Daniel1209 0 Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Witam Mam nadzwyczaj dziwny problem. Mój proc domyślne taktowania ma 2,3Ghz na co dzień mam podkręcony do 2,8Ghz bo w nic niegram. Mój procek chodzi stabilnie na 3,1Ghz. Dziś podkręciłem procka do 3,1 i co sie okazało ??? Niema neta !!!pre restartów kompa wyłączanie włączanie karty sieciowej i nic. Karte sieciową wykrywa normalnie ale w Windows 7 pisze Brak dostępu do internetu. Tylko cofnąłem do 2,8 i net jest normalny. Dodam że mam acces pointa i odbieram darmowy gminny internet. Mój sprzęt to: AMD Athlon 64 x2 4400+ 2300 Mhz (Brisbane) płyta główna Gigabyte Ga-M56S-S3 Ram 2x1GB GoodRAM Gr667D264L6/1G grafika GeForce 8600GT zasilacz Corsair CMPSU-400CXEU 400W karta sieciowa: Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC access point: Edimax EW-7206APg Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 A powiedz mi czy czasem nie zmieniales ustawien FSB? przy podkrecaniu? Jesli tak bardzo mozliwe ze zapomniales zablokowac taktowan PCI i poprostu karta sieciowa nie wytrzymuje... mozliwe ze moga pojawic sie rowniez problemy z zapisem/odczytem z dyskow... czesto dzwiek szwankuje. Poszukaj w bios'ie Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Dziś podkręciłem procka do 3,1 i co sie okazało ??? Niema neta !!! ... Dodam że mam acces pointa i odbieram darmowy gminny internet.Ja myślę, że gminna sieć ma ograniczenie do maks. taktowania procesora 3 GHz Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Myslisz ze tajni agenci wójta blokuja dostep do netu kompom lepszym od najlepszego (aka wojtowy) Czy moze jest 24h ban na MAC po 2 dniach Cytuj Link to post Share on other sites
hombre18 0 Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Dziś podkręciłem procka do 3,1 i co sie okazało ??? Niema neta !!! ... Dodam że mam acces pointa i odbieram darmowy gminny internet.Ja myślę, że gminna sieć ma ograniczenie do maks. taktowania procesora 3 GHz Podkręcanie procka nie wiem ma wspólnego że brakiem neta, prędzej upatrywał bym się winy po stronie płyty głównej. Powiedz mi jedną rzecz czy jak pokręciesz karta sieciowa pobiera adres ip idt. Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Tak, bo wtedy procesor za szybko przetwarza pobierane dane i serwery nie wyrabiają Obniż mnożnik HT o jeden poziom niżej Zablokuj taktowania reszty śmieci na MOBO jak TheRedGuy radzi (Spread Spectrum itp/d) Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Myslisz ze tajni agenci wójta blokuja dostep do netu kompom lepszym od najlepszego (aka wojtowy)Heh No raczej - wychodzą z założenia, że jak stać cię na tak szybki procesor, to powinieneś sobie sam opłacać Internet. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Co łaska.... nie mylic z co laska..... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts