Skocz do zawartości

Pobieranie Premium - jakie najlepsze serwery ?

Recommended Posts

Witam, kumpel zmienił już neta na 12Mb, znalazł tam jakiś plik na darkwarezie o pojemności 1GB i zaczął go pobierać, przez serwer egofiles (po wcześniejszym aktywowaniu premium na 5 dni) no i niestety czas pobierania wynosił dla 1GB  40/50 min dlaczego ? Sprawdzaliśmy Speedtest'em i przed pobieraniem wyciągało 12Mb w trakcie zaś 8Mb.

Dlatego pytam na jakie serwery kupować Premium ? A może przerzucić się na chomikuj ?

Edytowane przez dxh11

najlepiej to wybrać chomikuj, bo nie ogranicza, reszta serwerów mogła by dla mnie nie istnieć, no może jeszcze zippyshare ale tam ostatnio mam problemy z pobieraniem

Edytowane przez andrev96

Ze speedtestem też nie jest tak do końca, że jak pokaże 10Mb/s to faktycznie je mamy. Najlepiej sprawdzić to uruchamiając kilka torrentów - wysyłanie i odbieranie czyli download i upload. Jak wyciśniesz sumarycznie to co zapewnia dostawca, to jest git. Akurat tu masz 12Mb/s czyli jeszcze nie ma takich wałków, ale jak byś wziął jakieś 30-40Mb/s z mizernym uploadem, to jest masakra jak kroją na transferze.

Wracając do tematu.. Co do hostingów, to egofiles jest bardzo popularny i bardzo zamulony... Jest dużo pewnych zamienników - catshare/netload - nie pamiętam kiedy nie ciągnęło od nich z full speed. Co do reszty się nie wypowiadam - i nie wiem czy tutaj piractwo jest pobłażliwe ;)

Czy ja napisałem że kolega pobierał filmy czy gry ?! To równie dobrze mogą być ****a zdj. + filmiki z niedzielnej strzelanki, które sam ****a robiłem i kręciłem a kumpel tylko uploadował dla reszty ekipy więc to moja sprawa co jest pobierane i nie rozumiem po co schodzi na temat piractwa, skoro temat go nie dotyczy, i przypomnę jeszcze raz ŻE:

PYTAŁEM TYLKO O NAJSZYBSZE PŁATNE HOSSTINGI !!!

andrev96

Dał najlepszą odp. konkretną i na temat, dowiedziałem się tego co chciałem i zamykam.

Edytowane przez dxh11