diego93z 12 Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Witam, postanowiłem napisać coś o tym sklepie by was ostrzec. Otóż w moim przypadku nie miałem bezpośredniego kontaktu ze sklepem, ale kupiłem kartę na Allegro, która była kupiona w tym sklepie. Co dokładnie? XFX HD6870 Black Edition - który Black Edition to ma wgrany tylko BIOS a karta to zwykła wersja Dual Fan 900/4200. Chamy wgrali BIOS do karty i sprzedali jako BE - tak pisze na fakturze i karcie gwarancyjnej! A numery seryjne, zestaw w pudełku to zwykła wersja. Moja w dodatku waliła artefaktami jak się nagrzała przez co ją zwróciłem sprzedającemu mi chłopakowi. Dalej! To nie pojedynczy przypadek, dziś na Allegro przeglądając te karty natrafiłem na kolejną taką sztukę, też Black Edition a numery ma od zwykłej i zestaw też. Poczytałem o sklepie i stwierdziłem, że to na pewno nie przypadek, sprzedawali karty zwykłe 900/4200 ze zmienionym BIOSEM przez co programy pokazywały 940/4600MHz bo tak karty działały, pewnie mało kto się kapnął, że dostał kartę tańszą ze zmienionym BIOSEM. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
erystr 10 Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Znajomy mi opowiadał niedawno jak jeden sklep w mojej okolicy (nieisniejący już) robił dobre kilka lat temu przewałki takie że sprzedawali ludziom procesory z gorszych modeli jako lepsze - po prostu montowali proca np.1,7Ghz, podkręcali do np.2,4Ghz i sprzedawali jako model który fabrycznie ma te 2,4Ghz... Cytuj Link to post Share on other sites
Fikumikuz 14 Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Ludzie teraz to zwykłe buraki , świnie i inne byle by się nachapać hajsu i mieć wyje ... Dobrze wiedzieć coś o tym sklepie . Cytuj Link to post Share on other sites
diego93z 12 Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 A i dodam, że wyczytałem też, że ten sklep sprzedawał odblokowane Phenom'y II x2 na x4 jako właśnie odpowiedniki tych x4, cudy z podkręcaniem też były, nigdy nie myślałem, że jakikolwiek sklep może ingerować w nowe podzespoły, a tu taki zonk Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts