Bulis 1 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Witam chciałbym się was doradzić czy opłaca mi się kupować tego oto laptopa : http://tablica.pl/oferta/asus-n61vn-16-core2duo-2-53ghz-4gb-500gb-gt240m-1gb-win7-ID3mOan.html#7ca79b08aa Cenna to 700 zł do negocjacji . Potrzebuje laptopa do internetu muzyki i mniej wymagających gier.. Na ten wydatek ma przeznaczone 500-600zł może więcej. Chciałbym abyście powiedzieli czy opłaca się brac tego lapka czy szukać czegoś innego ? I jaką cene moge zaproponowac sprzedającemu laptopa ? Cytuj Link to post Share on other sites
BlueMike 2579 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Te Asusy to dość dobra seria. Sam mam prawie 4-letniego N61Vg (różnice to procesor i grafika - odpowiednio P7450 @ 2,1 GHz i GT220M) z którego właśnie piszę Jakość wykonania jest naprawdę dobra i co ważniejsze, jeśli się dba o ten typ, to nie przegrzewa się. Do internetu i muzyki jest OK. Z grami to już się nie wypowiem. Założę się, że jest tam dysk Seagate. Warto, abyś poprosił o screen smarta z HD Tune. U mnie są już 2 bad sectory. Cytuj Link to post Share on other sites
Bulis 1 Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Te Asusy to dość dobra seria. Sam mam prawie 4-letniego N61Vg (różnice to procesor i grafika - odpowiednio P7450 @ 2,1 GHz i GT220M) z którego właśnie piszę Jakość wykonania jest naprawdę dobra i co ważniejsze, jeśli się dba o ten typ, to nie przegrzewa się. Do internetu i muzyki jest OK. Z grami to już się nie wypowiem. Założę się, że jest tam dysk Seagate. Warto, abyś poprosił o screen smarta z HD Tune. U mnie są już 2 bad sectory. Wiesz ja się na tym za bardzo nie znam i ten co sprzedaje też .. mógłbyś mi powiedzieć co to dokładnie są te bad sektory i jak je znaleźć ? Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) Napisał Ci przecież by przeskanować dysk programem HD TUNE Pro. Jest tam zakładka error scan. Inna zakładka o nazwie HEALTH pokazuje dane s.m.a.r.t. dysku i warto by je także zobaczyć przez zakupem. Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
Bulis 1 Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Ok już rozumiem, a czy cenna nie jest za wysoka ? Ile on jest wart ? Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 wart tyle ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić, prawda jest taka że ja rok temu sprzedałem lenovo y550 ze znacznie słabszą konf. za 950zł więc myślę że teraz za 700zł to warto go brać pod warunkiem że bateria działa i inne rzeczy też w bdb formie. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 O właśnie, próćz tego dysku niech Ci koleś poda Wear lvl baterii Cytuj Link to post Share on other sites
Bulis 1 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Ok Dzięki wszystkim za odpowiedź Ogłoszenie jest już nie aktualne, więc i temat zamknięty Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts