Shaux 3 Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Witam, Mam zamiar zakupic telefon.Na zakup przeznaczyłem 450 do 500zł MAKSYMALNIE.Telefon raczej używany ,bo chyba nic nowego wartego uwagi nie znajdę w tej cenie.Telefonu będę używał głównie do internetu ,smsów muzyki i gier. Kompletnie nie wiem na co się zdecydować.Z jednej strony HTC ma większy ekran ,pojemniejszą baterię oraz więcej ramu.Z drugiej w Xperi podoba mi sie wygląd ,większa rozdzielczość ekranu oraz więcej pamięci wewn. Proszę o radę ,który telefon wybrać ,lub zaproponować jakis inny Pozdraiwam Cytuj Link to post Share on other sites
kubekpop 248 Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Co do Twojego pytania o te telefony, przeczytaj to. Sola ma slot kart pamięci, jeśli to ma jakieś znaczenie. Ale Desire ma lepszą i wymienną baterię. Zapoznaj się z tym, i może coś przeważy. I jeszcze popatrz sobie na używane modele Galaxy Ace 2, byle nie na andku 4.1, bo niektórzy narzekają po aktualizacji. Cytuj Link to post Share on other sites
Shaux 3 Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Dzięki za szybką odpowiedż Co do slotu na karte SD w HTC ,to wg tego: http://www.youtube.com/watch?v=JXTIjNLqU6I filmiku takową posiada. Jeśli chodzi o Galaxy Ace 2 ,to nie jestem do końca przekonany.Telefon jest super tylko ,no właśnie, nie pasuje mi wygląd Wolę raczej "kanciaste" telefony.Wyjątek stanowi tutaj właśnie HTC Deisre X ,który mimo swojego obłego kształtu, zwrócił moja uwagę. Cytuj Link to post Share on other sites
kubekpop 248 Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Rzeczywiście, nie doczytałem o Desire X w tej kwestii, też ma slot. Sola poza tą baterią wygląda na papierze przyzwoicie, ale ja bym celował w Desire X, gdyż w nim siedzi sporo więcej RAMu, a Sony ma RAM tylko na papierze, w praktyce jest tego dużo mniej, np. na Xperii S ma być 1GB, a po odjęciu zasobów dla systemu i GPU zostaje ok. 300MB dla użytkownika po restarcie telefonu, a po chwili jest tego poniżej 200MB. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Shaux 3 Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Dzięki za pomoc Mam jeszcze dwa pytania: Który telefon bardziej nadaje się do gier? Nie gram często ,ale podczas np.podróży muszę jakoś zabić czas Drugie pytanie dotyczy wyświetlacza.Który z tych 2 telefonów ma wytrzymalszy ? Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez Shaux Cytuj Link to post Share on other sites
kubekpop 248 Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Desire X lepszy do gier - jego Adreno 203 jest wydajniejsze od jednordzeniowego Mali-400 w Soli. Gry też często lepiej śmigają na Adreno, ale nie zawsze. Niższa rozdziałka także przekłada się na wyższą wydajność. W kwestii wyświetlaczy niestety Ci nie podpowiem, gdyż za bardzo ich nie znam, o kolory nie dbam, i mam folię, więc w wytrzymałość też nigdy nie wnikałem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Shaux 3 Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc Muszę się poważnie zastanowić przed wyborem. EDIT. Fajnie by było ,gdyby wypowiedział się posiadacz Xperi Sola Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez Shaux Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Mam styczność z Solą. Doskwiera słaba bateria, mało ramu, rysujący sie ekran. Myślę że w tej cenie lepszy byłby Ace 2 czy DX. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Shaux 3 Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Dzięki Teraz jestem nastawiony bardziej na HTC Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts