Skocz do zawartości

Cooler w granicach 170zł

Recommended Posts

Witam forumowiczów !

Szukam wydajnego chłodzenia pod OC w granicach 170zł. Wpadł mi w oko cooler o dość dobrych recenzjach Termalright HR-02 Macho Black White.

Co o tym sądzicie ? Wart uwagi jest ten coolerek ? Jeszcze chciałbym wiedzieć jaki ma wentyl (rozmiar), bo różnie na stronach piszą i troszkę się pogubiłem.

Czekam na propozycje z Waszej strony czemu się można jeszcze przyjrzeć w granicy mojego budżetu ;)

@^

Wszyscy wiemy jak niepewna jest tablica.

@Autor:

Jesmi interesuje Cie uzywane chlodzenie to pisz do tego goscia z tablicy czy wystawi to dla Ciebie na Allegro (wtedy Cie nie oszuka) i mozesz sprobowac wytargowac dyszke :P Jesli interesuje Cie tylko nowy cooler, to bierz Macho HR-02 B&W

Wytapane.

@^

Wszyscy wiemy jak niepewna jest tablica.

@Autor:

Jesmi interesuje Cie uzywane chlodzenie to pisz do tego goscia z tablicy czy wystawi to dla Ciebie na Allegro (wtedy Cie nie oszuka) i mozesz sprobowac wytargowac dyszke :P Jesli interesuje Cie tylko nowy cooler, to bierz Macho HR-02 B&W

Wytapane.

Płatność przy odbiorze? Chciałem niedawno kupić od niego ten cooler i o ile sie nie myle mógłby wysłać kurierem za pobraniem ;p wiec chyba 'pewne' nie? :D Nie kupiłem bo znalazłem fortisa za 8 dych.

Płatność przy odbiorze? Chciałem niedawno kupić od niego ten cooler i o ile sie nie myle mógłby wysłać kurierem za pobraniem ;p wiec chyba 'pewne' nie? :D Nie kupiłem bo znalazłem fortisa za 8 dych.

No tak na 90% pewne :D Ale poproś, żeby wystawił na Allegro, jeśli chcesz kupić. Zawsze pewniej.

Tak, czytałem pare chwil temu o nim i podobno nie będzie żadnych problemów z brakiem miejsca, bo tak jak wspomniałeś jest asymetryczny ;)

Zapowiada się bardzo ciekawie.

Jest jeszcze jedna sprawa dotycząca chłodzenia czy zmieści się do gladiusa m40 z zamkniętym panelem bocznym ?

Tak, czytałem pare chwil temu o nim i podobno nie będzie żadnych problemów z brakiem miejsca, bo tak jak wspomniałeś jest asymetryczny ;)

Zapowiada się bardzo ciekawie.

Jest jeszcze jedna sprawa dotycząca chłodzenia czy zmieści się do gladiusa m40 z zamkniętym panelem bocznym ?

http://img833.imageshack.us/img833/4614/riag.jpg

http://img856.imageshack.us/img856/531/ejxk.jpg

Nie wiem jak bardzo rozbudowaną masz wyobraźnię, ale u mnie tak to wygląda. Jak chcesz zdjęcia od boku, czy też dokładne pomiary to napisz - jutro rano cyknę fotki i zrobię pomiary (teraz oświetlenie słabe). Spokojnie się mieści i zostaje jeszcze dość sporo luzu. Pomyślisz ile to sporo. Otóż jest zmieścisz palca mniej więcej do grubości przed pierwszą kostką (tą wypukłą, nie tą od miesięcy :D ). Tak jak powiedziałem - pomiary i zdjęcia jutro Ci podrzucę :P

Edytowane przez Klikacz

http://chlodzenie.net/reviews/silentiumpc-brutus-310-410-vs-wysokie-coolery-cpu/7/
Według powyższego testu ten cooler się nie mieści, ale to może zależeć od płyty głównej (położenie socket'u).

@@Klikacz, ale z sygnaturki wynika, że masz "120-stkę", który jest mniejszy, więc pomiary i zdjęcia z Twojej strony są niepotrzebne.
@@Devastor, musisz liczyć się z tym, że buda może się nie zamknąć.

http://chlodzenie.net/reviews/silentiumpc-brutus-310-410-vs-wysokie-coolery-cpu/7/

Według powyższego testu ten cooler się nie mieści, ale to może zależeć od płyty głównej (położenie socket'u).

@@Klikacz, ale z sygnaturki wynika, że masz "120-stkę", który jest mniejszy, więc pomiary i zdjęcia z Twojej strony są niepotrzebne.

@@Devastor, musisz liczyć się z tym, że buda może się nie zamknąć.

Przepraszam, było późno i byłem pewien, że autor kupił 120  :o

Teoretycznie powinien się zmieścić, ale najlepiej zapytać się kogoś, kto takie dwa komponenty ma. Ewentualnie można ryzykować, tylko nie wiem czy warto.

PS: godzina zrobiła swoje i też się pomyliłem. http://chlodzenie.net/reviews/silentiumpc-gladius-m40-vs-wysokie-coolery-cpu-2/8/ To jest test Gladiusa M40 (tamten był Brutusa 310/410), ale HR-02 BW też się nie mieści (byłem tego pewien, bo przeglądałem ten test wcześniej).

@Klikacz

Jeżeli nie będzie kłopotu z fotkami od boku to super, wtedy będę mógł zobaczyć jak się prezentuje. Jeszcze tylko się upewnie jak mnie oczy nie mylą to jest gladius m40, tak? Żeby nie było żadnych niedociągnięć w przypadku użytkownika freju97 ;)

@mugen1

Dzięki za tego posta ;) Daje do myślenia. Biorąc pod uwagę jak minimalnie heat pipe'y wystają poza obudowe to nie powinny zawadzać w zamknięciu panelu, bo wiadomo, że gladius m40 posiada wytłoczenia, które dają pare darmowych mm.

Jeżeli jest ktoś kto posiada właśnie gladiusa m40 z tym coolerkiem macho BW to niech da znać czy buda się normalnie zamyka ;)

Edytowane przez Devastor