Skocz do zawartości

karta graficzna do LG 29" IPS ULTRA WIDE 21:9 29EA93 2560 1080

Recommended Posts

witam

wiec zdecydowałem się na GTX 780 GEFORCE GIGABYTE

porównanie  rodeon 6950 co miałem a do tego gtx 780 to niebo a ziemia tyle efektów graficznych jeszcze nie widziałem

Tomb Raider

płynna rozgrywka płynosc odrazu sie odczuwa az sie dziwie że na maxa osiąga od 30- 60 fps

bierze 2 gb ram grafiki

bardzo dobry wybór dzięki :D

o to 2 ssy

http://nightcore.pl/news/karta.pnghttp://nightcore.pl/news/karta2.png

Gość effendi360

No nie, no nie, ale mi się w pale nie mieści, taka rozrzutność zakupowa. A dzieci w Afryce z głodu umierają...

Po co się rozdrabniać. Jakbym już miał taką banię, to bym po prostu kupił Titana i tyle.

Niby racja, ale mógł chwilkę zaczekać, aż 780 straci podatek od nowości :P myślę że te 200/300zł zejdzie w dół, co nie zmienia faktu, że titan dalej byłby rozsądniejszy przy tej różnicy.

Off top.

Effendi, jak wygląda sprawa z tym porównaniem grafik według ciebie? Bo nie mogę się doczekać ^^

Jak dobrze poszuka i zakombinuje, kupi Titana bez VATu - wychodzi tyle co 780 ze sklepu....

He niby tak

karta kupiona na allegro i używana 2 tygodnie + faktura z gwarancją za 2100 była okazja wiec nie mogłem się zastanawiać co do R 7970 ghz za 1400-1500 wolałem dopłacić te parę groszy do zielonego i tak monitor prawie za 2 k zł wiec karta tez powinna być dobra pod 2560 1080 i kartę kupiłem 1 dna wydajną na 2-3 lata

dodatkowo kupiłem kabel DisplayPort do połączenia karty i monitora może coś tam będzie lepiej

części do komputera jako tako nie opłaca mi się wymieniać np procesor, płyta,ram,zasilacz uznałem że jak 3770 i haswell to niecałe 10-30 % więcej i to maja gluta jeszcze IHS i się przegrzewają wole naprawdę pozostać przy swoim Procku co i tak ja nie wykorzystuje go w 50%.

Gość effendi360

Będzie test, przeczytasz, ocenisz.

Będzie test, przeczytasz, ocenisz.

karta kupiona na allegro i używana 2 tygodnie + faktura z gwarancją za 2100 była okazja wiec nie mogłem się zastanawiać

Aaaaa to zwracam honor... Cza było od razu tak pisać. Za 2100 sam bym kupił. :]

po 12 godzinach zobaczyłem ta aukcje i od razu co?  telefon z propozycja za 2100 szanowny pan się zgodził zależało mu na szybkiej sprzedaży bo sprzedawał komponenty swojego kompa kartę wysłał w piątek czekałem na przesyłkę i w poniedziałek odebrałem kartę myślę ze naprawdę się opłacało zwłaszcza że na fakturze pisze z cena 2500 zł z data 13.07.2013r

http://allegro.pl/gigabyte-geforce-gtx780-3gb-384bit-gddr5-i3441687478.html

• 5 miesięcy temu...

tak, w windowsie będą paski po pokach, no ale chyba nie masz zamiaru tego robić:) a w grach - większość gier obsłuży rozdziałkę 2560x1080, jednak masz możliwość ustawienia w grze 1920x1080 i wtedy będą po prostu paski. Jednak jest to bez sensu - wrażenie z gier jest niesamowite. Parę gier jednak nie obługuje tej rozdziałki i z automatu odpala się w 1920x1080 (z tych z ostatniego roku to splinter cell, mass effect

jakbyś miał pytania to pisz... monitor naprawdę wart jest każdych pieniędzy

• 5 miesięcy temu...

Panowie a jak wyglada sprawa filmow na takiej rozdzialce? co robicie abyt ogladac filmy w b. dobrych jakosiach na pelnej rozdzialce monitora?

btw. na gtx 770 poleci ten moniutor?

Edytowane przez Rosak777

jeśli film jest full hd to dopasowuje się do rozdzielczości monitora a jak oglądasz on line to full hd zależny od filmu

stosuje do aplikacji programowych wiec jak masz więcej miejsca roboczego to dużo aplikacji dasz + dysk SSD i jest moc działania :D

Edytowane przez thethetosiek