Skocz do zawartości

Smartfon 800-1100zł Xperia T ???

Recommended Posts

Witam zamierzam kupić smartfon do kwoty 800-1100zł

Zastanawiałem się nad xperią T.

Spełnia  praktycznie wszystkie moje wymagania. 

-Dobry aparat

-Android.

-Mikro SD

- Z tego co się orientuje aktualizacja Jelly Bean jest lepsza od tych popszednich tylko nie wiem czy kupie telefon od razu z taką aktualizacja czy muszę aktualizować samemu. Jestem mało zorientowany w tych sprawach.

Telefon służył by mi do robienia zdjęć robienia i oglądania filmów itp. Ale przede wszystkim do przeglądania internetu facebooka oglądania filmów na YT. Grał bym w gry ale to pewnie mało... więc to mało istotne. Muzyki też bym raczej nie słuchał a jak już o mało 1-2 H dziennie planuje kupić mp3 żeby nie obciążać za dużo bateri na tel.

Może macie jakieś swoję propozycje.

Od razu  mówię SGS3 i SGS2 mnie nie interesują. Po prostu nie podoba mi się ten telefon.

A i jeszcze jedna sprawa czy bateria w Xpieri T po aktualizacji do Jelly Bean działa dłużej ?. Bo to dla mnie ważne by przy dużym obciążeniu działał telefonik około 6-8 godzin.

Xperia T powinna dobrze się u Ciebie sprawować, w tej cenie możesz też poszukać Xperii SP, używanych HTC One X. Za ok. 1100zł mógłbyś nawet spróbować wylicytować Nexusa 4.

planuje kupić mp3 żeby nie obciążać za dużo bateri na tel.
Samo odtwarzanie muzyki nie jest zbyt obciążającym procesem i więc IMO kupowanie mptrójki dla zaoszczędzenia najwyżej kilku % baterii mija się z celem.

czy bateria w Xpieri T po aktualizacji do Jelly Bean działa dłużej ?
Znacznie dłużej, tu masz przykładowy test http://www.frazpc.pl/artykuly/923824-4/sony-xperia-t---wideo-recenzja-bondowego-smartfona

Raczej nówka. Z tym że Sony mi się podoba ogólnie nawet wizualnie ;D

A co z aparatem 13 mpx ale jak wiadomo liczy się optyka. Widziałem przykładowe zdjęcia robione xperia T wychodziły bardzo dobrze.

A czy kupie już z taką aktualizacją czy sam musze aktualizować ?

Kazdy smartfon przy uzywaniu transmisji danych i ogolnie tam gdzie jest mocniej obciazany procesor (np gry, internet) nagrzewa sie. Raczej gps nie bedzie grzal telefonu, chyba ze jakies google maps czy inne mapy online. Mysle ze 45-47 stopni dla tych telefonow to jest taka maksymalna temperatura (ja na Sensation XE wyzszej nie mialem). Podmuchasz to szybko spadnie :D

Wytapane.

Za Xperia SP bardzo warto sie obejrzec, bo bije T na glowe. Ma bardzo dobre bebechy i nie powinien miec problemow z grami. Tylko nie wiem jak stoja cenowo, ale uzywanego w dobrym stanie mysle ze spokojnie dostaniesz za 1100.

Wytapane.

Za Xperia SP bardzo warto sie obejrzec, bo bije T na glowe. Ma bardzo dobre bebechy i nie powinien miec problemow z grami. Tylko nie wiem jak stoja cenowo, ale uzywanego w dobrym stanie mysle ze spokojnie dostaniesz za 1100.

Wytapane.

Za 1100 zł Xperie SP można łapnąć nową . ;)

http://allegro.pl/sony-xperia-sp-i3430249462.html

http://allegro.pl/sony-xperia-sp-c5303-nowy-bez-simlock-a-gw-24-m-ce-i3429832490.html

http://allegro.pl/sony-xperia-sp-lte-c5303-nowa-bez-simlocka-i3433965416.html

http://allegro.pl/okazja-sony-xperia-sp-c5303-black-orange-tanio-i3427460607.html

Edytowane przez bartek2202

O kurde faktycznie o grosze drozsza. Ten aparat w T to ma chyba 13mpx tylko na papierze, to juz nie jest stary Cyber Shot. Kolega kupil tydzien temu. Zdjecia robi podobnej jakosci jak moje 8mpx w HTC, ja bym bral Xperie SP w ciemno, oczywiscie wybor nalezy do autora.

Wytapane.

SP nie ma tak tragicznego wyświetlacza. To nie jest telewizor, że na wyświetlacz patrzy 3 osoby pod różnym kątem. Nie każdy wyświetlacz musi być skrzyżowaniem tęczy i jednorożca (AMOLED).

Ponadto, praktycznie wszystkie parametry przemawiają na korzyść SP.

Edit:

Cytat jednego z użytkowników XSP:

"W kilku dostępnych testach, podkreślają słaby wyświetlacz. Przyznaję, że czarny jest raczej szarawy, ale pozostałe kolory są piękne. Kąty widzenie określane jako słabe mi, w codziennym użytkowaniu nie przeszkadzają. Jeśli ktoś wcześniej korzystał z amoledów to może go drażnić ten ekran, ale dla pozostałych już raczej nie. "

Edytowane przez Tabalan