Skocz do zawartości

Ocena obudowy i zasilacza do tego zestawu

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez owoce morza,

Recommended Posts

Witam, niedługo kupuje nowy komputer i byłem w sklepie pokazać sprzedawcy zestaw jaki chce złożyć.

Głównie chodzi o to, że zestaw opiera się o SLI z 760 (gigabyte albo MSI) oraz architekturze Haswell (z87-g45 gaming + i5 4670k).

Moje pytania są następujące:

Sprzedawca zamiast Corsair Carbide 500R, zaproponował mi Thermaltake Overseer RX- I (którą aktualnie miał w sklepie i mógłby obniżyć cenę), czy ta obudowa również sprawdzi się w tym zestawie, w którym chodzi o dobra temperature w środku i dużo miejsca?

Jako zasilacz sprzedawca zaproponował Thermaltake 630W Smart , ale z tego co czytałem na forum, ten zasilacz nie pasuje do haswella + nie wiem czy da radę z podkręconym procesorem i SLI, w takim razie trzeba wybrać inny, Deus M1 650W  czy inny?

(Wiem, że nie ten dział, ale nie chciałem robić nowego tematu) Czy chłodzenie Be Quiet Dark Rock 2 będzie odpowiednie dla CPU, czy wybrać coś innego w tej samej cenie?

Edytowane przez bzyku95
Jako zasilacz sprzedawca zaproponował Thermaltake 630W Smart , ale z tego co czytałem na forum, ten zasilacz nie pasuje do haswella + nie wiem czy da radę z podkręconym procesorem i SLI, w takim razie trzeba wybrać inny, Deus M1 650W czy inny?

Zle ci doradza sprzedawca jeśli pchać sie w sli tych kart to zasilacz rzędu 750w Teraz pytanie ile masz na zasilacz czy w danym sklepie masz jakąś listę zasilaczy i z niej wybierasz podzespoły  to ją podaj. Zasilacz był by bardzo mocno obciążony i nie wiadomo ile by pochodził. Albo by chodził a za jakiś czas by się PC-RESETOWAŁ.  Co do reszty sprzętu ktoś inny sie wypowie.

Generalnie nic dziwnego, że zaproponował ci tą drugą, bo to świecidło i nie mógł pewnie sprzedać. 500r jest zdecydowanie lepszą obudową. Powiedz mi jaki masz budżet na zasilacz?

Nie zastanawiałeś się, żeby dołożyć do jakiegoś BeQuiet E9?

Ja bym dołożył do tego :http://www.morele.net/zasilacz-be-quiet-straight-power-cm-bqt-e9-cm-580w-80plus-gold-bn198-422637/

Mam L8 co prawda i jestem z niego bardzo zadowolony.

Więc wg Ciebie, jaki zasilacz byłby zarazem cichy, jak i kompatybilny z tym zestawem? Moze udałoby mi się dozbierać 150zł i miałbym 500zł na zasilacz, co juz daje większe pole do popisu?

Wypowie się ktoś jeszcze co do obudowy? Nie chodzi mi tutaj o to, że świecąca i musze ją mieć, ale chodzi mi o mniejsce w środku i temperatury, bo tak jak mówie, kupiłbym ją w cenie takiej samej jak 500R.

Myślę teraz nad tymi zasilaczami: Fractal Design Tesla R2 650WZasilacz Be Quiet! PUREPOWER L8 730W

Edytowane przez bzyku95
  • Rozwiązanie

Super Flower 650W Golden Green PRO

Fractal Design Tesla R2 650W 80+ Gold

HighPower Astro PT 700W, Digital, 80+ Platinum

Seasonic SSR-650RM G-650 G-Series 650W 80 Plus Gold

Tego BQ bym odpuścił przy tych modelach wyżej wymięka.

Osobiście co byś nie wybrał będziesz zadowolony , kierowałbym się co tańsze jeśli nie to na pierwszym miejscu HighPower Astro .