Skocz do zawartości

Recommended Posts

Płyta ASUSA dobra , ale nie ma dodatków , które umilają życie i montaż ;)

Gigabyte tez nie jest zły.

I takie pytanie do autora , do czego będziesz używał komp.?

(4850 do i7?, to tak jakbyś Radeona 5970 do E5200 połączył, procesor to nie wszystko :D )

Jak wyjdzie Fermi , to zmienisz zdanie (ale nie mówie że na 100%), , GTX200 już będzie nieopłacalna (przy tej wydajności)

Ja bym brał coś pokroju 5750/5770.5830 - albo Fermi (podobno nie będzie tak źle z ceną, i później dołożył jeszcze jedną do CF /SLI :hahaha: (Radeon 5xxx z DX11 , Fermi to ich odpowiednik tyle że z GeForce - jak by ktoś nie wiedział :D:wariat:;) )

Fermi nie będzie kosztować 2k , wolniejsze (i tak szybsze od Radeonów) Fermi będzie uderzało w cenę Radeonów 5850 ,5850 (jeżeli pogłoski się potwierdzą :wariat: ).

Asus będzie dobry , a 2x5770 / 5750 to dobry wybór ponieważ Radeony 5xxx się perfekcyjnie skalują.

2x5750 biły po O/C 5870 lekko ;) .LGA 1156 też dobry wybór , szczególnie że to w tą podstawkę Intel chce inwestować (32nm).A płyty pod LGA1156 (Maximus III lub Sabertooth - 800-850 zł :D )

dobra chopaki bylem troche czasu off i przez ten czas wpadla mi w oko inna plyta : http://www.agito.pl/plyty-glowne/dfi-la ... 0|1:433062

budzet sie zwieksl do 700, i teraz nie wiem czy ten dfi czy ten asus p6tse,

jak to jest ze slotami : powiedzmy mam crossfire z 2x 5770 + 9600 do fizyki i wtedy pozostale pci i pciex mam zajete>? bo chcialbym dodac karte telewyzijna+ xonara

ja tobie powiem szczerze jak będziesz się bawił w oc to dfi jest do dyspozycji i wydajnością jest nawet lepsza od tego ausua.

co do kart takie rozwiązanie jest zupełnie nie opłacalne lepiej kupić za takie pieniądze 1 dobrą karte i 1 srednia do fizyki ze slotami jest tak ze jak masz 3 karty zajmujące 2 sloty od 1 karty to razem zajmie to tobie 6 slotów sa też karty co zajmuja miejsce tylko PCI-Express typu Radeon 4850.Ale w teraźniejszości karty będą zajmowały raczej 2 sloty Pci-Ex i Pci

Sam mam dfi lp ut x58 :sciana: także dokonałeś dobrego wyboru.

Jak masz możliwość kupienia gtx-a 260 to on sam w sobie jak każda inna karta oblicza fizyke w danej aplikacji.

A rozwiązanie gtx 260 + karta do fizyki np: 9600GT było by lepszym rozwiązaniem ,wtedy gtx 260 miał by więcej mocy na wykonywanie swojej czynności po za fizyką.

Ale narazie sam GTX 260 i po podkręceniu starczy spokojnie na gry z obecnych lat

Łączenie 2 kart na płycie głównej = większy pobór W :P

up

pomyliles chyba bo mowie czy ten gtx obliczal by fizyke jak temn 96 gt ktory by byl razem z cf z 5770

a gtx 260 chce kupic bo mam mozliwosc kupna za jakies 450 zl, wiec radka opchne troche doloze i bedzie, a ta karta do fizyki to przy doplywie gotowki sie kupi jakiegos 8600 gt i bedzie okej

Do fizyki 8600 GT będzie trochę za słaba. Kiedyś próbowałem 8500 GT wstawić do tego celu i efekt był znikomy, żeby nie powiedzieć zerowy, więc podejrzewam że z 8600 nie będzie wiele lepiej.