walkingtree 0 Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Z tymi autorskimi chłodzeniami to różnie bywa. Posiadałem do niedawna 2 x MSI 660ti PE z Twin Froz, niestety temperatura górnej karty nie była zbyt niska - do 81c pod pełnym obciążeniem. Trochę trudno było to schłodzić jako że cooler spychał gorące powietrze w stronę płyty głównej i na tył karty, także jakikolwiek nawiew powietrza z przodu obudowy czy z bocznej pokrywy nie miał większego sensu - po prostu ciepłe i zimne powietrze ścierały się z sobą we wnątrz obudowy i trudno to było odprowadzić na zewnątrz. Wymieniłem niedawno obie karty na jedną Gigabyte 780 WF i zauważyłem iż ten typ chłodzenia wywala gorące powietrze w stronę bocznej ścianki. Zrobiłem wbrew wszystkim i ustawiłem wntyl na bocznej ściance aby wyciągał gorące powietrze z obudowy co dało najlepsze rezultaty: temp karty mniejsza o jakieś 2c, temperatury w obudowie drastycznie spadły. Posiadam nieźle wentylowaną budę Antec Eleven Hundred. Przymierzam się do drugiej grafiki i jestem ciekaw czy taki konfig wentyli na bocznej ściance da również lepszy rezultat. Cytuj Link to post Share on other sites
Mephic 110 Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 No ja bym się na pewno na dwa twin frozr nie zdecydował Tym bardziej, że keplery mają bardzo niski próg temperaturowy i throttlują. Dlatego moją drugą będzie z pewnością EVGA Cytuj Link to post Share on other sites
AvIataN 12 Napisano 29 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Dzięki Panowie za własne spostrzeżenia, ciekawy jestem jakby zachowałyby się Gigabyte GTX 760 SLI w Corsair 500R z tym bocznym nawiewem 200mm , choc aktulanie bardziej myśle nad kupnem początkowo jednej GIGABYTE a później EVGA... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Tym bardziej, że keplery mają bardzo niski próg temperaturowy i throttlują. Keplera da się bez problemu ustawić tak, by działał jak my chcemy, bez względu na temperaturę. Cytuj Link to post Share on other sites
Mephic 110 Napisano 31 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 @effendi - chodzi Ci o Bios Tweak? Nie każdy musi chcieć to robić. Tym bardziej, że jednak wymaga trochę więcej zabawy niż zwykłe OC Cytuj Link to post Share on other sites
guziel 0 Napisano 31 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Mam pewien problem z SLI na 2x GTX 760 podczas odpalania gier po paru minutach spadają FPSy jak by tylko jedna karta działała mimo że obie pracują a temperatury mają niskie. Miał już ktoś podobny problem ? No i często wykrzacza gry Cytuj Link to post Share on other sites
Lipton 517 Napisano 31 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 BTW: Dla wszystkich zainteresowanych. W ESC.pl sprzedają GTX 760 w rev. 2.0. Wiem, że było o to sporo pytań a dziś właśnie dostałem taką sztukę Cytuj Link to post Share on other sites
AvIataN 12 Napisano 31 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 BTW: Dla wszystkich zainteresowanych. W ESC.pl sprzedają GTX 760 w rev. 2.0. Wiem, że było o to sporo pytań a dziś właśnie dostałem taką sztukę Na morelach i agito też. ( na agito najlepiej się dopytać bo różnie wysyłają z tego co słyszałem ) Mam pewien problem z SLI na 2x GTX 760 podczas odpalania gier po paru minutach spadają FPSy jak by tylko jedna karta działała mimo że obie pracują a temperatury mają niskie. Miał już ktoś podobny problem ? No i często wykrzacza gry Podaj cały swój zestaw, jaka wersja 760 ? Cytuj Link to post Share on other sites
guziel 0 Napisano 31 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 I5 4670k Asus Z87 -a GTX 760 od MSI wersja OC GTX 760 od EVGA wersja OC 4x 4 DDR3 Kingstony 1333 MHz SSD Kingston SV300S37 120G HDD Samsung HD103SJ 1Tb Zasilacz OCZ ZX-seria 850w Cytuj Link to post Share on other sites
Konwik 2 Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 U mnie w spoczynku różnica temperatur kart to około 4 stopnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts