Skocz do zawartości

Odblokowywanie Phenoma II 550 na podstawce am3+

Recommended Posts

Witam

Wpadl mi w rece w smiesznych pieniadzach ow procesor :) Kiedys milem ten procek i udalo mi sie odblokowac jeden rdzen i dzis chcialbym sprobowac powalczyc z ta sztuka, ale nie wiem jak to zrobic na podstawce am3 + i co tam ewentualnie ustawic. Po zmianie unlock na enable zaden rdzen sie nie ujawnia podnioslem napiecie do 1,4500v i nic :/ Plyta taka jak w sygnaturze

Edytowane przez trybcio86

Heh ciekawe czy pójdzie wyżej niż mój :) u mnie przy napięciu 1,443v max stabilne 3800 Mhz. 4.0 Ghz też idzie ale już nie stabilny nawet przy napięciu 1,55v wszystko oczywiście na 4 rdzeniach.

Możesz spróbować odblokować rdzenie przez dołączony przez Gigabyte do płyt program Easy Tune

Chyba raczej nie bo jeśli odblokujesz rdzenie płyta sama na chwile odcina napięcie i po ponownym włączeniu dopiero sa aktywne 4 rdzenie a Easy Tune działa tylko pod systemem

rezultat jest taki ze, po wlaczeniu funkcji unlock komp nie startuje, czyli wedlug googlowych zrodel nalezy kombinowac z ustawieniami . Tylko ktorymi? Przy wyborze manualnym rdzeni wylaczylem jeden i tez komp nie odpala. jakies inne podpowiedzi?

To kolega nie wie, że podkręca się też "dla sportu"?

Dla sportu to autor tematu mógłby zejść z opóźnieniami pamięci, a nie babrać się ze staruszkiem Phenomem  %-) 

A tak bardziej poważnie, to możesz próbować starszych BIOSów (tylko żeby nie narobiły Ci kaszany przy ponownej zmianie na FXa)

kupilem go bo byla okazja i znajac temat ze moze udac sie zrobic z niego x4 postanowilem sie troszke pobawic. No z biosem to mi sie bawic nie chce a procesor chce pogonic kuzynowi wszak nie kazdy ma x4 w swoim pc a mocniejsze x2 tez go powinno zadowolic