Skocz do zawartości

22" BENQ G2222HDL LED FULL HD - DLACZEGO TAKI TANI?

Recommended Posts

Od ponad miesiąca jestem bliski zakupu tego monitora. Oceny w necie niby bdb, oprócz tego, że jeden koleś napisał w minusach, że obraz jest oślepiający... Jednak monitor posiadający FULL HD i LED, bdb kontrast itd... nie powinien kosztować troszkę więcej? 539zł już na ALLEGRO, 600 w sklepie, ale coś mi śmierdzą te niskie ceny... Czekam na wasze opinie.

Gość Kotecek

Rzeczywiście tanio... 22" (nie całe) i to z DVI :) niezła okazja. Ale jak pisałeś, że obraz oślepiający podobno to najlepiej jak byś poszedł do sklepu i zobaczył na własne oczy jak świeci.

jak brać LED'a to lepiej sprawdzonego za nieco więcej niz te z allegro, a jeśli "walą po oczach" to może zainwestować w LED od LG, które mają funkcję zmniejszającą intensywność podświetlenia w zależności od natężenia oświetlenia w otoczniu

i jak sopel kupiles go?? bo mam ten sam problem , tez przymierzam sie do kupna a on jest bardzo opłacalny ze względu na cena/mozliwosci ( full hd, dvi , no i LED :D) ale własnie boje sie ze ta niska cena znaczy tez słaba jakość. Jak kupisz to napisz co nie co jak sie sprawuje ;)

Sopel, Jeśli uważasz, że ten BenQ G jest za tani, to kup BenQ z serii V, są troszkę droższe i mają ładniejsze obudowy. Albo poczekaj chwilę, ma być sporo nowych modeli, podbno BenQ wprowadza cienkie monitory LEdowe, mają być w kwietniu, czytałem dziś na Onecie. A co do ceny, to nie jest taka za niska, bywa ze Samsungi i LG są często tańsze.

Miałem ten sam problem i ostatecznie zrezygnowałem z Benq z powodu "zbyt" niskich cen i wybrałem LG W2286L-PF.. nie znam chyba nikogo z Benq, więc trudno mi powiedzieć z absolutną pewnością, czy dobrze zrobiłem, ale mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że z mojego nabytku jestem bardzo zadowolony..

Sopel jeśli chcesz droższy to dobrze ci polecił ktoś wcześniej serię V. Zobacz podobny do tego co wybrałeś np. tu http://www.komputronik.pl/index.php/product/89158/Peryferia/Monitory_LCD/21_5_BenQ_V2200_Eco.html Przede wszystkim patrz czy ma interesujące cię parametry a potem czy cena nie za wysoka. Jeśli niska to pozostaje się cieszyć. Zanim coś kupisz idź koniecznie do jakiegoś sklepu i popatrz na żywo jaki obraz ma kilka podobnych monitorów i wtedy zdecyduj czy to co wybrałeś jest ok.

Kupiłem i po 2h testów w grach i filmach stwierdzam, że dobrze zrobiłem :P. Wcześniej miałem Sony 19 1280x1024, więc teraz to był dla mnie szok jak włączyłem CRYSIS w 1920x1080 albo Bad Company 2. To samo filmy - przepaść. Na razie jestem zadowolony.

• 11 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

Co do Firmy Benq, od siebie mogę dodać tylko tyle że od 7 lat mój staruszek benq 19calowy kupiony w electrowordzie za 900zł nadal spisuje się "znakomicie", świeci nadal tak samo jak w dzień zakupu etc. aczkolwiek czas na coś większego już... :). Eksploatowany był przez te 7 lat rzekłbym nieustannie, więc na własnym przykładzie z czystym sumieniem mogę polecić markę benq :cenzura: - pozdro.