stasimon 4 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam Mam problm z instalacja Visual Studio 6 Runtime na Windows 7 w wersji x64. Windows oryginalny, niemodowany. Pobieram taka instalke "VBRun60Sp6" ale podczas instalacji dostaje komunikat, ze program mogl nie zostac zainstalowany poprawnie. Plik oczywiscie instalowany przez administratora. Bez tych bibliotek pewien program (troubleshooter2 do gier na lightguny) wywala mi blad runtime error activex. Na winxp nie mam z tym problemu. Pzd. Cytuj Link to post Share on other sites
ElitarnyPL 22 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Wydaje mi się że VS6 Nie ruszy na 63bitowym systemie. To już mocna stara wersja. Cytuj Link to post Share on other sites
madoch 31 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 A próbowałeś zainstalować w "trybie zgodności z " ? Prawoklik na pliku wykonywalnym, zakładka "zgodność". Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Nie ruszy na 63bitowym systemie. A tak w ogóle postaw sobie na wirtualnej maszynie 32bit 7 lub XP i tam sprawdź owy program. Ewentualnie zainstaluj normalnie drugi system obok pierwszego - a na tym drugim ten program. Tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Wydaje mi się że VS6 Nie ruszy na 63bitowym systemie. Na 63 raczej nie @stasimon: Visual Studio 6 Runtime Oczywiście mówimy o Visual Basic 6.0 run-time. Zacytuję z MSDNu: Since the initial release of this support statement, the Windows 7 operating system has been announced. This document has been updated to clarify Microsoft’s support for VB6 on Windows 7. VB6 runtime will ship and will be supported in Windows 7 for the lifetime of the OS. Visual Basic 6.0 runtime files continue to be 32-bit only and all components must be hosted in 32-bit application processes. Developers can think of the support story for Windows 7 being the same as it is for Windows Vista. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts