Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich ! 

Mój sprzęt służył mi przez 4 lata, czas coś zmienić, mam nadzieję, że pomożecie mi w tej małej rewolucji :)

Zastosowanie komputera: Gry

Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 2500 zl

Których części potrzebujesz? PC + Monitor

Czy będziesz podkręcać sprzęt? Nie

Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Brak

Specjalne wymagania: Monitorek FullHD

Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? Nie

Własna propozycja zestawu: Brak

Inne: :>

Dziękuję z góry za każdą podpowiedź :)

Edytowane przez dropz

płyta główna:Msi z77a-g43 250zł

Procesor: i5 3570k 900zł

Obudowa:Zalman Z9 250zł

Zasilacz:SilentiumPc Deus M1 550w 250zł

Ram: 4x2gb 1333Mhz Goodram 100zł

Dysk:DYSK WD WD3200BPVT 2,5 320 GB 5400 8MB 200zł

Monitor:Monitor BenQ 21.5'' VA LED GW2255 DVI-D Full HD 400zł

Zestaw za niecałe 2500zł

płyta główna:Msi z77a-g43 250zł

Procesor: i5 3570k 900zł

Obudowa:Zalman Z9 250zł

Zasilacz:SilentiumPc Deus M1 550w 250zł

Ram: 4x2gb 1333Mhz Goodram 100zł

Dysk:DYSK WD WD3200BPVT 2,5 320 GB 5400 8MB 200zł

Monitor:Monitor BenQ 21.5'' VA LED GW2255 DVI-D Full HD 400zł

Zestaw za niecałe 2500zł

bardzo ciekawy jestem skąd ty te ceny wziąłeś płyty głównej i ramu 

http://www.morele.net/inventory/info/xnhtsK/ Dokładasz 230zł (100zł powinni zbić) i masz zestaw jak ta lala. Warto dołożyć!

Monitorów nie umiem, ale za 500zł może coś znajdziesz dla ludzi.

Hmm, skusiłeś mnie :P  fajny zestawik bardzo. Tylko mam parę pytań. O co Ci chodzi z tym zbiciem ceny, chodzi tu o jakieś kody czy jakie cuda ? Oraz czy ten zasilacz przy tym zestawieniu, na pewno sobie poradzi bez najmniejszego problemu? Plyta ma CrossFire, bylaby opcja w podobnej cenie wyhaczyć cos na SLI ? Aby w przyszlości jakos go z'upgradowac ?

Edytowane przez dropz

Żeby bawić się w SLI, to musiałbyś wyłożyć 3.5k na zestaw z jedną kartą. (Obudowa, zasilacz, procesor do OC, płyta do OC...). To trudna robota.

W takiej kasie nie ma co się w to bawić. Co do zasilacza: http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/geforce-gtx-660/strona/18257.html

http://pclab.pl/art51011-10.html Masz +-150W luzu. Wystarczająco. Zestaw jest stricte budżetowy (Jeśli chodzi o SLI. Bez SLI jest to bardzo ładna maszynka :)). Nie ma co dawać drugiej karty, gdy nie ma możliwości wysokiego OC procka, zasilacza za co najmniej 300-350zł, obudowy z bocznym wentylem...

Co do RAM'u - dałem 4GB. Niedługo może być za mało. Dlatego też gdy będzie się zapychać, dokup drugą IDENTYCZNĄ kość i wrzuć :).

Ze zbiciem chodzi o to, że może dadzą Ci rabat :). Napisz do nich - może da radę :D.

Edytowane przez sqrtxi
  • Popieram 1

Żeby bawić się w SLI, to musiałbyś wyłożyć 3.5k na zestaw z jedną kartą. (Obudowa, zasilacz, procesor do OC, płyta do OC...). To trudna robota.

W takiej kasie nie ma co się w to bawić. Co do zasilacza: http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/geforce-gtx-660/strona/18257.html

http://pclab.pl/art51011-10.html Masz +-150W luzu. Wystarczająco. Zestaw jest stricte budżetowy (Jeśli chodzi o SLI. Bez SLI jest to bardzo ładna maszynka :)). Nie ma co dawać drugiej karty, gdy nie ma możliwości wysokiego OC procka, zasilacza za co najmniej 300-350zł, obudowy z bocznym wentylem...

Co do RAM'u - dałem 4GB. Niedługo może być za mało. Dlatego też gdy będzie się zapychać, dokup drugą IDENTYCZNĄ kość i wrzuć :).

Ze zbiciem chodzi o to, że może dadzą Ci rabat :). Napisz do nich - może da radę :D.

Super, świetnie wyjaśniłeś wszystko, na pewno wezmę ten sprzęt co podałeś :)  Faktycznie z tym SLI wyskoczyłem jak filip z konopii, który chciał się porwać z motyką na słońce :o . A to tylko 2200zł. Dokładnie, ram sobie dokupię, z tym nie bedzie najmniejszego kłopotu. Jestem zadowolony z tego co tutaj zaoferowałeś i bardzo dziękuję :] Gorąco pozdrawiam.

Edytowane przez dropz
  • Popieram 1

Spoko. Fajnie takie coś usłyszeć :D

Tylko pamiętaj - na niej nie podkręcisz :D Jakbyś mógł dołożyć 100-200zł to można by kupić mobo z możliwością OC, le wtedy musiałbyś dokupić chłodzenie na CPU za 100-150zł. Chcesz?

I pamiętaj! Zarejestruj zasilacz do 30 dni od zakupu na stronie producenta. Będzie 5 lat gwarancji ^^

Edytowane przez sqrtxi

Myślę, że to co aktualnie mam w koszyku ma morele.net jest idealne, zdaje mi się, że to takie maksimum wyciśnięte z tej kwoty, którą i tak przekroczyłem, bo miało być 2000zł na sam PC :rotfl:  Tylko nie wiem jak jest ze złożeniem tego PC'ka przez ich majstrów. Sam też bym sobie poradził, ale jeśli jest taka opcja to chętnie z niej skorzystam. Widziałem gdzieś tutaj na forum, że są jakies kody i czy do sprzętu jaki podałeś jak i skręcenia tego monstrum, istnieją ?

Co do zasilacza, że sie rejestruje, to nie miałem pojecia. Dzięki za informacje.

Edytowane przez dropz

Są kody. Zaraz poszukam. Ale nie korzystaj z ich składania - nie warto. Takie rzeczy wyprawiają, że lepiej zapłacić 50zł komuś za złożenie PC'ta. (mówię o kimś, kto się zna. Ktoś z serwisu albo coś :P).

Co do zasilacza - pamiętaj, do 30 dni!!! Ludzie w Internetach mówią, że tu: http://www.xfxsupport.com/ tam podaje się dane i leci. Nie jestem pewien, bo nigdy tego nie robiłem. Jeśli nie będziesz wiedział jak, to napisz temat na forum, napisz do XFX oraz napisz do sklepu, gdzie kupisz. Do 30 dni od zakupu!

"Morele.net:
Polecam zakup sprzętu komputerowego w sklepie internetowym Morele.net. Każdy użytkownik forum benchmark.pl do zamówienia powyżej 1500 zł otrzyma usługę złożenia zestawu komputerowego za 1 zł oraz wysyłkę gratis lub pendrive oraz wysyłkę gratis. Aby skorzystać z promocji należy
1. umieścić w koszyku produkty wraz z usługą montażu i w polu „Wpisz kod promocyjny” wpisać: W3FHN58JFW. Koszty wysyłki oraz cena montażu zostaną zmienione automatycznie
2. umieścić w koszyku produkty oraz pendrive i użyć kodu: LP4VT3IVI0.
"

Z podpisu jednego z benchmarkowców :D

Ja bym użył tego drugiego. Włóż pendrive'a najdroższego jaki znajdziesz - może zadziała Hahah :D

Edytowane przez sqrtxi