dawidkam 0 Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam, potrzebuję poradzić się o sprzęt, taki jak w temacie. Wujek Google nie znalazł nic satysfakcjonującego, a mam do rozdzielenia internet z neostrady( w teorii 10 Mb/s) na 2 piętra (router może być na parterze albo na 2 piętrze) budownictwo stare (około 100 lat), a miło by było mieć też neta na dworze, bo przy obecnym liveboxie 1.0 już na parterze nie widać sieci (teraz router jest na 2 piętrze). Livebox jak wiadomo port usb ma martwy, więc go nie wykorzystam, nie ma też opcji multissid, a ta jest potrzebna, ze względu na częste podłączanie obcych ludzi (goście hotelowi) a chciałbym postawic na routerze serwer plików. Polecajcie coś do 300zł z konfiguracją przez www. A idealnie by było gdyby miał możliwość wgrania ddwrt albo tomato. dawidkam temat do usunięcia Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez dawidkam Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie erystr 10 Napisano 10 Sierpnia 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 najlepiej to kupić normalny modem ADSL z wyjściem RJ-45 i podłączyć do zwykłego routera xDSL... Mało jest na rynku routerów ADSL z możliwością wgrania alternatywnego FW... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dawidkam 0 Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 zaglądajcie do tematu o hostapd proszę, bo da mi to o wiele większe możliwości rozbudowy sieci tańszym kosztem, a na co dzień używam debiana wiec kompletnie zielony nie jestem Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts