Szero 0 Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam. Od razu przepraszam jeżeli to zły dział. No więc chodzi o to że od paru dni stasznie wolno chodzi mi komputer, mimo że przedtem tak nie było. Zauważyłem też że ostatnio na procesie schoost było 99% zużycia procesora, pomagał tylko restart... Mój sprzęt to: CPU: AMD Sempron 2600+ 1.6GHz Karta Graf.: GeForce 8600 GT 512 MB RAM: 1,5 GB Wiem że to nie jest dobry sprzęt ale zawsze wszystko chodziło świetnie. Cytuj Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Podejrzewam wirusy... Przeskanuj adaware lup spyware doctor'em... Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Wyczyść go również Ccleaner'em i napraw ComboFix'em Cytuj Link to post Share on other sites
szogun 0 Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Jak wszystko wygląda ze jest ok a nie jest to można od nowa postawić system Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Format i reinstalka systemu to dup* a nie rozwiązanie :> Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Kotecek Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Format i reinstalka systemu to dup* a nie rozwiązanie :> To jest najskuteczniejsze rozwiązanie. Kiedyś starałem się naprawiać takie problemy i się schodziło ze 2 godziny czasem (nie zawsze skutecznie) a szybki format i reinstalka to 1,5 godz. a jakiego kopa się dostaje Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 No tak ale jak ktoś ma dużo danych na dysku, których nie ma gdzie skopiować to już nie jest tak kolorowo Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Kotecek Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 A nie można kupić 2 dysków do kompa albo chociaż jednego dysku odpowiednio na parycje podzielić?? Zrobić raz na jakiś czas kopię najważniejszych do kumentów i po strachu No ale jak po fakcie to trzeba go jakoś do stanu używalności doprowadzić i zabezpieczyć dane. A co do problemu to moze sprubować wyłączyć proces "schoost" i zobaczyć co bvędzie... Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Ktoś pisał o tym, że po świeżej instalacji robi kopię rejestru i kiedy system zaczyna mulić, to po prostu wgrywa ten rejestr. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts