Qbasu 0 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam, Mam problem z monitorem. Gdy włączam komputer nie widać obrazu ale dioda świeci więc jest zasilanie. Sprawdzałem inny kabel dalej ten sam problem. Podpiąłem TV do komputera i nadal nie było obrazu. Dopiero gdy znalazłem inny monitor to obraz jest i wszystko zachowuje się w porządku. Teraz nie wiem czy jakiś podzespół jest uszkodzony czy tylko monitor. Do TV mam tylko jeden kabel więc mam nadzieje że on jest przyczyną nie wyswietlania się na nim obrazu. Monitor to Samsung SyncMaster SA300 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 sprawdź kondensatory tak na grafie jak i w monitorze Cytuj Link to post Share on other sites
pawel8209 52 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Ostatnio miałem coś podobnego, ale winne były ustawienia. Oglądałem film na TV i wyłączyłem kompa. Potem nie wiem czemu nie przełączył się na monitor. Musiałem to zrobić ręcznie. Poza tym, sprawdź kabel i monitor. Weź do kolegi czy spróbuj na laptopie, jak masz. Sprawdź też gniazda na karcie graficznej. Najpierw pokombinuj, bo możesz nie potrzebnie wydać pieniądze. Cytuj Link to post Share on other sites
Qbasu 0 Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Podpinałem monitor do innego kompa - nie pomogło. Inne gniazda też sprawdzałem no może poza jednym - jakby co sprawdzę Cytuj Link to post Share on other sites
xprzemcio 102 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Czy monitor się wzbudza po podaniu mu sygnału? Jeśli tak i mimo to jest czarny ekran to podświetl ekran latarką i zobacz czy nie ma obrazu. Jeśli obraz jest to padło podświetlenia. Jeśli padło podświetlenie to odsyłam na elektrodę.pl. Cytuj Link to post Share on other sites
Qbasu 0 Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 To nie podświetlenie Cytuj Link to post Share on other sites
pawel8209 52 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 To dla świętego spokoju sprawdź na innym kablu (DVI, HDMI, D-Sub) może to wina kabla. Jak nie masz innego to pożycz. Kabel to mniejszy wydatek niż monitor Cytuj Link to post Share on other sites
HiszpańskiInkwizytor 85 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Dokładnie tak jak mówi Drachenfeles: Możliwe, że to wina spuchniętych, a nawet wylanych kondensatorów w monitorze. Ile lat go masz i jak często używasz? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts