Kurczak15 0 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Co wybrać ??? http://www.agito.pl/procesor-intel-core-i5-3570k-3-4ghz-box-81-569379.html http://www.agito.pl/procesor-intel-core-i5-4670k-3-4ghz-box-81-850540.html Cytuj Link to post Share on other sites
86Makler86 55 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Spokojnie, spokojnie ivy bierz.... Cytuj Link to post Share on other sites
Taellih 71 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Jaką płytę do tego planujesz? No i do czego komputer? Haswell zegar w zegar w grach będzie szybszy ~7% Cytuj Link to post Share on other sites
bonuz 665 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Osobiście wziąłbym Haswella. Cena zbliżona, wydajność większa i temperatury niższe od poprzednika. Co innego było pomiędzy Sandy a Ivy... Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Niższe temperatury, seriously? Cytuj Link to post Share on other sites
AndreoKomp 145 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Już wiele razy taki temat był i podejrzewam że zależy kto akurat w temat wejdzie to będziesz miał podany taki a nie odwrotny wybór. Powinien na benchmark pojawić się taki temat przyczepiony, gdzie wypowiedzieliby się naprawdę eksperci, którzy mieli styczność z wieloma sztukami i jednego i drugiego procesora. Cytuj Link to post Share on other sites
sqrtxi 134 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Oba mają smalec pod IHS. WSZYSTKO ZALEŻY OD SZCZĘŚCIA... Jeśli chcesz skrajne OC, to Sandy. Ale jaki to ma sens, skoro Haswell @4.3GHz >Sandy @5GHz.. Cytuj Link to post Share on other sites
arkus 48 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Oba mają smalec pod IHS. WSZYSTKO ZALEŻY OD SZCZĘŚCIA... Jeśli chcesz skrajne OC, to Sandy. Ale jaki to ma sens, skoro Haswell @4.3GHz >Sandy @5GHz.. ale za to bedzie 5ghz!!! Zaraz przyjdzie jakis tuman z sandy i go poleci bo przeciez lepiej sie kreci btw bierz haswella, do oc 4.4 wystarczy hr-02 macho, a skoro bierzesz i5 to zapewne do gier, ktore nawet w 50% go nie wykorzystaja Cytuj Link to post Share on other sites
Kurczak15 0 Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 collera macho o2 white 14cm na procku będzie .A komp do gier takich jak gta V fifa 14,need for speed.To jak? Mam pomysł.Piszcie któy lepszy.Cos takiego jak poniżej Ivy Plusy:........ Minusy: Haswel Plusy:..... Minusy: tak będzie mi łatwiej wybrać Cytuj Link to post Share on other sites
bonuz 665 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Bierz Haswella. NIE MA SENSU w tym momencie kupować Ivy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kurczak15 0 Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 też jestem za haswellem ale chcę poczekać na inne wypowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Prawda jest taka, że którego byś nie wziął to będzie okey. W zasadzie można zastosować takie równanie 2500K=3570K=4670K jeśli wziąć pod uwagę wszystkie wady i zalety - każdy z nich zapewni Ci wystarczającą wydajność i nie ma sensu wywyższać jednego nad drugim. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie pawel8209 52 Napisano 3 Sierpnia 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Bierz nowszy sprzęt, skoro nie ma znaczącej różnicy w cenie. Tyle Cytuj Link to post Share on other sites
Ardoos 56 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Pod względem wydajności zegar w zegar Haswell jest najlepszy. Różnica w cenie jest nie wielka, a dopłacasz do "przyszłościowej platformy", chociaż za samą płytą trzeba zapłacić ok. 80 zł więcej np. MSI Z77-G43 to koszt 335 zł. a MSI Z87-G43 to 420zł. Nie wiem jak jest z OC bo mam wersję Haswella bez K 4570 i szczerze mówiąc nie taki diabeł straszny jak go malują. Temperatury są całkiem dobre, z Arctic Cooling Freezer 13 Pro i na jakiejś taniej paście Revolteca procesor nie przekracza 60 stopni w stresie, a w Idle 30. Bez podkręcania mam wydajność >= od 3570K, mimo niższego taktowania. Ze swojej strony mogę polecić Haswella. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
montere 3 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 miałem ten sam problem. zdecydowałem się na haswella jak kolega wyżej, o to moje za: -nowsza platforma, -lepsza wydajność zegar w zegar, -bardziej przyszłościowa platforma, -ciekawe mobaski (ja zdecydowałem się na asrocka z87 extreme 4 -od wielu lat używam asrocka i jestem zadowolony, co prawda była awaria ale zakończona zwrotem kasy i mogłem wziąć nową i lepszą płytkę) -niskie zużycie energii (mój OCZ stealth 600w poradził sobie nawet z nowymi stanami C6 !!) 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts