ZakusPL 0 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Otóż wczoraj dostałem sprzęt z morele.net i mam problem z nim. Złożyłem wszystko tak jak być powinno i po podpięciu do prądu, monitora, klawiatury itp włączam go. Otóż włącza się, wentylator na procku reaguje dopiero po jakichś 3/4 sekundach. Słychać 4 beepy i po jakichś 10 sekundach komputer się wyłącza by po chwilce znowu się włączyć. Udałem się z nim do sklepu komputerowego u mnie w mieście i koleś powiedział że nie wie w czym leży problem i że nie ma dzisiaj czasu na dogłębne sprawdzanie. Czy to wina płyty głównej? Proszę o szybką pomoc Tutaj umieszczam filmik, niestety nagrywany telefonem więć ch#jowa jakość youtube.com/watch?v=xgN4OAmhcr4&feature=youtu.be Cytuj Link to post Share on other sites
Arekabat 105 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Jaki masz bios (firma)?? Cytuj Link to post Share on other sites
ZakusPL 0 Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 nie wiem, nie włącza mi się do biosu.... Cytuj Link to post Share on other sites
ragon 456 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 nie wiem, nie włącza mi się do biosu.... Pewnie masz źle podłączone kabelki. Sprawdź w instrukcji płyty głównej czy prawidłowo są one podłączone. Jak możesz to zrób zdjęcie najlepiej wysokiej jakości z podłączonymi kablami i zapodaj model płyty głównej. Udałem się z nim do sklepu komputerowego u mnie w mieście i koleś powiedział że nie wie w czym leży problem i że nie ma dzisiaj czasu na dogłębne sprawdzanie. To masz "fachowców" w mieście Cytuj Link to post Share on other sites
ZakusPL 0 Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Masz na filmiku wszystko Poza tym jak poszedłem ze wszystkim do niego, on podłączał od zasilacza i panelu przedniego wszystko, i dobrze podłączył. zasilacz to ocz 500W Cytuj Link to post Share on other sites
ragon 456 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Masz na filmiku wszystko Nic nie widać. Cytuj Link to post Share on other sites
ZakusPL 0 Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 A czy to może być wina tego, że procesor jest pod ivy bridge a płyta główna sandy, czy gdy zaktualizuję bios do najnowszego obsługującego ivy bridge powinno działać? Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Jak najbardziej może być taka sytuacja, ale z aktualizacją w obecnej sytuacji miałbyś problem. Musiałbyś skombinować kompatybilny procek. Cytuj Link to post Share on other sites
madoch 31 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Odłącz wszystko co możliwe czyli dysk/dyski, napęd CD/DVD, USB z obudowy. Zostaw tylko zasilacz, pamięć, procesor i kartę grafiki. Zobacz czy się uruchomi. Wszystkie kable dobrze podłączone ? napisz co masz za sprzęt. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts