PsPmarco 0 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Witam wszystkich, zmierzam w przyszłym tygodniu kupić telefon gdyż mój obecny Xperia x10i już powoli niedomaga. Wstępnie wytypowałem 2 modele: Lenovo a820 Pentagram combo 4-core Wiem, że 700zł na telefon to nie jest za dużo ale niestety więcej nie jestem w stanie... Zależało by mi na: -Dual-sim (aero-2) -Niezłej baterii -Androidzie 4+ I tu pytanie do was czy macie inne/lepsze propozycje. Mam nadzieje, że i tym razem się nie zawiodę. Z góry dziękuje PsPmarco Cytuj Link to post Share on other sites
idzpro100 68 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Lenovo A820. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Robcio5551 43 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Jak telefony używane to celuj w Samsung Galaxy SII , LG L9 lub Sony Xperia L . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
idzpro100 68 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 @up Zależało by mi na: -Dual-sim (aero-2) Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Propozycje (kręcą się wokół ceny 7 stówek , jakby któryś przekroczył budżet to przepraszam ale biję z głowy jestem na tel.) Sony Xperia E dual Pentagram Monster (właśnie) albo Ego HTC Desire SV LG Swift L5 II Dual Samsung Galaxy S Duoz 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 @up Na pewno wszystkie te bez problemów obsłużą Aero2? Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Tak jeśli model obsługuje UMTS900 - a tego nie jestem pewien.Myślę że aero2 to niezbyt dobry pomysł.Lepiej jakiś pakiet za dyszkę i wystrczy na GG sprawdzenie pogody czy lekkie surfowanie - inaczej sprawa wygląda jeśli mówimy o jakimś większym korzystaniu.Z tego co wiem aero się kończy w 2014 roku? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Nie wiem, kiedy się koñczy - musiałbym poszukać. Co do pakietu to lepiej mieć nieograniczonego ilością neta za darmo i 10zł w kieszeni czy poortfelu niż je wydać na pgraniczony pakiet. Osobiście jednak pod Aero2 szukałbym odpowiedniego tableta raczej... Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Ja również wolałbym tablet.Przeglądanie internetu na 4" nie jest wygodne...u mnie na 4.3 jest dosyć kiepsko...dlatego czas się zaczaić na coś powyżej 5ki.Z resztą mały ekran + małą rozdziałka i się robi "kupka".Zobaczymy co na to autor. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Kwestia potrzeb - mój Note II daje radę. Tylko że ma on 5.5 cala Cytuj Link to post Share on other sites
PsPmarco 0 Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Dzięki za odzew... Ostry.77 popatrzyłem na wszystkie i jednak w każdym czegoś mi brakuje - to za mała rozdzielczość, to za mała bateria, HTC nie ufam a od Samsungów stronie. Zdecyduje się na lenovo a820 (przekonuje mnie cena i 4.5") chyba, że pojawi się jakaś nieprzedstawiona wcześniej oferta, która bije go na głowe. Co do Aero-2 - zaczynam studia a na uczelni warto mieć choćby taki internet przy sobie Choć uważam się za dość nowoczesnego człowieka to tablet mnie nie przekonuje (???) a jeśli zajdzie taka potrzeba to mam zamiar chodzić z laptopem na zajęcia. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 tablet mnie nie przekonuje (???) a jeśli zajdzie taka potrzeba to mam zamiar chodzić z laptopem na zajęcia. Kwestia gustu. Niemniej wzrasta ilość sprzedawanych tabletów, są one coraz porządniejsze i wydajniejsze - a ilość sprzedawanych laptopów czy netbooków spada. Dodać muszę tutaj, że część tabletów ma dodawane w standardzie lub opcjonalnie klawiatury i inne bajery, ułatwiające korzystanie z nich / pracę. Ale jak tam wolisz Cytuj Link to post Share on other sites
dawids42 30 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Polecam Sony Xperia J //Bo? //Igorrodz Cytuj Link to post Share on other sites
PsPmarco 0 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Polecam Sony Xperia J //Bo? //Igorrodz rly??? 1 rdzeniowy procek ... Adreno 200, brak dual sim i ten ekran brr... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Właśnie. I dlatego się go nie poleca Cytuj Link to post Share on other sites
Robcio5551 43 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Ja polecam THL W100 , identyczny parametrami jak Lenovo A820 ale przynajmniej dużo lepiej wygląda . http://allegro.pl/thl-w100-4-5-qhd-3g-czterordzenioy-4x1-2-ghz-i3453027085.html Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts