Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam!

Mam problem z kartą audigy 2 zs.

Subwoofer gra dopiero od 3 kresek glosnosci calego zestawu na pilocie od glosników creative g500

Bass jest odtwarzany na satelitkach, jest on mocny ale to nie to samo co z niskotonowca

Proszę o pomoc!

dodam że w pilocie od głośników jest ustawiony na 5 kresek (full)

na audigy se śmigało wszystko, normalnie przemeblowanie miałem.

dobrze podłączone mam bo działa 5.1

teraz cisza karta padła ??

dobra jest przełom!!

zainstalowałem sterowniki pax i sub gra ladnie ale tylko w grach i panelu creative np windows media player jak odtwarza muzykę to slychac ją tylko na satelitkach tylne przednie grają tak samo ale sub niegra :(

zainstalowałem k lite codec i divx dalej tak samo

dalej tak samo tylko jeszcze trzaski do tego na audigy se wszystko działało może to wina wyjścia podeślijcie budowe takiego wyjścia bo może się coś tam wygięło tylko niech ktos zaznaczy gdzie jest kanał od subwoofera

nowe fakty:

jak dam na full głośność to subwoofer działa ale jak odepnę zielonego jack tego od satelitek przednich to cisza w subwooferze 

może to jakoś przenosi z satelitek na subwoofer w wzmacniaczu??

Wszystkie głośniki 2.1/5.1/7.1 robią down-mix do głośnika niskotonowego. Widać jak uważnie czytałeś poradnik, który podesłałem Ci w powyższym linku.

Poprawnie ustawiona karta kieruje niskie rejestry prosto do głośnika basowego. Nie ma bata, żeby nie grało stosując się do instrukcji.

Za każdym razem instaluję w i ustawiam w ten sam sposób lub z niewielkimi zmianami w oknie DSP jak chcę mieć więcej funkcji.

Coś masz nie tak z kablami albo systemem lub nie stosujesz się do instrukcji. Innego wyjścia nie ma.

• Popieram 1

problem był w wyjściu na sub/centralny do gniazda wpadł kawałek gumy takiej jak na kablach skąd tam była nie wiem ale po wyjęciu i lekkim wygięciu blaszki sub działa to wyjaśnia że raz nie działał centralny i sub grał raz ciszej raz głośniej po prostu za każdym razem jak majsterkowałem z kablami to ta guma się przemieszczała.

Dzięki za chęć pomocy, szczególnie luksonowi.

Jak chcecie mieć mocny bass to dajcie zakres suba do 125 hz w speaker settings i w equalizer 125 hz na full wtedy do działa podobnie jak subwoofer gain z innych kart creative.

Jeszcze coś do luksona geniusy 5.1 nie mają down-mix więc nie wszystkie.