Skocz do zawartości

GTX 760 Jakie pod SLI ?

Recommended Posts

Z tymi autorskimi chłodzeniami to różnie bywa. Posiadałem do niedawna 2 x MSI 660ti PE z Twin Froz, niestety temperatura górnej karty nie była zbyt niska - do 81c pod pełnym obciążeniem. Trochę trudno było to schłodzić jako że cooler spychał gorące powietrze w stronę płyty głównej i na tył karty, także jakikolwiek nawiew powietrza z przodu obudowy czy z bocznej pokrywy nie miał większego sensu - po prostu ciepłe i zimne powietrze ścierały się z sobą we wnątrz obudowy i trudno to było odprowadzić na zewnątrz. Wymieniłem niedawno obie karty na jedną Gigabyte 780 WF i zauważyłem iż ten typ chłodzenia wywala gorące powietrze w stronę bocznej ścianki. Zrobiłem wbrew wszystkim i ustawiłem wntyl na bocznej ściance aby wyciągał gorące powietrze z obudowy co dało najlepsze rezultaty: temp karty mniejsza o jakieś 2c, temperatury w obudowie drastycznie spadły. Posiadam nieźle wentylowaną budę Antec Eleven Hundred. Przymierzam się do drugiej grafiki i jestem ciekaw czy taki konfig wentyli na bocznej ściance da również lepszy rezultat.

Dzięki Panowie za własne spostrzeżenia, ciekawy jestem jakby zachowałyby się Gigabyte GTX 760 SLI w Corsair 500R z tym bocznym nawiewem 200mm , choc aktulanie bardziej myśle nad kupnem początkowo jednej GIGABYTE a później EVGA...

Gość effendi360
Tym bardziej, że keplery mają bardzo niski próg temperaturowy i throttlują.

Keplera da się bez problemu ustawić tak, by działał jak my chcemy, bez względu na temperaturę.

Mam pewien problem z SLI na 2x GTX 760 podczas odpalania gier po paru minutach spadają FPSy jak by tylko jedna karta działała mimo że obie pracują a temperatury mają niskie. Miał już ktoś podobny problem ?

No i często wykrzacza gry  :(

BTW: Dla wszystkich zainteresowanych. W ESC.pl sprzedają GTX 760 w rev. 2.0. Wiem, że było o to sporo pytań a dziś właśnie dostałem taką sztukę ;)

Na morelach i agito  też. ( na agito najlepiej się dopytać bo różnie wysyłają z tego co słyszałem ) 

Mam pewien problem z SLI na 2x GTX 760 podczas odpalania gier po paru minutach spadają FPSy jak by tylko jedna karta działała mimo że obie pracują a temperatury mają niskie. Miał już ktoś podobny problem ?

No i często wykrzacza gry  :(

Podaj cały swój zestaw, jaka wersja 760 ?

• 3 tygodnie później...