 ;p + fajne kolorki i radiatory a poza tym żadnych różnic. Cytuj Link to post Share on other sites
blacklizard 188 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 W ilości złącz itp. niczym: http://pl.msi.com/service/product-comparison/mb.html Cytuj Link to post Share on other sites
tobiasson92 5 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Te płyty różni tylko cena. Seria gaming ładnie wygłąda i nic po za tym. Z tym Sound Blasterem to ściema bo karta dźwiękowa jest Realtec. Mam tego msi g43 gaming i bardzo żałuje wyboru. W UEFI nie masz możliwości ręcznego ustawiania napięć vcore. Płyta sama ustawia napięcia dla procka(i5 3570k) i na serii bez kręcenia z włączonym trybem turbo ustawia mojemu napięcie 1.26 volta. Na 100% obciążenia cpu daje mu 1.28v. Chłodzenie mam pożądne thermaltake i pod obciążeniem z turbo łapie w grach po 90 stopni, a OCCT nie przechodzi już po 5 sekundach(temp 100 stopni). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts