Skocz do zawartości

Sony Xperia Sola vs HTC Desire X ,czy coś innego ?

Recommended Posts

Witam,

Mam zamiar zakupic telefon.Na zakup przeznaczyłem 450 do 500zł MAKSYMALNIE.Telefon raczej używany ,bo chyba nic nowego wartego uwagi nie znajdę w tej cenie.Telefonu będę używał głównie do internetu ,smsów muzyki i gier.

Kompletnie nie wiem na co się zdecydować.Z jednej strony HTC ma większy ekran ,pojemniejszą baterię oraz więcej ramu.Z drugiej w Xperi podoba mi sie wygląd ,większa rozdzielczość ekranu oraz więcej pamięci wewn.

Proszę o radę ,który telefon wybrać ,lub zaproponować jakis inny :)

Pozdraiwam

Co do Twojego pytania o te telefony, przeczytaj to. Sola ma slot kart pamięci, jeśli to ma jakieś znaczenie. Ale Desire ma lepszą i wymienną baterię. Zapoznaj się z tym, i może coś przeważy. I jeszcze popatrz sobie na używane modele Galaxy Ace 2, byle nie na andku 4.1, bo niektórzy narzekają po aktualizacji. 

Dzięki za szybką odpowiedż :)

Co do slotu na karte SD w HTC ,to wg tego: http://www.youtube.com/watch?v=JXTIjNLqU6I filmiku takową posiada.

Jeśli chodzi o Galaxy Ace 2 ,to nie jestem do końca przekonany.Telefon jest super tylko ,no właśnie, nie pasuje mi wygląd  :wariat: Wolę raczej "kanciaste" telefony.Wyjątek stanowi tutaj właśnie HTC Deisre X ,który mimo swojego obłego kształtu, zwrócił moja uwagę.

Rzeczywiście, nie doczytałem o Desire X w tej kwestii, też ma slot. Sola poza tą baterią wygląda na papierze przyzwoicie, ale ja bym celował w Desire X, gdyż w nim siedzi sporo więcej RAMu, a Sony ma RAM tylko na papierze, w praktyce jest tego dużo mniej, np. na Xperii S ma być 1GB, a po odjęciu zasobów dla systemu i GPU zostaje ok. 300MB dla użytkownika po restarcie telefonu, a po chwili jest tego poniżej 200MB.

• Popieram 1

Dzięki za pomoc :)

Mam jeszcze dwa pytania:

Który telefon bardziej nadaje się do gier? Nie gram często ,ale podczas np.podróży muszę jakoś zabić czas :)

Drugie pytanie dotyczy wyświetlacza.Który z tych 2 telefonów ma wytrzymalszy ?

Edytowane przez Shaux

Desire X lepszy do gier - jego Adreno 203 jest wydajniejsze od jednordzeniowego Mali-400 w Soli. Gry też często lepiej śmigają na Adreno, ale nie zawsze. Niższa rozdziałka także przekłada się na wyższą wydajność. W kwestii wyświetlaczy niestety Ci nie podpowiem, gdyż za bardzo ich nie znam, o kolory nie dbam, i mam folię, więc w wytrzymałość też nigdy nie wnikałem.

• Popieram 1