Skocz do zawartości

Recommended Posts

To, że procesor nie ma literki K nie oznacza, że nie można go podkręcić można tylko nie tak dużo jak procesory, które maja literkę K, a płyta do podkręcania musi być taka jak pisze rezerwuar wyżej. A z tym podkręcaniem to tez pamiętajmy o zmianie box na jakieś lepsze chłodzenie i tez wtedy zderzamy się z budżetem.

Edytowane przez Breaky83

Na B75 nie podniesie mnożników więc ,,oc'' procka nie będzie, P67,Z68,Z77.

Jeśli chodzi o ostatni punkt, zdecydowana większość płyt nie pozwala zmienić zegara bazowego. Ponadto bardzo ograniczona jest możliwość zmiany mnożnika procesora, niezależnie od tego, czy jest to wersja K czy zwykła. W przypadku procesora Core i5 3470 maksymalnym mnożnikiem, jaki da się ustawić na płycie B75, jest ×34, podczas gdy Z77 udostępnia ×40.

http://pclab.pl/art47690.html

Minimalnie można (bazowo jest przecież x32 a tutaj można podnieść do x34). ;)

Edytowane przez blacklizard

Ja bym za taką kwotę brał płytę bez możliwości podkręcania dla świętego spokoju i teraz wybierz, albo więcej miejsca, dysk twardy 1000GB i procesor i5 3350P, albo szybszy procesor i5 3470 i mniejszy dysk twardy 500 GB, bo każdy mówi o podkręcaniu tylko, na czym na boxie raczej nie, a chłodzenie dodatkowe kosztuje, techplanet tez bardzo dobry sklep i nie jestem pewien ale złożą ci chyba go tam za symboliczną złotówke tylko się upewnij.

Edytowane przez Breaky83

Ja bym za taką kwotę brał płytę bez możliwości podkręcania dla świętego spokoju i teraz wybierz, albo więcej miejsca, dysk twardy 1000GB i procesor i5 3350P, albo szybszy procesor i5 3470 i mniejszy dysk twardy 500 GB, bo każdy mówi o podkręcaniu tylko, na czym na boxie raczej nie, a chłodzenie dodatkowe kosztuje, techplanet tez bardzo dobry sklep i nie jestem pewien ale złożą ci chyba go tam za symboliczną złotówke tylko się upewnij.

.

Tak, złożenie jest za 1 zł i chyba wolę większy dysk niż procesor, bo ile mogę zyskać 3,4, 5 fps?

hehe ja się niczego nie uczepiłem, próbuje ci jak najlepiej poradzić, a decyzja ostateczna i tak należy do Ciebie, masz klika propozycji parę przydatnych artykułów, a co do napędu, po prostu mam złe zdanie o Samsungach, a najlepsze o LG, liteon jest po środku, więc jeśli masz złe wspomnienia o LG ja o Samsungach weź liteona, albo jeszcze zastanów się nad asusem, choć gdybym ja dla siebie kupował napęd wybrał bym LG i ja bym niczego nie zmieniał tylko negocjował rabacik, bo pamięci masz tanie(220 zł za 8GB z radiatorami w esc.pl), a w techplanecie zaraz zobacze i ci coś doradzę Patriot DDR3 8GB(2x4GB) 1333MHz CL9 PSD38G1333KH za 241 zł

Edytowane przez Breaky83

Podjąłem decyzję i zestaw będzie wyglądać tak: 

http://files.tinypic.pl/i/00432/ubgpag13lyt0_t.jpg

Mam jeszcze wątpliwości co do dysku (WD/Seagate) i nagrywarki (Asus/LG/Samsug/Liteon), ale myślę że pozostałe komponenty są w porządku.

MSI GeForce GTX 660 Ti OC 2GB DDR5 PCI-E BOX

P.S. Wspominaliście coś o aktualizacji BIOSU czy muszę wykonać tą czynność?

Edytowane przez mleko123