Abizer 241 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam. Od razu do rzeczy: 1. Jeżeli we wezmacniaczu słuchawkowym tej karty ustawię tryb Exciter dla słuchawek o impedancji powyżej 64 ohm a moje słuchawki posiadają 32 ohm to czy istnieje ryzyko ich uszkodzenia? Nie jestem zbyt obeznany w tej dziedzinie, a w wyżej wymienionym trybie słuchawki brzmią najlepiej, mają najwięcej "mocy" 2. Czy istnieje możliwośc nagrywania dźwięku tak jak to ma miejsce na zintegrowanej dźwiękówce? Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 mocy może mają najwięcej ale jak dla mnie troche tracą na jakości dźwięku, pro gamer jest optymalny. Ale na superlux hd 681 słuchałem troche na exciterze i nie było problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
Melman1980 363 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Podłączam sie pod pierwsze pytanie Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) @Ozored To już zależy od tego co kto lubi. Ja pytam tylko z czysto technicznego punktu widzenia żeby czasem słuchafonów nie uwalić Edit: Mówiąc o możliwości nagrywania dźwięku mam na myśli oczywiście nagrywarkę dźwięku taką jak była wbudowana w sterownikach na integrze a nie ogólnie samą funkcję bo to wiadomo że taka jest, inaczej po co by było wejście mikrofonu Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Xonar GD nie posiada wzmacniacza. Asus zamontował na karcie jakiś układ dający lekkie wzmocnienie. Nic się nie stanie, obojętnie jaką wartość ustawisz, będzie tylko głośniej grało i tym samym będziesz musiał ograniczać głośność. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Wejdz w mixer/playback i ustaw dodatkowo suwaki na 100 jak ci mało Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts