Sezam 8 Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Witam zamierzam kupić smartfon do kwoty 800-1100zł Zastanawiałem się nad xperią T. Spełnia praktycznie wszystkie moje wymagania. -Dobry aparat -Android. -Mikro SD - Z tego co się orientuje aktualizacja Jelly Bean jest lepsza od tych popszednich tylko nie wiem czy kupie telefon od razu z taką aktualizacja czy muszę aktualizować samemu. Jestem mało zorientowany w tych sprawach. Telefon służył by mi do robienia zdjęć robienia i oglądania filmów itp. Ale przede wszystkim do przeglądania internetu facebooka oglądania filmów na YT. Grał bym w gry ale to pewnie mało... więc to mało istotne. Muzyki też bym raczej nie słuchał a jak już o mało 1-2 H dziennie planuje kupić mp3 żeby nie obciążać za dużo bateri na tel. Może macie jakieś swoję propozycje. Od razu mówię SGS3 i SGS2 mnie nie interesują. Po prostu nie podoba mi się ten telefon. A i jeszcze jedna sprawa czy bateria w Xpieri T po aktualizacji do Jelly Bean działa dłużej ?. Bo to dla mnie ważne by przy dużym obciążeniu działał telefonik około 6-8 godzin. Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Tylko nowka? W tej cenie masz HTC One S nowke. Fajny telefonik, solidnie wykonany oraz prawdopodobnie bedzie dalej (sense 5.0) wspierany mimo zapowiedzi HTC. Wytapane. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Xperia T powinna dobrze się u Ciebie sprawować, w tej cenie możesz też poszukać Xperii SP, używanych HTC One X. Za ok. 1100zł mógłbyś nawet spróbować wylicytować Nexusa 4. planuje kupić mp3 żeby nie obciążać za dużo bateri na tel. Samo odtwarzanie muzyki nie jest zbyt obciążającym procesem i więc IMO kupowanie mptrójki dla zaoszczędzenia najwyżej kilku % baterii mija się z celem. czy bateria w Xpieri T po aktualizacji do Jelly Bean działa dłużej ? Znacznie dłużej, tu masz przykładowy test http://www.frazpc.pl/artykuly/923824-4/sony-xperia-t---wideo-recenzja-bondowego-smartfona Cytuj Link to post Share on other sites
Sezam 8 Napisano 28 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Raczej nówka. Z tym że Sony mi się podoba ogólnie nawet wizualnie ;D A co z aparatem 13 mpx ale jak wiadomo liczy się optyka. Widziałem przykładowe zdjęcia robione xperia T wychodziły bardzo dobrze. Znacznie dłużej, tu masz przykładowy test http://www.frazpc.pl/artykuly/923824-4/sony-xperia-t---wideo-recenzja-bondowego-smartfona A czy kupie już z taką aktualizacją czy sam musze aktualizować ? Cytuj Link to post Share on other sites
jaax023 6 Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Jak nówkę to pewnie zaktualizowany od razu dostaniesz. Ale nawet jeśli to aktualizacja nie jest trudna do zrobienia, wszystko w kiku krokach po polsku opisane. Cytuj Link to post Share on other sites
Sezam 8 Napisano 28 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 A czy telefon się nagrzewa np przy nawigacji ogólnie przy intensywniejszym użytkowaniu ? Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Kazdy smartfon przy uzywaniu transmisji danych i ogolnie tam gdzie jest mocniej obciazany procesor (np gry, internet) nagrzewa sie. Raczej gps nie bedzie grzal telefonu, chyba ze jakies google maps czy inne mapy online. Mysle ze 45-47 stopni dla tych telefonow to jest taka maksymalna temperatura (ja na Sensation XE wyzszej nie mialem). Podmuchasz to szybko spadnie Wytapane. Cytuj Link to post Share on other sites
Sezam 8 Napisano 28 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Dobra a jeszcze mnie namawiaja do tych sGS3 czy to oplacalne ? czy jednek XT lepsza? Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Generalnie sgs3 jest baardzo dobrym telefonem i raczej xperia t przy nim pada, predzej xperia sp. Sam planuje przesiadke na sgs3 lub s4 Wytapane. Cytuj Link to post Share on other sites
Sezam 8 Napisano 28 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 A jeszcze xperia SP ? warto się nad nią zastanawiać czy jednak T ? Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Za Xperia SP bardzo warto sie obejrzec, bo bije T na glowe. Ma bardzo dobre bebechy i nie powinien miec problemow z grami. Tylko nie wiem jak stoja cenowo, ale uzywanego w dobrym stanie mysle ze spokojnie dostaniesz za 1100. Wytapane. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek2202 4 Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) Za Xperia SP bardzo warto sie obejrzec, bo bije T na glowe. Ma bardzo dobre bebechy i nie powinien miec problemow z grami. Tylko nie wiem jak stoja cenowo, ale uzywanego w dobrym stanie mysle ze spokojnie dostaniesz za 1100. Wytapane. Za 1100 zł Xperie SP można łapnąć nową . http://allegro.pl/sony-xperia-sp-i3430249462.html http://allegro.pl/sony-xperia-sp-c5303-nowy-bez-simlock-a-gw-24-m-ce-i3429832490.html http://allegro.pl/sony-xperia-sp-lte-c5303-nowa-bez-simlocka-i3433965416.html http://allegro.pl/okazja-sony-xperia-sp-c5303-black-orange-tanio-i3427460607.html Edytowane 29 Lipca 2013 przez bartek2202 Cytuj Link to post Share on other sites
magoo 5 Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 za 1100 możesz kupic już nowego htc one x ale większośc z orange , bez brandu po 1200 sprzedają . Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Sony Xperia SP jest droższa od Xperii T o zaledwie 50 zł, a parametry są zauważalnie lepsze w SP. Jednak w Xperii T jest lepszy aparat. Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 O kurde faktycznie o grosze drozsza. Ten aparat w T to ma chyba 13mpx tylko na papierze, to juz nie jest stary Cyber Shot. Kolega kupil tydzien temu. Zdjecia robi podobnej jakosci jak moje 8mpx w HTC, ja bym bral Xperie SP w ciemno, oczywiscie wybor nalezy do autora. Wytapane. Cytuj Link to post Share on other sites
Sezam 8 Napisano 29 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Więc właśnie SP czy T chodzi mi to głównie o opinie osób które sprawdziły te telefony. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek2202 4 Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 SP może i ma lepsze bebechy ale okropnie słaby wyświetlacz . http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/6534/7010/0/0/ Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) SP nie ma tak tragicznego wyświetlacza. To nie jest telewizor, że na wyświetlacz patrzy 3 osoby pod różnym kątem. Nie każdy wyświetlacz musi być skrzyżowaniem tęczy i jednorożca (AMOLED). Ponadto, praktycznie wszystkie parametry przemawiają na korzyść SP. Edit: Cytat jednego z użytkowników XSP: "W kilku dostępnych testach, podkreślają słaby wyświetlacz. Przyznaję, że czarny jest raczej szarawy, ale pozostałe kolory są piękne. Kąty widzenie określane jako słabe mi, w codziennym użytkowaniu nie przeszkadzają. Jeśli ktoś wcześniej korzystał z amoledów to może go drażnić ten ekran, ale dla pozostałych już raczej nie. " Edytowane 29 Lipca 2013 przez Tabalan Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts