Skocz do zawartości

Prośba o ocene zestawu przed zakupem 2600-2800zl

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez kajtek.,

Recommended Posts

Spalić :banan:

Pod jakim względem Ci te części nie pasują w tym zestawie ?

hehe :)  zupełnie mnie nie rozumiesz

Sprawa z Kajitsu wyjasniona ,zestaw który polecił jest najlepszy w tej cenie .

Dobra robota z jego strony to nie podlega dyskusji .

Jest tylko jeden mankament {stabilność takiego zestawu moze byc przypadkowa}

Najczesciej z winy producentów danych podzespołow .

Czego ja jestem przykładem 

Bez inkwizycji mi tutaj :P

Chce tylko wyjsc jakos z tej sytuacji   .......

dlatego prowadze dalej dyskusje ,proszac o pomoc .

Prosba do moderatorów -jeśli mozna wyodrebnic watek

[od kiedy zaczyna sie problem techniczny ]

to prosze was o przeniesienia postu do pomocy technicznej .

Dzieki

Edytowane przez Memno

Ale jest jedno ale , właczajac Rome 2  cos w budzie zaczyna piszczec !

Czy podczas grania w inne gry też Ci coś piszczy ? Zapewne to cewki w zasilaczu ....... czy podlega to reklamacji ... wątpie ...jak widać Deus M1 550 to też loteria - gdzie zaznaczyć trzeba że zasilacz ma jeszcze spory zapas mocy

Wracając do piszczenia, mi np piszczy w C3 ... w innych grach nie .... ale mam zupełnie inny zasilacz

Gigabyte GA-Z68AP-D3 /intel Z68/ SilentiumPC Deus M1-550W 80+ Bronze   zupełnie tu nie pasują

Gigabyte Z68 jest tutaj znakomitym wyborem - zabrakło jednak informacji na temat BIOSU .... nie wiedziałem że będziesz kupować w innym sklepie. Ja dlatego nie sprowadzam się tylko do polecania zestawów ale również i sklepu - jak widać ma to bardzo często wielkie znaczenie. 

Poleciłem dziesiątki jak nie setki takich zestawów na tym i na innych forach - pierwszy raz jestem w takiej sytuacji 

Rozumiem że sprawa z płytą jest załatwiona i wszystko działa ok ? 

Został zasilacz, sprawdź go w innych grach, możesz również obciążyć zestaw furmarkami itp ..... Jeżeli piszczenie cewek będzie cały czas, daj znać 

Mam jeszcze takie pytanie, zamawiałeś na CPU + mobo na morele, czy tylko samą płytę ? 

Czy podczas grania w inne gry też Ci coś piszczy ? Zapewne to cewki w zasilaczu ....... czy podlega to reklamacji ... wątpie ...jak widać Deus M1 550 to też loteria - gdzie zaznaczyć trzeba że zasilacz ma jeszcze spory zapas mocy

Piszczy tylko wytedy kiedy wchodzi do gier , kiedy juz sie załaduje gra to przestaje .

Gigabyte Z68 jest tutaj znakomitym wyborem - zabrakło jednak informacji na temat BIOSU .... nie wiedziałem że będziesz kupować w innym sklepie. Ja dlatego nie sprowadzam się tylko do polecania zestawów ale również i sklepu - jak widać ma to bardzo często wielkie znaczenie.

Szkoda ze nie posłuchałem ;)

Rozumiem że sprawa z płytą jest załatwiona i wszystko działa ok ?

Upgrade do wersji 3.0 wystarczył   podziałało

Mam jeszcze takie pytanie, zamawiałeś na CPU + mobo na morele, czy tylko samą płytę ?

Nie mam pretensji do morele, zamawiałem  osobno  - to nie czarodzieje ;) aby domyslic sie ze chce tego procka

Karte graficzna i ramy  na esc.pl

reszta budy  na morele.net 

Te całe piszczenie to ma jakis wpływ negatywny na to co sie dzieje z jakoscia mego sprzetu ?

Jakies niebezpieczenstwa potencjalne ?

Rome 2 chodzi na extremalnych bez zajakniecia :)      dzieki za pomoc

Edytowane przez Memno

Cewki mogą piszczeć, czasami piszczą na GPU (patrz karty Gigabyte), czasami na mobo czasami w PSU .... 

Tak jak mówię, mi podczas wchodzenia do niektórych gier też piszczą, a zasilacz posiadam Chiefteca. Ostatnio Lipton również trafił na piszczące cewki w M1 podczas GRID2