Skocz do zawartości

Recommended Posts

pomiędzy g43, a g45 jest różnica 60zl, a pomiędzy gtx 760, a gtx 770 jest różnica 600zł(560zł). Przez te 2 lata na gtx 770 pójdą ci wszystkie nowe gry w FHD na Max detalach. A za 2 lata dokupisz sobie drugą 770. Powinna stanieć poniżej 1000zł ( lecz nie mi to oceniać). Jeżeli chcesz oszczędzić to bierz gtx 760, także doskonała do gier (wiadomo gorsza od 770) i 500zł masz w kieszeni.

Edytowane przez Nindix

gtx 760 jest o wiele słabsza? po o 1/3 tańsza więc nie wiem czy jest sens płacenia (dla mnie kosmicznej sumy) 1500 zł za gpu.

na g45 się już zdecydowałem. Co do gpu to chyba jednak gtx 760 ;| Procesor? i5 3570k jest dobrym wyborem?

Nie wiem jaka buda, jakie chłodzenie i jaki ram. + portrzebowałbym porządny panel przedni do karty dźwiękowej xonar dg.

gtx 760 jest o wiele słabsza? po o 1/3 tańsza więc nie wiem czy jest sens płacenia (dla mnie kosmicznej sumy) 1500 zł za gpu.

na g45 się już zdecydowałem. Co do gpu to chyba jednak gtx 760 ;| Procesor? i5 3570k jest dobrym wyborem?

Nie wiem jaka buda, jakie chłodzenie i jaki ram. + portrzebowałbym porządny panel przedni do karty dźwiękowej xonar dg.

Jeśli ci ona wystarczy to ją bierz (Tak, jest gorsza od gtx770). Tu masz testy : http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/nvidia-geforce-gtx-760-test.html. Jeśli tyle fps ci starczy to ja bierz. I5-3570K jest wspaniałym wyborem. Weź zestaw napisany przez stelka, jest on odpowiedni dla ciebie. Jedynie możesz w nim zmienić brutusa m23 na m40. Polecam także Zalmana z9 U3 kosztuje on 250zł ale warto. Wybór należy do ciebie.

Z tej recenzji wynika, że w crysisa 3 nie zagram sobie w hd zbyt komfortowo ;| No nic.. Będę się musiał porządnie zastanowić.

A co do grafiki.. Oglądałem sobie testy i gtx 660 ti jest porównywalna do 760 (w teorii). Jak to wygląda w grach?

Edytowane przez neckol

Żeby złożyć sprzęt bez przesadnych kompromisów, typu i5 non-OC + chłodzenie BOX, zalecam dorzucić około 250zł do budżetu i zakupić komputer na i5 z możliwością OC, z odpowiednią do tego celu płytą główną. W ten sposób masz sprawę procka z głowy - taka i5 3570K @4,4GHz jest w pełni wystarczająca do grania. Do tego wydajne gpu gtx760 i masz dobry budżetowy komputer. Jak masz jeszcze wolne fundusze to warto dopłacić do lepszego GPU (gtx770), ale jak liczysz się z każdym groszem to polecam poniższy zestaw :

i5 3570K + HR-02 Macho120

MSi Z77A G45

8GB ddr3 1600MHz CL9 Crucial Ballistix 2x4GB

gtx760 Gigabyte 2GB OC WF3

HDD 1TB Seagate DM003

PSU TT Smart SE Modular 80+ 530W

Buda Brutus M23

razem 3270zł (esc.pl - złożą sprzęt za darmo, a jak pogrzebiesz na forum to znajdziesz jeszcze kod na darmową grę - sklep sprawdzony i polecany bardziej niż Morele)

Na esc.pl tańsza jest jedna kość 8GB od 2x 4GB. Dlaczego? Nie lepiej brać 1 kość? :D

Na esc.pl nie ma takiego GPU co jest podany w zestawie.

MOBA z77a g45 są różne wersje ;/

Mógłby ktoś zalinkować wszystkie te części w jednym sklepie??

Zamiast brutusa m23 będzie brutus m40

Edytowane przez neckol

@UP

1.Gdy weźmiesz 2x4GB, to działają one w trybie dual channel.

2. Owszem i jest http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=54522

3. Weź ta http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=47002 - Z pewnością o tą mu chodziło.

4.

I5-3570K - 885zł + Thermalright HR-02 Macho120 - 159zł

MSI Z77A-G45 - 399zł

Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix - 259zł

Gigabyte GeForce GTX 760 OC 2GB DDR5 256bit - 1030zł

Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda - 239zł

SilentiumPC Deus M1-550W 80+ Bronze - 230zł

SilentiumPC Gladius M40 Pure Black (bez zasilacza0 - 215zł

razem : 3416zł

Nie wiem dlaczego tak drogo :P Pewnie dlatego że nie znalazłem tego zasilacza co Stelek podał. Wsadziłem tam 550W tez modular i 80+.

Kod na darmowe złożenie i grę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówieniaX98TY2AZ + Far Cry 2 bądź X98TY2AZ + Bioshock Infinite
Edytowane przez Nindix

Dzięki wielkie :) Po odciągnięciu vatu mieszczę się w 2800zł. Tylko dalej mnie męczy pytanie czy te gpu starczy mi na 3/4 lata ;(

Chociaż z drugiej strony szkoda płacić połowę więcej by uzyskać trochę lepszą grafikę za parę lat ;| Ten zasilacz jest lepszy od tamtego wymienionego?

Jakąś dobrą sieciówke bezprzewodową do tego PC potrzebuje. Ma być stabilna i mocno ściągać sygnał. Jakieś propozycje?

Jeszcze jedno pytanko do zasilacza.. Da sobie radę z podkręconym procesorem?

Edytowane przez neckol

Żeby złożyć sprzęt bez przesadnych kompromisów, typu i5 non-OC + chłodzenie BOX, zalecam dorzucić około 250zł do budżetu i zakupić komputer na i5 z możliwością OC, z odpowiednią do tego celu płytą główną. W ten sposób masz sprawę procka z głowy - taka i5 3570K @4,4GHz jest w pełni wystarczająca do grania. Do tego wydajne gpu gtx760 i masz dobry budżetowy komputer. Jak masz jeszcze wolne fundusze to warto dopłacić do lepszego GPU (gtx770), ale jak liczysz się z każdym groszem to polecam poniższy zestaw :

i5 3570K + HR-02 Macho120

MSi Z77A G45

8GB ddr3 1600MHz CL9 Crucial Ballistix 2x4GB

gtx760 Gigabyte 2GB OC WF3

HDD 1TB Seagate DM003

PSU TT Smart SE Modular 80+ 530W

Buda Brutus M23

razem 3270zł (esc.pl - złożą sprzęt za darmo, a jak pogrzebiesz na forum to znajdziesz jeszcze kod na darmową grę - sklep sprawdzony i polecany bardziej niż Morele)

Ostateczna decyzja :D Czyli ten zestawik lecz z zasilacz http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=142&products_id=54340

i budom brutus m40 to dobry wybór tak?

te 670 nie potrzebuje więcej mocy? I czy na pewno jest wydajniejsza od 760? (Do gier)

Z tych 3 obudów która będzie najlepszym wyborem?

Brutus jest dla mnie najbardziej komfortowy ze względu na położenie usb i jacków.

Jest jakaś różnica w przepływie powietrza między nimi?

ref

Bezapelacyjnie ta:

http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=47469

Może być troszkę głośniejsza od DCII, ale nadrabia to świetną wydajnością - bliską referencyjnego GTX 680.

Z tego, co wiem DCII nie ma chłodzenia na VRM i pamiątkach. W tym miejscu też zyskuje PE.

czyli brać zasilacz 500W Corsair Builder Series CX 80+ 500W modular i nie mam się co bać o moc tak? :)

Tak patrze na ten temat.. Może warto go podpiąć? Są tu zestawy od 3000 do 4000 zł i jest wszystko fajnie przez Was wytłumaczone, a dużo ludzi zakłada nowe tematy w tym pułapie cenowym. Wykasować jakiś zbędny spam i temat idealny.