Sopel86 3 Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Od ponad miesiąca jestem bliski zakupu tego monitora. Oceny w necie niby bdb, oprócz tego, że jeden koleś napisał w minusach, że obraz jest oślepiający... Jednak monitor posiadający FULL HD i LED, bdb kontrast itd... nie powinien kosztować troszkę więcej? 539zł już na ALLEGRO, 600 w sklepie, ale coś mi śmierdzą te niskie ceny... Czekam na wasze opinie. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Marka z tańszych, ceny takie są Cytuj Link to post Share on other sites
Sopel86 3 Napisano 13 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Ale słyszałem, że BENQ to bardzo dobra, nieawaryjna marka... Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Ja mam monitor Benq i na razie nie narzekam. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Kotecek Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Rzeczywiście tanio... 22" (nie całe) i to z DVI niezła okazja. Ale jak pisałeś, że obraz oślepiający podobno to najlepiej jak byś poszedł do sklepu i zobaczył na własne oczy jak świeci. Cytuj Link to post Share on other sites
DIXON 4 Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Przecież wszystko możesz sobie ustawić do własnych upodobań, w ustawieniach. Pozdrawiam. To bardzo dobry monitor, a jeśli chcesz dołożyć to Dell 2209WA 22" Cytuj Link to post Share on other sites
Wojciech Kulik 4 Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 BENQ to dobra firma. Mój wujek ma monitor z benq (22") [nie ten co "Twój"] i na prawdę przyjemnie się z niego korzysta. Jego monitor też nie kosztował wiele kilkadziesiąt złoty więcej niż G2222HDL. Cóż, nie przejmuj się ceną i wg. mnie możesz spokojnie kupować Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Ogólnie krąży opinie ,że niektóre monitory dają po oczach (te LEDowe). Ja bym brał lampowy ;p Cytuj Link to post Share on other sites
Scare 0 Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 ledowe nie powinny walić po oczach ponieważ mają mniejszą jasność (standardowe CCLF mają 300 cd a LEDy 250 cd) Cytuj Link to post Share on other sites
Jules 9 Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 jak brać LED'a to lepiej sprawdzonego za nieco więcej niz te z allegro, a jeśli "walą po oczach" to może zainwestować w LED od LG, które mają funkcję zmniejszającą intensywność podświetlenia w zależności od natężenia oświetlenia w otoczniu Cytuj Link to post Share on other sites
Scare 0 Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 ....można o czymś takim pomyśleć jeśli się samemu nie chce zmniejszać jasności...(funkcja bardzo przydatna dla osób leniwych chcących poprawić komfort i zmniejszyć zmęczenie wzroku) Cytuj Link to post Share on other sites
andrev 84 Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 i jak sopel kupiles go?? bo mam ten sam problem , tez przymierzam sie do kupna a on jest bardzo opłacalny ze względu na cena/mozliwosci ( full hd, dvi , no i LED ) ale własnie boje sie ze ta niska cena znaczy tez słaba jakość. Jak kupisz to napisz co nie co jak sie sprawuje Cytuj Link to post Share on other sites
Miłosz 0 Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Sopel, Jeśli uważasz, że ten BenQ G jest za tani, to kup BenQ z serii V, są troszkę droższe i mają ładniejsze obudowy. Albo poczekaj chwilę, ma być sporo nowych modeli, podbno BenQ wprowadza cienkie monitory LEdowe, mają być w kwietniu, czytałem dziś na Onecie. A co do ceny, to nie jest taka za niska, bywa ze Samsungi i LG są często tańsze. Cytuj Link to post Share on other sites
kustosz 0 Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Miałem ten sam problem i ostatecznie zrezygnowałem z Benq z powodu "zbyt" niskich cen i wybrałem LG W2286L-PF.. nie znam chyba nikogo z Benq, więc trudno mi powiedzieć z absolutną pewnością, czy dobrze zrobiłem, ale mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że z mojego nabytku jestem bardzo zadowolony.. Cytuj Link to post Share on other sites
Scare 0 Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 . A co do ceny, to nie jest taka za niska, bywa ze Samsungi i LG są często tańsze.zgadza się. pewne modele LG czy Sama są tańsze, jednak nie te podświetlane LEDami.. Cytuj Link to post Share on other sites
kustosz 0 Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 LG na LEDach to minimum 850zł Cytuj Link to post Share on other sites
Sopel86 3 Napisano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Jadę w PT obejrzeć na żywo ten monitor i na 95% go kupuje, więc dam wam znać czy warto. Oczywiście BenQ 22" G2222HDL. Cytuj Link to post Share on other sites
szogun 0 Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Sopel jeśli chcesz droższy to dobrze ci polecił ktoś wcześniej serię V. Zobacz podobny do tego co wybrałeś np. tu http://www.komputronik.pl/index.php/product/89158/Peryferia/Monitory_LCD/21_5_BenQ_V2200_Eco.html Przede wszystkim patrz czy ma interesujące cię parametry a potem czy cena nie za wysoka. Jeśli niska to pozostaje się cieszyć. Zanim coś kupisz idź koniecznie do jakiegoś sklepu i popatrz na żywo jaki obraz ma kilka podobnych monitorów i wtedy zdecyduj czy to co wybrałeś jest ok. Cytuj Link to post Share on other sites
kustosz 0 Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Weź ze sobą koniecznie programy testowe. Zwłaszcza do testowania czasu przejścia. Cytuj Link to post Share on other sites
Sopel86 3 Napisano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Kupiłem i po 2h testów w grach i filmach stwierdzam, że dobrze zrobiłem . Wcześniej miałem Sony 19 1280x1024, więc teraz to był dla mnie szok jak włączyłem CRYSIS w 1920x1080 albo Bad Company 2. To samo filmy - przepaść. Na razie jestem zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
andrev 84 Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 a ja mam jedno pytanie. Bo orientowalem sie w tych monitorach i podobno ledy maja krotszą żywotność ?? Czy to prawda ?? jak sie ma ich żywotność do zwyklych lcd ?? Cytuj Link to post Share on other sites
kustosz 0 Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Czyli jednak też mogłem... ale - jak już pisałem ze swojego też jestem zadowolony i nie żałuję Pozostaje życzyć dobrej zabawy. Cytuj Link to post Share on other sites
christoo 0 Napisano 15 Marca 2011 Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Wybaczcie ze odkppuje ten temat. Ale chcialbym sie dowiedziec jak ten monitor sprawdza sie w grach -fps- czy nie ma smuzenia , zadnych rozmyc? I jak ogolnie sie sprawuje:) Chcialbym poznac opinie uzytkownikow tego BenQ Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Smug na pewno niema bo te monitory mają chyba 8 ms ? mam ten sam model tylko na lampach CCFL i smużenia nie widzę. Co do żywotności to chyba LEDy wytrzymają dłużej Cytuj Link to post Share on other sites
DobryDzieciak-CSI- 0 Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Co do Firmy Benq, od siebie mogę dodać tylko tyle że od 7 lat mój staruszek benq 19calowy kupiony w electrowordzie za 900zł nadal spisuje się "znakomicie", świeci nadal tak samo jak w dzień zakupu etc. aczkolwiek czas na coś większego już... . Eksploatowany był przez te 7 lat rzekłbym nieustannie, więc na własnym przykładzie z czystym sumieniem mogę polecić markę benq - pozdro. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts